• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doydu ? Doymadı ?

DELIveCesur

kk'nın fırlaması..
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2017
6.499
21.217
478
Güzel anneler lütfen yardim :KK200:
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. abla konum biraz burada kalsın olur mu sonra gerekeni yaparsın :KK48: çünkü bu gerçekten dert oldu bana...

Kızlar ben prematüre annesiyim bebeğim 5 gün sonra tam 11 aylık olacak.
Sorunum şu ilk doğduğunda iştahı iyiydi 3 ay anne sütü alabildi sonrası stres sıkıntı vs sütüm kesildi 2 ay uğraştım ama gelmedi ve bebeğimde başından beri pek tutmuyordu memeyi.
3-4 ay'ına kadar güzel beslendi kilo alımı iyiydi ama sonrasında iştahı kesildi 5 buçuk 6 aylıkken diş çıkarma evresi başladı ve hepsi çok sık geldi 8. Dişi çıkıyor şuan emekleme derken iştahı iyice gitti şuan hastalık ve diş olayından dolayı 8000kg :KK43:
Mama içiyor en fazla 130cc
Ek gıda yiyordu hemde çok güzel ama bir kaç gündür ne versem dilini çıkarıp atıyor ağızındakini..
Doktor her muayenede kilosu ayına göre az diyor :ruh:
Çok hareketli bir bebek inanın bu kilo konusu yüzünden günlerdir psikolojim alt üst..
Anneler bana akıl verin iştahını nasıl açabilirim :KK42:
Cevaplar için şimdiden teşekkürler..

Boy nasıl? Kilo konusuna çok takılmayın derim ben. Az yesin yeter ki faydalı şeyler yesin.

Ahh bende bu düşüncedeyim aslında ama bir iki doktor değiştik onlarda aynısını söyleyince artık takıntıya doğru gidiyor..

Boyu 72 ama 1 buçuk ay'ı geçmiştir doktor baktığında

Prematüre bi bebeğin ayına göre kilosunun altında olması çok normal değil mi? Doktorunuz bilmiyor mu bu durumu?

Ahh bende bu düşüncedeyim aslında ama bir iki doktor değiştik onlarda aynısını söyleyince artık takıntıya doğru gidiyor..

Boyu 72 ama 1 buçuk ay'ı geçmiştir doktor baktığında

Gerilmeyin. Az yiyorsa sık yedirmeye çalışın. Süt yoğurt kaşar peyniri verin bol bol. Kiloyu ben hiç takmadım. Boy baş ölçümü, sağlıklı olması benim için kafi.

Sağlıkla büyütün.

Prematüre bi bebeğin ayına göre kilosunun altında olması çok normal değil mi? Doktorunuz bilmiyor mu bu durumu?

Ayındakileri yakaladığı an(kilo ve boy gelişim olarak) zamanında doğan bebekler ile bir hesaplanıyor diyorlar canım ki doktora göre değişiyor mesela yoğun bakım doktoru 2000kg'a ulaştığında artık prematüre demiyoruz diyordu.
İnan benim kafam allak bullak oldu :110:

Gerilmeyin. Az yiyorsa sık yedirmeye çalışın. Süt yoğurt kaşar peyniri verin bol bol. Kiloyu ben hiç takmadım. Boy baş ölçümü, sağlıklı olması benim için kafi.

Sağlıkla büyütün.

Teşekkür ederim ❤
Evet süt ürünlerini yediriyorum ve bende seninle aynı fikirdeyim aslında ama bir kaç dr aynısını söyleyince acaba? Dedim.

Ayındakileri yakaladığı an(kilo ve boy gelişim olarak) zamanında doğan bebekler ile bir hesaplanıyor diyorlar canım ki doktora göre değişiyor mesela yoğun bakım doktoru 2000kg'a ulaştığında artık prematüre demiyoruz diyordu.
İnan benim kafam allak bullak oldu :110:

Ya kilosunun az olması bebeğinizin sağlıksız olduğu anlamına gelmez ki. Hiç takılıp stres yapmayın, diş dönemiymiş üstelik. Sağlıkla büyütün keyfini çıkarın.

Teşekkür ederim ❤
Evet süt ürünlerini yediriyorum ve bende seninle aynı fikirdeyim aslında ama bir kaç dr aynısını söyleyince acaba? Dedim.

Her bebek boğum boğum bacaklara sahip olmak zorunda değil. Benim bebeğim de hep sınırlarda gezdi/geziyor. Ama ben her zaman sağlığını ön planda tuttum. Neşesi keyfi yerindeyse, boy baş ölçümü normalse kiloyu hiç sallamadım. Sizinki de benimki gibi zıpır bi evlatsa normaldir :)

Her bebek boğum boğum bacaklara sahip olmak zorunda değil. Benim bebeğim de hep sınırlarda gezdi/geziyor. Ama ben her zaman sağlığını ön planda tuttum. Neşesi keyfi yerindeyse, boy baş ölçümü normalse kiloyu hiç sallamadım. Sizinki de benimki gibi zıpır bi evlatsa normaldir :)

Hahah aynen hemde fazlasıyla :halay:
Sağlıcakla büyütün :anne:

Sagligi yerindeyse hic zorlama birak istedigi gibi yesin. Bide kendi yemeye başladı mi? Eline birşeyler veriyor musun yesin diye? Kendi kendine yiyince daha tatlı gelir devamını ister :)

Sagligi yerindeyse hic zorlama birak istedigi gibi yesin. Bide kendi yemeye başladı mi? Eline birşeyler veriyor musun yesin diye? Kendi kendine yiyince daha tatlı gelir devamını ister :)

Evet kendi kendine yiyor tabi bir iki lokma sonrası elinde cıvık cıvık :KK45:
Yine de herşeyi veriyorum eline yesin diye..
Açıkçası bu iştahı gittiğinden beri daha sık hastalanır oldu üzerine kilo verdi :KK42:
Bağışıklığı mi düştü diye düşünüyorum

bir yasina kdr ana ogun anne sutu ya da mamadir. anne sutu icmiyosa ana besini mama olmali. ek gidalara yuklenmeyin

Evet kendi kendine yiyor tabi bir iki lokma sonrası elinde cıvık cıvık :KK45:
Yine de herşeyi veriyorum eline yesin diye..
Açıkçası bu iştahı gittiğinden beri daha sık hastalanır oldu üzerine kilo verdi :KK42:
Bağışıklığı mi düştü diye düşünüyorum

Arkadaşların dediği gibi sağlığı ve keyfi yerindeyse sorun yok. Bağışıklığı için doktorunuza danışarak bebeklere uygun vitamin falan verebilirsiniz. İştah iyi bir şey değil çocuğu çok yemeye alıştırmayın , 40 yaşındayım hala kilomla uğraşıyorum hep annemin yüzünden:)

Back