• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dostum esir tutulmamali- Japanyodaki Yunus Katliami

ThirtyFouR

iStaNBuL
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2010
7.509
436
398
37
Video herseyi anlatiyor zaten, hassas oldugum bi konu. Ve hep anlatmak, söylemek istediklerimi o kadar güzel özetlemis ki...

[video=vimeo;84997788]http://vimeo.com/84997788[/video]

Japonyoda her sene binlerce Yunus katlediliyor, bu konuyla ilgilenenlere Ric o Barrynin Dolphin Project calismalarini takip etmeyi ve Filmi The Coveu izlemelerini tavsiye ederim..

Ric o Barry hepimizin cocuklugumuzdan tanidigi Flipper dizisindeki yunuslarin egitmeniymis ve egittigi yunuslar ölünce yasadigi travmadan kendini yunuslari korumaya adamis bir adam.

Japonyanin Taiji kentinde her sene bu zamanlar 2 bin üzeri yunus bi koya sIKistirilip ya öldürülüyor yada yakalanip bildigimiz yunus parklarina 150 bin dolar üzeri gibi ucuk fiyatlara satiliyor.
Elimizden birsey gelmesede bu tür yunus parklarina gidip destek vermeyelim ve bilinclenelim istiyorum, bu videoda cok güzel vesile oldu...

Ne isterler bu güzelim hayvanlardan ya..
Nasıl insanlık, nasıl bir psikolojidir bu:50:

Ben yeğenimi asla götürmedim hayvanat bahçesine dahi..Götürmelerine de engel oldum..Dayanamıyorum o hayvanların daracık yerlerde esir hayatını görmeye..

Duyarlılığın için tebrik ederim Thirty...

Thirty canım paylaşım için çok sağol .İmza kampayası linki de var videoda onu da es geçmeyelim .

Akıl almaz bir katliam . Ve öldürmek kadar acımasız eğitim vererek insanlara izletmek , o eğitimlerin verilişini az çok biliyoruz .

Sadece yunus katliamları değil...

Yunus ve balina gösteri parkları, hayvanlı sirkler, hayvanat bahçeleri.. Hepsi kapatılmalı, hepsi kaldırılmalı. Üç dakika eğleneceğiz diye on yıllarını küçücük kafeslerde geçirmemeli hayvanlar.

Video guzel hazirlanmis, isin sadece esaret bolumunu alsa da.. Japonlarin vahseti bundan cok daha acimasiz, iste bu videoda oldugu gibi:
https://www.youtube.com/watch?v=uMNG0EQBbSc

Ayni durum Danimarka'da da var:
https://www.youtube.com/watch?v=YbeI_tWNMDk

Kanada da her yil yuzbinlerce 3 aylik ve daha kucuk fok baslarina vura vura acimasizca katledilip daha can cekisirken derileri yuzuluyor:
https://www.youtube.com/watch?v=kjeqgPF4GEI
Bunlari izlemenizi tavsiye etmem, yurek dayanmiyor, sadece isin boyutunu vurgulamak istedim.

Yillardir bunlarla mucadele ediliyor, ama hala somut bir ilerleme elde edilemedi ne yazik ki.. Elimizden ne gelirse yapmak lazim bence de, valla ne desem sasirdim, caresiz bir konu.

Ne isterler bu güzelim hayvanlardan ya..
Nasıl insanlık, nasıl bir psikolojidir bu:50:

Ben yeğenimi asla götürmedim hayvanat bahçesine dahi..Götürmelerine de engel oldum..Dayanamıyorum o hayvanların daracık yerlerde esir hayatını görmeye..

