- 8 Ocak 2025
- 16
- 1
- 1
- 24
- Konu Sahibi fatosbayram
-
Benim bir tanıdığıma da öyle demişler istersen aldır demiş hatta doktor. Oda ben ne olursa olsun razıyım dedi, tabii ki hamileliği çok zor geçti ama her şeye rağmen bebek sağlıklı doğdu, okula başladı yani hiçbir sorunu yok. Bu testler kesin sonuç vermiyor hayırlısı neyse o olsunMerhabalar yengem yeni doğum yaptı bebeğe Down sendromlu olabilir dediler ensesi kalın gözleri çekik burnu küçük ve sürekli dilini çıkarıyor test yapılacak ama bi umut buraya yazmak istedim böyle olup da negatif çıkan oldumu acaba
Hamilelik takibinde bir şey çıkmadı mı? Ama genetik test yaptırmadıysa kesin birşey söyleyemezler zaten. Yalın diye bir şarkıcı var, onun da doğumdan sonra belli olmuştu. Beneğe genetik test yapılacak ve sonuç kesin olarak tanı koyulmasını sağlar. Her down sendromlu çocuğun belirtileri eşit şiddette olmuyor. Bazıları daha iyi normale yakın , bazılarında işe down sendromunun tüm etkileri ağır şekilde görülüyor. Hayırlısı oldun, doğmuş çocuk artık , yapacak bir şey yok. Sonuçtan haberdar ederseniz seviniriz.Merhabalar yengem yeni doğum yaptı bebeğe Down sendromlu olabilir dediler ensesi kalın gözleri çekik burnu küçük ve sürekli dilini çıkarıyor test yapılacak ama bi umut buraya yazmak istedim böyle olup da negatif çıkan oldumu acaba
Hamilelik takibinde doktor bişi söylemedi çokta iyi bi doktordu aslında ama anlamamış test falanda yapılmadı hamilelikte zaten işte dün doğdu ellerinde tek çizgi yok sadece gözleri çekik ensesi kalın burnu kalkık başka belirti yok bakalım rabbim ne verdiyse artık yapacak bişi yok bi ihtimal belki böyle oluğ negatif çıkan vardır diye etraftan hep soruyoruzHamilelik takibinde bir şey çıkmadı mı? Ama genetik test yaptırmadıysa kesin birşey söyleyemezler zaten. Yalın diye bir şarkıcı var, onun da doğumdan sonra belli olmuştu. Beneğe genetik test yapılacak ve sonuç kesin olarak tanı koyulmasını sağlar. Her down sendromlu çocuğun belirtileri eşit şiddette olmuyor. Bazıları daha iyi normale yakın , bazılarında işe down sendromunun tüm etkileri ağır şekilde görülüyor. Hayırlısı oldun, doğmuş çocuk artık , yapacak bir şey yok. Sonuçtan haberdar ederseniz seviniriz.
İşte bizim dün doğdu benziyo dediler tabi kesin bişi yok ama benziyor ensesi özellikle kalın işte acaba böyle olup negatif çıkan varmı acabaBenim bir tanıdığıma da öyle demişler istersen aldır demiş hatta doktor. Oda ben ne olursa olsun razıyım dedi, tabii ki hamileliği çok zor geçti ama her şeye rağmen bebek sağlıklı doğdu, okula başladı yani hiçbir sorunu yok. Bu testler kesin sonuç vermiyor hayırlısı neyse o olsun
Merhabalar yengem yeni doğum yaptı bebeğe Down sendromlu olabilir dediler ensesi kalın gözleri çekik burnu küçük ve sürekli dilini çıkarıyor test yapılacak ama bi umut buraya yazmak istedim böyle olup da negatif çıkan oldumu acaba
Test yapılmadı hala randevu aldık bir hafta sonra yapılacak testi sonucu da hemen çıkmıyormuş anneannesi de çekik böyle bizi endişe eden boynundaki şişkinliğiŞişkinlikten olabilir göz çekikliği , ya da anne babanın gözleri biraz çekilse sadece benziyorda olabilir. Genetik test sonucu ne zaman çıkar dediler?
İnşallah öyledir ya şişnkinliktirDoğum şişkinliği olmasın ya benim oğlan da böyleydi
Onlar söyledi Down olabilir diye kesin birşey diyemeyiz dediler test sonucu belli olur anca ense şişkinliği böyle olan varmı acaba ilk doğduğundaOyy yavrum benim.. Allah bahtını güzel etsin. Ancak şunu anlamadım. Bu çocuğa ikili test yapmadılar mı? İkili test hiçbir zaman kesinlik vermez evet ama öngörüdur. Ayrıca çocuğun burun kemiği var mı? O kadar ay doktor ense kalınlığı, burun kemiği vb detaylardan hiç mi bir şey dikkatini çekmedi anlayamadım.
Fotoğrafa gelirsek; benim kızımın ağzı gözü sisti ilk dogdugunda. Hatta yeni doğan bebekler odemden dolayı zaten sis olurlar. Ama bir çocuk doktoru yok mu orada?
Yavrum hamileyken testlerde bir şey çıkmadı mıİnşallah öyledir ya şişnkinliktir
Hamilelikte test yapmadı her ay doktora gidip ultrasona giriyordu sadece ultrason dada anlamamışlar bişiYavrum hamileyken testlerde bir şey çıkmadı mı
Ben kızımın ilk doğduğu zamanki fotoğraflarına baktım. Ağız yüz şişkinliği çok bariz var. Ensesinde de şişlik var ama bu kadar değil. Tabi bu fotoğraf açısıyla da alakalı olabilir. En doğru sonucu doktorlar söyler. Buradan ezbere konuşmuş olurumOnlar söyledi Down olabilir diye kesin birşey diyemeyiz dediler test sonucu belli olur anca ense şişkinliği böyle olan varmı acaba ilk doğduğunda
Ama test yaptırması gerekiyordu yengen kendi mi istemedi testleri yaptırmayıHamilelikte test yapmadı her ay doktora gidip ultrasona giriyordu sadece ultrason dada anlamamışlar bişi
Siz hangi ilde yaşıyorsunuz?Hamilelikte test yapmadı her ay doktora gidip ultrasona giriyordu sadece ultrason dada anlamamışlar bişi
Tabi ya işte bizde biri belki bizimde böyle oldu negatif çıktı der umuduylayız yinede teşekkür ederim vaktinizi ayırdığınız için Allah razı olsunBen kızımın ilk doğduğu zamanki fotoğraflarına baktım. Ağız yüz şişkinliği çok bariz var. Ensesinde de şişlik var ama bu kadar değil. Tabi bu fotoğraf açısıyla da alakalı olabilir. En doğru sonucu doktorlar söyler. Buradan ezbere konuşmuş olurum
Şanlıurfa daSiz hangi ilde yaşıyorsunuz?
Evet o istemedi gerek yok dedi insan işte böyle şeyleri bazen düşünemiyor maalesefAma test yaptırması gerekiyordu yengen kendi mi istemedi testleri yaptırmayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?