Dr hanıma sorum var:açılan diş araları ve çapraz kapanma

CEKCEK

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2010
2
0
36
Ankara
ben sıkıntılarımı ayrı ayrı dile getireyim ki komple bir müdahale gerekiyorsa...

24yaşındayım.
20lik dişlerim zamanında çıktı.
diş sayım tam.
sol alt azılarda kanal tedavisi var 7-10yıllık

1. açılan diş araları?
dişlerimin araları açılmaya başladı. ama öyle böyle değil hani boşluklar doldurulsa 32diş olacak bana 36!

daha önce böyle bir sıkıntı yoktu. e devlette 18den öncesini karşılıyormuş. ankara diş hekimliğinde çıkartılan "oluru" 4.200
tel takılması gerekirmiş.

aslında ben laminant veener gibi bişey için (hem dedim aralar kapanır hem de beyazlığı) gitmiştim fakat çapraz kapanma olduğu için yapılamaz birbirini itmeye devam ederler, düşürür dedi. tel dediler.

sizce de tel mi?
ve tek damak mı olur çift mi sizce. clas1 dediler. sağımda üst dişler dışta-solumda alt dişler..
makul fiyatlı iyi bir dr. var mı acaba bildiğiniz ankara için?
ve tel çıkarılınca tekrarlanmaz mı sonuçta 24ümde gerçekleşti bu durumda?

2. dolgu?
gitmişken de dolgularım yapıldı kanal tedaviminde arası açılmış tabi 2dişin, acıyordu bişey yeyince dar oldugu için de temizlenmiyordu. arayı kapattılar falan bu hafta sürekli gittim..fakat bugunkü feciydi! normalde agrımayan tatlı ya da herhangi bişey yedikçe sızlayan dişime dolgu yapıldı.
uyuşuklugun etkisiyle yeni hisseder oldum fakat başım-kulaklarım-gözüm-dişim ve en önemlisi yanağım feci acıyor ağrıyor. yanağım elleyince elmacık kemiginin altında bişeyler hissediyorum beze gibi, bu neden olmuştur?
ve başta dr. vurdugunda acıyor mu dediginde hayır dedim, yaptıgı dolgudan sonra acır oldu yani acıması için bişey yemiş olmam gerekmiyor artık

ben bu diş problemlerime ne yapılabilir?
çok teşekkür ederim.

arka arkaya tedavileriniz yapıldığı için sorunlar üst üste gelmiş.ortodonti tedavisi yaptırabilirsiniz.sonucu sizin için daha tatmin edici olur.kanal tedavilerinin zamanla ağrısı geçecekdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…