• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Down Sendromlu Melek sahıbı olan Anneler yardım

Oneway

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2014
50
49
38
herkese selam ben 26 yasında bır anneyım oglum 27.02.2017 de sezeryanla dünyaya geldı. Ikıli testımızde kombıne rısk 1/204 ıkılı test 1/116 cıktı. Doktor amnıyo sentez onerdı ama bız ıstemedık cunku her sekılde kabulumuzdu o ve bu konuyu bırdaha hıc acmamak uzere kapattık hatta hamılelıgım boyunca bır daha hıc aklıma bıle gelmedı. 37. Haftada bebek kılo almadıgı ıcın doktorum sezeryanla aldı bebegı dunyalar yakısıklısı bır oglum oldu . Sonra bırılerı doktora soylemıs sanırım test sonucunu belkıde benzettıler bılmıyorum cocuk doktoru geldı kontrol etti ozamana kadr asla aklıma down send olabılecegı gelmedı ıkılı testınız yuksektı dımı dedı evet dedık down s. Olabılır dedı neyse bız kan falan verdık 20 subatta 21 subattada bebegım zature oldu 24 gundur yogun bakımda down s varsa gec ıyılesır dedıler. Suan ıyı toparlamaya basladı boyle gıderse salı carsamba kavusucam ogluma. Oglumun elınde tek cızgı yok cıft bızımkı gbı 38 gunluguz suan oglum acayıp hareketlı elı kolu durmuyor hatta karnını havaya kaldırıyor bı haftalıkken arada kafasını kaldırıyordu sadece gozlerı benzetıyorlar bıraz ayak parmagındada ayrıklık var onun harıcınde bır belırtı yok yogun bakımdakı doc bır cocuk doktoru babaya benzıyor dıyor ama emın olamıyruz ben merk edıyorum sızın bebegınız ılk aylar nasıldı neler beklıyor bızı saglık sorunları sık yasıyormusunuz bebegınızın ılk aylar gelısımı nasıldı neler yapıyordu lutfen bananyardımcı olur musunuz?

• Beğen
Reactions: mik
Bebeğin hayırlı olsun canım öncelikle. Her down sendromlu aynı ölçüde olmuyor. Bir tanıdığımın kızında var dediler. Doğumundan sonra kan testinde de çıktı. Burun kökü hafif çökük ve kaslar bitişikti. Ancak babası da öyle. Hıh demiş burnundan düşmüş. Gel zaman git zaman kız büyüdü. Normal çocuktan kaşları hariç hiç farkı yok. Senin bebeğinin de durumu zaman içinde netleşir. Cok belli olsa bile erken rehabilitasyon ile görünümü harici her şey normal oluyor.

Genetik test için tahlil verdiniz mı?
Evet cnm sonucunu beklıyoruz testın 20 subatta verdık. Belkı oyleysede benımkıde ınsallah en hafıfıdır yanı saglık sorunu olmaz hıc ogrenme guclugu onemlı degıl emek verırız daha cok ugrasırız Rabbım saglık versın ogluma tabıdıgının kızının saglık sorunları olmus mu hıc bılıyormusun

Bebeğin hayırlı olsun. Karnında çok hareketliyse
Büyük ihtimal değildir. Çünkü downlu melekler anne karnında az hareket edermiş.
Ikincisi geçen ay böyle biribu okudum internetten. Istersen bak. Adam 40 küsür yaşındaydı sanırım tam hatırlamıyorum iş başvurusunda detaylı tahlil istemişler ve o tahlil sonucu down sendromu çıkmıştı. Ama adam ben çok normal hissediyorum kendimi diyordu.
Bence içini ferah tut. Kafasini kaldirabiliyormus ve hareketliymis de. Eger downluysa bile hafiftir agir vaka değildir. Bana da kızıma hamileyken özürlü olma ihtimali var denmişti ve çok araştırmıştım bu konuları. Çok şükür sağlıklı.

Back