Duyarlılığın için tebrik ederim Thirty...

bende anlamiyorum arkadasim. bende gittim hayvanat bahcesine, bende gittim yunus parkina... Insan onlarin o gülen yüzlerini görünce mutlu saniyor, egleniyor zannediyorsun, ama isin asli cok feci. Yasadigim sehirde var bi yunus parki, bunlarin havuzlari neden bu kadar kücük diye arastirayim derken tüm bu aci gercekerle karsilastim. O para verip girdigim kahrolasi yunus parki avrupanin en kötü sartlari olan ve en cok ölen yunus sayisi olan parkmis, benim o gösteride gördügüm minicik havuzlardan dahada minicik havuzlarda pislik icinde yasiyor ve hasta olmasinlar diye antibiyotikle dolduruluyorlarmis.
Ben bu hataya düstüm ve düsünmeden cahilligimden destek verdim bu acimasizliga. Türkiyedeki yunus parklarinin hali cok daha kötü, turizim acentalari bunlarla reklam yapip turist kapma cabasindalar.
Tüm bunlari arastirmadan bilemiyorsun, cevrende neler olup bitiyor ama haberimiz olmuyor. Keske benide daha önce biri bilinclendirseydide bunlara verdigim destek icin cektigim vicdan azabini cekmek zorunda kalmasam...

Thirty canım paylaşım için çok sağol .İmza kampayası linki de var videoda onu da es geçmeyelim .

Akıl almaz bir katliam . Ve öldürmek kadar acımasız eğitim vererek insanlara izletmek , o eğitimlerin verilişini az çok biliyoruz .

Rica ederim ablacim. Yunuslar en az insanlar kadar duygusal varliklar, ailelerinden koparildiklari an ruhlari ölüyor zaten.
Sadece izletmek icin degil, hasta cocuklarin veya insanlarin umudunu ve binlerce dolarini calarak sunduklari yunus tedavileride en az gösteriler kadar acimasiz bence.

Sadece yunus katliamları değil...

Yunus ve balina gösteri parkları, hayvanlı sirkler, hayvanat bahçeleri.. Hepsi kapatılmalı, hepsi kaldırılmalı. Üç dakika eğleneceğiz diye on yıllarını küçücük kafeslerde geçirmemeli hayvanlar.

O kadar haklisin ki... Bunu cok güzel anlatan, ic burkan iki resim:

156561_622406921128070_1756425655_n.jpg

Video guzel hazirlanmis, isin sadece esaret bolumunu alsa da.. Japonlarin vahseti bundan cok daha acimasiz, iste bu videoda oldugu gibi:
https://www.youtube.com/watch?v=uMNG0EQBbSc

Ayni durum Danimarka'da da var:
https://www.youtube.com/watch?v=YbeI_tWNMDk

Kanada da her yil yuzbinlerce 3 aylik ve daha kucuk fok baslarina vura vura acimasizca katledilip daha can cekisirken derileri yuzuluyor:
https://www.youtube.com/watch?v=kjeqgPF4GEI
Bunlari izlemenizi tavsiye etmem, yurek dayanmiyor, sadece isin boyutunu vurgulamak istedim.

Yillardir bunlarla mucadele ediliyor, ama hala somut bir ilerleme elde edilemedi ne yazik ki.. Elimizden ne gelirse yapmak lazim bence de, valla ne desem sasirdim, caresiz bir konu.

Bunlar her sene kanli görüntülerle haberlere düsen, ama bi hafta sonra unutulan katliamlar.
Hepsinin ucunda para var... Japonya yunuslarin ya etini satiyor, yada canlisini binlerce dolara... Balinalarin etinin tadi cok kötü olmasina ragmen yine bilimsel arastirmalar yapiyoruz diyerek katletmelerine izin veriliyor... Kanada zaten tam bir felaket, ve en acisi her sene oraya bunu engellemek veya protesto etmek isteyen insanlardan yaptiklari kazanc icin devam etmeleri (Konaklama, Yeme, Icme) Yani orda bulunup karsi durmak isterken olayi dahada atesliyorlar.
Danimarkada ise cocuklar bile bu vahsete ortak ediliyor gelenek adi altinda.
Olan hayvanlara oluyor, insanlar anca iiiyy ne kötü diyip baska kanala zapliyor...

Çocukken her pazar trt de sirk yayinlanırdı. Nasıl heyecanla izlerdim . Sonra isin mutfağı öğrenince inanamadım , lanet ettim.

