• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Down Senderom Riski

Asi Melekk

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2025
7
2
1
31
Merhaba ben yeni üye oldum bazı fikirlerinize ihtiyacım var. Ense kalınlığı normal ve burun kemiği mevcut olmasına rağmen down sendromlu olma riski var dediler herhangi bir test vermedim yaptırmadım sonrasında detaylı ultasonda biraz daha netleşir herşey dedil doktorum bekliyoruz şuan 14+3 haftalık bebeğim
Böyle bir durumla karşılaşan var mı :(

Merhaba ben yeni üye oldum bazı fikirlerinize ihtiyacım var. Ense kalınlığı normal ve burun kemiği mevcut olmasına rağmen down sendromlu olma riski var dediler herhangi bir test vermedim yaptırmadım sonrasında detaylı ultasonda biraz daha netleşir herşey dedil doktorum bekliyoruz şuan 14+3 haftalık bebeğim
2li tarama için kan vermediniz mi?

2li tarama için kan vermediniz mi?
Evet
5ED2F8D1-249E-4743-AF85-2AFFB13D1B62.jpeg

Burada risk yüksek çıkmış maalesef ama bunlar yalnızca ihtimaller detaylı ultrason öncesi durumunuz el veriyorsa fetal dna testi yaptırmanız iyi olabilir ancak her ne olursa olsun doğumu gerçekleştirecekseniz masrafa ve strese girmeyin o sizin bebeğimiz ve tüm endişenizi hissediyor bazen bu ihtimallere rağmen çok sağlıklı doğumlar da oluyor umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız

Benim de ikili tarama testim riskli gelmişti ense kalınlığı yoktu burun kemiği vardı artı kalpte delik vardı doktorum down şüphesi var kesin tanı için amniyosentez önerdi yaptırdım şükür temiz geldi şuan 22+3 haftalık olduk haftaya ayrıntılı gitcem beklemek gerçekten zor yeni yaşamış biri olarak en kısa sürede inşallah güzel haberler alırsınız

Burada risk yüksek çıkmış maalesef ama bunlar yalnızca ihtimaller detaylı ultrason öncesi durumunuz el veriyorsa fetal dna testi yaptırmanız iyi olabilir ancak her ne olursa olsun doğumu gerçekleştirecekseniz masrafa ve strese girmeyin o sizin bebeğimiz ve tüm endişenizi hissediyor bazen bu ihtimallere rağmen çok sağlıklı doğumlar da oluyor umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız
Çok teşekkür ederim her ne olursa olsun tabi benim bebeğim ve rabbimin verdiği cana kıyamam doğurucam ne olursa olsun. Allahım çocuklarımıza sağlık versin

Benim de ikili tarama testim riskli gelmişti ense kalınlığı yoktu burun kemiği vardı artı kalpte delik vardı doktorum down şüphesi var kesin tanı için amniyosentez önerdi yaptırdım şükür temiz geldi şuan 22+3 haftalık olduk haftaya ayrıntılı gitcem beklemek gerçekten zor yeni yaşamış biri olarak en kısa sürede inşallah güzel haberler alırsınız
İnşallah evet beklemek zor dua etmekten başka çarem yok bende detaylı için bekliyorum 18 inci haftada yaptorabilirsiniz dedi doktor bekliyoruz
Rabbim kavuştursun inşallah sizin için çok sevindim 🙂
Bütün anne adayları stresli günler yaşamasın inşallah zor bi durum

İnşallah evet beklemek zor dua etmekten başka çarem yok bende detaylı için bekliyorum 18 inci haftada yaptorabilirsiniz dedi doktor bekliyoruz
Rabbim kavuştursun inşallah sizin için çok sevindim 🙂
Bütün anne adayları stresli günler yaşamasın inşallah zor bi durum
Benimle aynı değerlere sahip sağlıklı doğum yapan varmı acaba yâda tanıdığı olan varsa yazabilir mi lütfen

Benimle aynı değerlere sahip sağlıklı doğum yapan varmı acaba yâda tanıdığı olan varsa yazabilir mi lütfen
Merhaba, benim ikili testim iyiydi ama dörtlü testte 1/350 risk çıktı. Çevremde çok fazla riskli çıkıp sağlıklı doğum yapan var o yüzden ben çok endişelenmedim. Zaten ultrasonda 12. Haftada burnu göründü, ense kalınlığı normaldi. İnşallah sağlıklı bebişler doğururuz 🙏🥰 amniyosentez konusunda da doktorum bana önermedi riskli olduğu için ama çok kafaya takıyorsanız nipt testi yaptırabilirsiniz

Fetal dna yaptırın, hamilelik boyunca onu düşünmek çok yıpratıcı oluyor. Fetal dna yaptırın en azından daha az stres yaşarsınız

Var 😊 görünce testinizi kendi ikili testimi aldığım güne gittim değerlerimiz yakın birbirine benimde ikili tarama testim yüksek risk gelmişti ense ve burun kemiği normaldi ancak sonuç yüksek risk doktor nifty testi yapalım dedi sonuç değişmeyeceği için kabul etmedim ve Allah ne uygun gördüyse başım gözüm üstüne dedim ve doğumumu bekledim detaylı ultrason da bir sorun çıkmamıştı ama ilerleyen haftalarda fl kısalığı çıkmıştı ve Dr down bulgusunu destekler kısalık demişti şuan bebeğim 13 aylık Rabbime Hamd olsun sağlıklı bir bebek sizde inşallah Allah’ın izniyle sağlıkla kucağınıza alırsınız

Benim de ikili tarama testim riskli gelmişti ense kalınlığı yoktu burun kemiği vardı artı kalpte delik vardı doktorum down şüphesi var kesin tanı için amniyosentez önerdi yaptırdım şükür temiz geldi şuan 22+3 haftalık olduk haftaya ayrıntılı gitcem beklemek gerçekten zor yeni yaşamış biri olarak en kısa sürede inşallah güzel haberler alırsınızdetay

Fetal DNA sonucunuz çıkmadı değil mi
Sonucu bekliyoruz haftaya kadar cikar 14 gün dediler

Back