Doğuma Hazırlık Dr.Brown's biberon ve Avent emzik - kaynatma ile sterilizasyon?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Permers

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2011
593
0
46
- Yurtdışı
Arkadaslar, hastane cantamiza her ihtimale karsi aldigim biberon ve emzigi de koyacagim. Koymadan once kaynatma yontemi ile sterilize edeyim diyorum. Fakat kafama takilan bir iki konu var, elinde ayni urunler olup da sterilizasyon aleti kullanarak degil de, kaynatma yontemi ile temizligini saglayanlar yardimci olursa sevinirim.

Emzigimiz Avent Silikon Ortodontik emzik. Icindeki brosurde ilk kullanimdan once 5 dakika kaynar suda birakin, ardindan sogumasini bekleyin ve emzigi sikarak kalan suyu bosaltin diyor.

Biberonumuz Dr.Brown's Natural Flow - Dogal Akisli - Genis agizli BPA Free plastik biberon, emzigi de yeni dogan icin uygun olan tek delikli silikon emzik.
Biberon kutusunun icindeki brosurde slikon emzigi sadece ilk kullanimdan once 5 dakika kaynatin diyor. Normal temizlik icin nasil temizlenecegini falan tarif ederken de, bulasik makinasinda yikanacaksa suyun sicakligi 60 dereceyi gecmemelidir demis. Hemen altinda da sterilizasyon icin; kaynatarak ya da sterilizasyon makinasinda sterilize edilebilecegi yaziyor.

Sorularima gelince:

1- Avent emzigi sadece ilk kullanimdan once mi kaynar suda bekletebilecegim?

2- Biberonun emzigini sadece ilk kullanimdan once mi kaynar suda bekletebilecegim? Yani her temizelemek istedigimde bu kaynatma yontemini kullanmak emzige zarar verir mi? Eger bulasik makinasinda sicaklik 60 dereceyi gecmeyecekse, bu kaynatma yontemini ile daha da sicak olacak olan su biberon ve parcalarina zarar verir mi?

Bu sorunu da cozersem insallah hastane cantamiza biberon ve emzigimizi de ekleyebilecegim.

bende emzik ve biberonu çantaya koydum ama hastaneye gitmeme saatler kala kaynatıp götürmeyi düşünüyorum.ben kutularınıda attım genelde kaynatma dışında kaynayan suya koyup 5 dk bekletin diyolar..

merhaba,
ayse oner'in dogum oncesi seminerlerine katilmistim ben.
orada ayse hemsire bebegin agzina giren her seyin ilk 6 ay boyunca sterilize edilmesi gerektigini soylemisti. dolayısı ile ilk 6 ay sterilize etmeni oneririm. sonra bırakıyorsun ama, bebeginin mikroplara alismasi da lazim cunku. bazi doktorlar 1 yıl diyor ama ben ayse hemsireyi dinledim.

aventin kapakları sterilize edilebiliyor, hem biberon hem de emzik kapaklarını sterilize ettim ben ilk 6 ay boyunca.

yalnız kaynatmak anne icin cok zahmetli, vakit alan, el oyalayan ve bebek hareketlenince de tehlikeli bir is.
o yuzden sterilazatorleri inceleyip bir tane almanı oneririm ben.
ben aventin icindekileri 24 saat steril tutan modelini almistim. yoksa zırt pırt yere dusen emzik, biberon, kapak icin her seferinde su kaynatmak gercek bir eziyet olacaktı.

bende dr browns genıs agızlı aventınde sılıkoon 0.6 ay emziğğini aldım.su kaynattım hepsını ıcınde 15 dak beklettım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…