dr.a gittim

gecce

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2007
142
76
623
İstanbul
slm kızlar.bugün dr.a gittim hemen nedenini açıklim sizee 14 haziranda düğünüm var ve korunma yöntemiyle ilgili hem bilgi almak hemde muayene olmak için.ultrasonla yumurtalıklarıma baktı bi sorun yok dedi 3-4 yıl çocuk düşünmediğimi söyleyince şimdilik doğum kontrol hapı verdi 6ay kullanmamı daha sonrasında spiral taktırmamı önerdi çünkü birazda kiloluyum benim için en iyisispiralmiş.ama ben spiralden ve taktırmaktan korkuyorum.ama şimdi içim daha rahat dr. tavsiyesi ile ilaç kullanıcammm :)

hayırlı olsun yanlız ben bırsye sorucam spıral dogum yapmayan bayanlara takmıyorlar dıye bılıyroum yanlısmı bılıyorum cunku bende yenı evlıyım taktırcakdım hap kullanamıyordum takmadılar hıc cocugu olmayanlara takılmaz dıye

geccecim doktorun en doğrusunu verir sanırım.doğum kontrol iğnesi kullanma da ne kullanırsan kullan zaten.benim yıllarca regl görmememe neden oldu da iğne.12 kilo aldım,hiperprolaktinemi diye mendebur bir hastalığa yakalandım...vs.vs.neyse kardeşim.allah mesut etsin.bir ömür mutluluk diliyorum şimdiden:içelim:

gecce canım k.k.nın jinekoloji bökümünün 51. sayfasında doğum kontrolünde kısırlık ntehlikesi diye bir başlık var.oku bence.şimdi okudum ben de.bir profesörün söylemine göre yeni evlilere rahim içi araç kullanımı tavsiye etmiyorlarmış.rahim duvarına zarar verme ve kısırlığa neden olma riski dolayısıyla.bi bak istersen.fisfisfis

dogum kontrolda kadinin korunmasi ilerde hamile kalamamaya engel olabiliyor ben hap kulllandim biraktim simdi doktorum 1 yil beklemeniz gerekiyor 6 aydirda korunmuyorm ama ortada bebek falan yok bence esinin korunmasini tercih et ve yumurtlama gunlerinde dikkat edersen ins hamile kalmassin ama hap kullanip hormonlarini bozma...sonrasinda pisman olunuyor hamile kalamayinca

şutarafagitti
arkadaşıma kesinlikle katılıyorum

spiral daha tehlikeli bence tüplerinizde bir enfeksiyon yapışıklık yapabilir ve gelecekteki hayatın için bunu riske armamalısın.hapı beğenmeyen arkadaşlar var ama hapı bıraktıktan 3 ay sonra normale dönüyor hormonlar.zaten biçok insan da bu hapı kullanıp bırakıyo ve hamile kalabiliyo.
elbette bu hapın olumsuz etkilediği bazı hasta grupları var.onları tam bilmiyorum ama kullanırlarsa durumları daha da bozuluyor.eğer sizde herşey normalse dr da hap sorun olmaz diyosa spiralden daha iyidir.çünkü bi forumda da okudum.spiral enfeksiyon yapmış tüpü tıkanmış bir arkadaşın

yorumlarınız için sağolun kızlar.spirali bugün araştırdım biraz doğum yapmayanlar konusunu bilmiyorum ama yara yapıyomuş sanırım bu yüzden hapı kullanmayı tercih ediyorum.hapı bıraktıktan sonra bebek içinde belli bisüre gerekli çünkü vücuttaki hormonların atılması için belli bi süre gerekli bunuda göze aldım.bu sefer devlet hastanesine gittim ama evlendikten sonrada gidicem zaten dr.a ama bu sefer özele gidicem daha dikkatli olmak gerek çünkü ortam ve temizlik çok önemli.

evet canım arkadaşlarıma katılıyorum ben hiç bişe kullanmadım ilaçç felann çünkü çocugum yok diyee dr gitmedim ama etraftan duyduklarımla eşim korundu vee 2.5 yıl sonra bıraktık korunmayı ikinci ayda hemen hamile kaldım gerçi düşükyaptım ama ilaç kullanmanı tavsiye etmemm hormonlarını bozuyo mutluluklar dilerim

selam arkadaşlar. eğer hormon istemiorsanız yeni yöntemler de var. vajina süngeri ve kalkanı.ayrıca kadınlar içinde kondom var ama heryerde bulunmuor.böylece kontrol szde oluyor :)))
bu söledklerim de hormon yok.ilişki öncesi takılıoyor.bttnce kendnz çıkarıorsunz ..spermlerin rahme geçmesini önlüyor..bnce en mantıklısı kadın kondomu çnkü aynı zamanda hpv rskini de azaltıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…