merhaba dr.hanım
benim sorunum sol alttaki 20lik dişim....
bir kaç gündür çenemi açıp kapatmada problem yaşıyordum,acıyordu..cuma günü dişçiye gittim ve röntgen çekilip bakıldı...20lik dişim içerde gömülü yana yatık,yanındaki dişe temas halinde ve üzerinde kemik varmış...uzmanına gidip ameliyatla aldırmam gerektiğini söyledi....fakat ben çok korkuyorum...çok zorlu bir ameliyat mıdır? ve ameliyattan sonra iyileşme süresi ne kadardır? 14 mayısta düğünüm var o zamana kadar normal haline döner mi yoksa şişlik falan devam eder mi? bazılarının 1 ay 2 ay sonra bile şişlik ve ağrı yaşadığını okudum,lütfen yardımcı olur musunuz?
ayrıca son günlerde hafif bir baş dönmeleri yaşıyorum bunun dişle bir ilgisi olabilir mi?sinirlere baskı gibi?gerçi çekilen röntgende böyle bir bilgi verilmedi ama yine de sormak istedim...
bir de ben hacettepe de yaptırmayı düşünüyorum,bu konuda oraya güvenebilir miyim?
tabiki hacettepe cerrahi kliniğine güvenle yaptırbilirsiniz.bir hafta çekimden sonra yemek yemede ve ağzınızı açmada soorun yaşayabilirsiniz.fazla ağrınız olmaz.gerekli kurallara uyarsanızda birkaç gün içinde şişlik sorununuzda geçmiş olur.ihmal etmeden yaptırmanızı öneririm
merhaba
ben gömülü yirmilik dişi çektirdim ve şuanda çok şiddetli ağrım vay ve emzirdiğim için paroldan başka ağrı kesici kullanamıyorum zor dayanıyorum yanağım çok şişti bir öneriniz varsa yardımcı olabilirmisiniz acaba...
cevabınız için teşekkür ederim...gazi üniversitesine gitmeye karar verdim...bugün telefon edip randevu almak istedik ama randevuya gerek yokmuş...bir dahaki hafta direk gidicez...yalnız hastanede asistanlar yapıyormuş ben asistan istemiyorum hocaya yaptırmak istiyorum ama hastanede özel muayenede kaldırılmış....gidince hocayla bir görüşüp olursa kendisine yaptırıcam inşallah...
inşallah dediğiniz gibi olur da sorun yaşamam,çok korkuyorum gerçekten:18:
gitmeden önce antibiotik tedavisine başlarsanız daha rahat bir çekim yaşarsınız
teşekkürler..evet aslında gitmeden önce başlamam lazım..çünkü gidince kendisi verecek zaten ve 1 hafta iç öyle gel derse benim için zor olacak çünkü şehir dışından gidicem ben oraya...ama kafama göre antibiyotikte alamam...:26:
ben hastalarıma eğer penisilin alerjiniz yoksa augmentin 1000 mg sabah akşam almalarını öneriyorum.sizde değerlendirebilirsiniz
cevabınız için teşekkür ederim...
son bir soru daha..peki çekilmeden önce antibiyotik içmem şart mı?dişçide röntgen çektirdiğimde sormuştum iltihabi bir durum var mı diye,yok demişti..seninkinde açık,yarık bir durum yok gömülü olduğu için demişti,yine de çekimden önce içmem gerekir mi?
çekimden önce alacağınız antibiotik çekimden sonrasını daha rahat atlatmanızı sağlayacak.iltihap olduğu için başlamıyorsunuz antibiotiğe