döviz'e saygısızlık

Nixe

Guru
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2007
255
0
Bir akşamüstü deniz kenarında bir bankta oturup güneşin batışında bir fincan kahvemi yudumlarken gözüme bir karmaşa takılıyor...
kendimi olaya odakladığımda görüyorum ki bir esnaf sırf dükkanından alışveriş yapmadığı için turist bayanlara ağıza alınmayacak laflar söylüyor,düşünüyorum o anda, biz her yeri cennet olan Türkiyemizin tarihi ve turistlik yerlerini en iyi şekilde dünyaya tanıtmaya çalışırken,kendini bilmez insanlar bizleri küçük duruma düşürüyorlar.
aklıma geliyor o anda;o esnaf hangi şartlarda yaşamıştı acaba ailesinden nasıl bir eğitim almıştı hatta daha Türkçeyi bile anlamlı kullanamazken neydi peki bu yabancı dil merakı belkıde ekmek parası...
insanlara ne verirsen onu alırmışın,biz Turistleri kazıklayarak değil onlara cennetimizi tanıtarak birşeyler kazanmak isteriz.
sonuçta ben herşeyin aileden başladığını düşünüyorum,şartlar ne olursa olsun ister doğunun bir köyü ister batının en zengin şehri, önemli olan aile eğitimi...

tabiki eğitim şart nixe.. sende iyi gözlemliyorsun ..artık biraz zor Türkiyenin düzelmesi.bir başı boşluk almış gidiyor.hangi birini görmemezliğe geleceğiz ki veya hangi birini düzeltebiliriz..

aslında bunların farkında olan birsüsü insan var ben ve sizler gibi ama elimizden fazla bir şey gelmiyor malesef

X