ben de parça yokmuş kese oluşmamış inşallah sorun olmadan regl olurumda sıkıntı olmaz çok korkuyorum kürtajdan burda ailemden kimse yok kendimi o kadar çaresiz ve kimsesiz hissediyorum ki rabbim yardımcımız olsun çok tşk.ler bu arada. sizin ki de mi kimyasal gebelikti
göründüğüm 2 doktorda özeldi, 2 farklı hastaneye gittim biri kürtaja gerek yok dedi ama sadece kan değerine baktı. diğeri de inşallah çarşambaya kadar normalle dönerde kürtaja gerek kalmaz dedi. şimdi diyorum acaba yarın bi de devlete mi gitsem ne dersiniz?
canım, sana doğru düzgün anlatmadılar mı bu doktorlar?
sen sormadın mı enine boyuna ?
her iki doktor da özeldi diyorsun, nasıl bi, ilgisizlik olmuş, ben anlamadım açıkçası?
şu durumda, doktoruna güvenmen lazım. kürtaj da derlerse, korkacak bişey yok. etrafında aileye de ihtiyacın yok canım. eşin varsa yanında, endişelenme.
artık kürtajlar eskisi gibi ,korkulacak operasyonlar değil. küremiyorlar rahim içini. vakumla aspire ediyorlar. acı veren bir operasyon olduğu için, genel anestezi ile yapılıyor.
kürtaj öncesi bir hap ve fitil ile, rahim ağzının açılması, gevşemesi, yumuşaması sağlanıyor. sonra da bayıltılıyorsun, kürtaj yapıyorlar. ayılıyorsun. genel anestezi olduğu için, ayılırken biraz yorgun ve huzursuz olman normal. o sebeple yanında eşin olursa, çok iyi olur. 1 saat kadar yatırıyorlar. yemek yedirip genel haline bakıyorlar. her şeyyolundaysa çıkıyorsun. bu kadar hepsi. korkulacak ve sorun yapılacak bi operasyon değil yani.
hiçbir yan etkisi de yok. ben kürtajdan sonra, aynen eski düzenimde devam ettim hayatıma. 3 gün kanamam oldu, 28 gün sonra yeniden regl oldum. hiçbir düzen değişikliğim bile olmadı allaha şükür. korkma diye anlatıyorum bunları. endişelenme, doktoruna güven.
allah bir daha yaşatmaz umarım.