- 28 Ocak 2010
- 7.509
- 436
- 398
- 37
- Konu Sahibi ThirtyFouR
-
Ne isterler bu güzelim hayvanlardan ya..
Nasıl insanlık, nasıl bir psikolojidir bu
Ben yeğenimi asla götürmedim hayvanat bahçesine dahi..Götürmelerine de engel oldum..Dayanamıyorum o hayvanların daracık yerlerde esir hayatını görmeye..
Duyarlılığın için tebrik ederim Thirty...
Thirty canım paylaşım için çok sağol .İmza kampayası linki de var videoda onu da es geçmeyelim .
Akıl almaz bir katliam . Ve öldürmek kadar acımasız eğitim vererek insanlara izletmek , o eğitimlerin verilişini az çok biliyoruz .
Sadece yunus katliamları değil...
Yunus ve balina gösteri parkları, hayvanlı sirkler, hayvanat bahçeleri.. Hepsi kapatılmalı, hepsi kaldırılmalı. Üç dakika eğleneceğiz diye on yıllarını küçücük kafeslerde geçirmemeli hayvanlar.
Video guzel hazirlanmis, isin sadece esaret bolumunu alsa da.. Japonlarin vahseti bundan cok daha acimasiz, iste bu videoda oldugu gibi:
https://www.youtube.com/watch?v=uMNG0EQBbSc
Ayni durum Danimarka'da da var:
https://www.youtube.com/watch?v=YbeI_tWNMDk
Kanada da her yil yuzbinlerce 3 aylik ve daha kucuk fok baslarina vura vura acimasizca katledilip daha can cekisirken derileri yuzuluyor:
https://www.youtube.com/watch?v=kjeqgPF4GEI
Bunlari izlemenizi tavsiye etmem, yurek dayanmiyor, sadece isin boyutunu vurgulamak istedim.
Yillardir bunlarla mucadele ediliyor, ama hala somut bir ilerleme elde edilemedi ne yazik ki.. Elimizden ne gelirse yapmak lazim bence de, valla ne desem sasirdim, caresiz bir konu.
O kadar haklisin ki... Bunu cok güzel anlatan, ic burkan iki resim:
Çocukken her pazar trt de sirk yayinlanırdı. Nasıl heyecanla izlerdim . Sonra isin mutfağı öğrenince inanamadım , lanet ettim.
Her sene 3 milyon civarinda hayvan ilaç , kozmetik , temizlik sektörlerinin arge projeleri kapsamında akıl almaz zalimliklere maruz kalıyor . Kilit kelime 'deney' . Biz insanlar daha guzel olalım , evlerimiz daha temiz olsun diye . Kk da konusu var resim ve videolara bakabilirsiniz.
Yine kürk meselesini ise ben bir kac sene evvel öğrendim . Protestoların sırf hayvanlar öldürülmesin diye yapıldığını sanirdim .
Nerden bilebilirdim ki , insanoğlunun daha cok hava atmak icin giydigi kürkün ,sopalarla dövülüp hareket edemeyecek hale gelince de canlı canlı sahibinden soyuldugunu .
Bir de petshoplar var .
Ornekler maalesef yazmakla bitmiyor .Bu vicdansızlığı yapanlar kadar , satın alarak fon sağlayan bizlerde sorumluyuz bu zalimlikten bana gore .
Bi söz vardir ya, Insanlar hayvanlarin hissetmedigini düsüdügü sürece, hayvanlar insanlarin düsünmedigini hissetmek zorunda diye.
Aynen öyle... Düsünmüyoruz, bu dünyayi sadece kendimize ait saniyoruz.
Herzamanki gibi videoları seyretmeyi reddediyorum
Japonlar malesef yunusları, balinaları kaçak yollardan avlıyorlar yıllardır, 90'lı yıllarda balina avcılığı yasaklandı diye biliyorum, yapılan hem vahşet hem kanunsuz, hatta kaçak avlanan japon balıkçıları takip edip, katliamları engellemeyi kendine görev edinmiş bir grup insan, tekneyle balıkçıları takip edip balinaları kurtarmaya çalışıyor
Yanılmıyorsam balinaları kurtarmaya çalışan insanlar kendilerine deniz çobanları diyor. Nette bu vahşetler ve engellemeye çalışanlarla ilgili videolar vardır((
Biz insanlar ne kadar vicdansız ve vahşiyiz, bebek fokları o güzel gözlerine baka baka hunharca katlediyoruz, filleri dişleri için öldürüyoruz, tilkileri, tavşanları kürkleri için yok ediyoruz.
Birde hayvanlara vahşi denir
Hayvanlarda da aile, acı, yas kavramları var, onları katledince bir aileyi acıya boğduğunu düşünmeyen, kendinden başkasının yaşam hakkına saygı duymayan, para kazanmak için elini masumların kanına bulayan bencil varlıkları kınıyorum
çok üzülüyorum bu hayvanlara ya
özellikle de şu gereksiz parklarda gösteri uğruna insanları eğlendiricez diye küçücük havuzlara hapsediyolar ya sinirden deliye dönüyorum
üstelik insanların verdiği yiyecekler sağlıklarına da zarar veriyomuş
mutlu da değillermiş yüzleri mutlu gibi görünüyo ama alakası yokmuş
nat geo wıld belgesinde izledim ve çok üzüldüm
ne istiyolar bu hayvanlardan anlamıyorum
aslında hayvanseverler çeşitli kampanyalar düzenliyo ama bi sonuç alınamıyo
deneylerden vazgeçeceklerini sanmıyorum maalesef ama en azından hayvanat bahçei vs şeyler kalksa keşke
Çok ciddi rantlar söz konusu ama yine de çok umutsuz olmak istemiyorum. AB ülkelerinde hayvan deneyleri 2013 yılında yasaklandı. Uygulamada nasıl bilemiyorum. Kendi adıma aldığım her üründe deney konusuna dikkat etmeye çalışıyorum. Birçok marka Çin yüzünden yapıyor deney . Sanırım dünyada hayvan hakları ihlalleri en çok çin ve abd de oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?