dövme abdeste engel cıkarır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hyunnies

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2021
1
-1
1
25
merhaba, ben dövme yaptırmayı düsünüyorum. Aslinda dövme yaptirma fikrim yoktu fakat birkac tane yara izinin ustunu kapatmak icin yaptirmak istiyorum dini yönden bir sorun cikarir mi? Gercekten insanlarin sorup durmasi o kadar sinirimi bozuypr ki o yuzden ustunu dovmeyle kapatacagim abdeste engel olur mu? Sizce ne yapmaliyim? Kac gundur kafayi yedim dusunmekten

Dövme yani vücuda iğneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeşitli şekiller oluşturmak dinimizce yasaklanmıştır. ... ' Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir.".

Yazıyor internette

Benimde kararsiz kaldığım bir konuydu. Abseste engel olmasi için deri uzerinde tabaka oluşturması gerekirdi oje gibi. Ama bu deri altina enjekte edilen bi boya ve herhangi bir tabaka da oluşturmuyor suyun tenimizle temasina engel olmuyor. Bu yüzden bence abdeste engel degil. Ha sunada katılıyorum inancimiza gore bile isteye vücuda zarar vermek hoş karşılanmamış bu da bi nevi zarar acili bir işlem çünkü iltihap vs gbj riskleride var. Bu nokta ya da hocalar günah degil mekruh diyor. Tıpkı sigara içmenin günah olmadığı ama zarar verdigi icin mekruh sayıldığı gibi. Benim sahsi fikrim bu. Belki daha iyi bilen dini yönden bilgisi daha geniş olan arkadaslar detayli bilgi verir bende takipteyim

Dövme deri altına oldıgu için abdeste engel tanımaz

Din görevlisi değilim ama dövmeli bir kişi olarak mantığıma uygun cevabı verebilirim,
Dövmeli kısmım terliyor, ter çıkıyor yani .
Su çıkıyorsa su da giriyordur . Kaldı ki abdest alınırken derinin içi değil üstü yıkanıyor.
Yani derinin altında olan bişey neye istinaden abdeste engel olacak hiç anlamam .

Ama tabii ki siz kendinizi nasıl rahat hissedeceksiniz onu yapın.

Kalıcı dövme ise abdest geçer. Abdest alırken derinin üstünü yıkarsın.
Geçici, yapışkan dövme ise abdest geçirmez. Oje gibi.
Kalıcı dövme vücuduna acı veremesi sebebiyle dinen hoş karşılanmamaktadır.

Dini konular yasaktır.
Lütfen aklınıza takılan dini konuları Diyanet'in Alo Fetva hattına danışınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…