Her sene 3 milyon civarinda hayvan ilaç , kozmetik , temizlik sektörlerinin arge projeleri kapsamında akıl almaz zalimliklere maruz kalıyor . Kilit kelime 'deney' . Biz insanlar daha guzel olalım , evlerimiz daha temiz olsun diye . Kk da konusu var resim ve videolara bakabilirsiniz.

Yine kürk meselesini ise ben bir kac sene evvel öğrendim . Protestoların sırf hayvanlar öldürülmesin diye yapıldığını sanirdim .
Nerden bilebilirdim ki , insanoğlunun daha cok hava atmak icin giydigi kürkün ,sopalarla dövülüp hareket edemeyecek hale gelince de canlı canlı sahibinden soyuldugunu .

Bir de petshoplar var .

Ornekler maalesef yazmakla bitmiyor .Bu vicdansızlığı yapanlar kadar , satın alarak fon sağlayan bizlerde sorumluyuz bu zalimlikten bana gore .

Çocukken her pazar trt de sirk yayinlanırdı. Nasıl heyecanla izlerdim . Sonra isin mutfağı öğrenince inanamadım , lanet ettim.

Her sene 3 milyon civarinda hayvan ilaç , kozmetik , temizlik sektörlerinin arge projeleri kapsamında akıl almaz zalimliklere maruz kalıyor . Kilit kelime 'deney' . Biz insanlar daha guzel olalım , evlerimiz daha temiz olsun diye . Kk da konusu var resim ve videolara bakabilirsiniz.

Yine kürk meselesini ise ben bir kac sene evvel öğrendim . Protestoların sırf hayvanlar öldürülmesin diye yapıldığını sanirdim .
Nerden bilebilirdim ki , insanoğlunun daha cok hava atmak icin giydigi kürkün ,sopalarla dövülüp hareket edemeyecek hale gelince de canlı canlı sahibinden soyuldugunu .

Bir de petshoplar var .

Ornekler maalesef yazmakla bitmiyor .Bu vicdansızlığı yapanlar kadar , satın alarak fon sağlayan bizlerde sorumluyuz bu zalimlikten bana gore .

Bi söz vardir ya, Insanlar hayvanlarin hissetmedigini düsüdügü sürece, hayvanlar insanlarin düsünmedigini hissetmek zorunda diye.
Aynen öyle... Düsünmüyoruz, bu dünyayi sadece kendimize ait saniyoruz.

Bi söz vardir ya, Insanlar hayvanlarin hissetmedigini düsüdügü sürece, hayvanlar insanlarin düsünmedigini hissetmek zorunda diye.
Aynen öyle... Düsünmüyoruz, bu dünyayi sadece kendimize ait saniyoruz.

Kimilerinin vicdanları bile taraflı , linkteki ilk sayfada yer alan resimleri görüp ne yapalım yani insanlar üzerinde mi deney yapılsın diyen o kadar çok ki :43:

(konu ile ilgisi yok ama eklemek istedim yine de , link sorun olursa silinebilir)

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=546218

çok üzülüyorum bu hayvanlara ya
özellikle de şu gereksiz parklarda gösteri uğruna insanları eğlendiricez diye küçücük havuzlara hapsediyolar ya sinirden deliye dönüyorum
üstelik insanların verdiği yiyecekler sağlıklarına da zarar veriyomuş
mutlu da değillermiş yüzleri mutlu gibi görünüyo ama alakası yokmuş
nat geo wıld belgesinde izledim ve çok üzüldüm
ne istiyolar bu hayvanlardan anlamıyorum
aslında hayvanseverler çeşitli kampanyalar düzenliyo ama bi sonuç alınamıyo
deneylerden vazgeçeceklerini sanmıyorum maalesef ama en azından hayvanat bahçei vs şeyler kalksa keşke

Son düzenleme:
Herzamanki gibi videoları seyretmeyi reddediyorum:50:
Japonlar malesef yunusları, balinaları kaçak yollardan avlıyorlar yıllardır, 90'lı yıllarda balina avcılığı yasaklandı diye biliyorum, yapılan hem vahşet hem kanunsuz, hatta kaçak avlanan japon balıkçıları takip edip, katliamları engellemeyi kendine görev edinmiş bir grup insan, tekneyle balıkçıları takip edip balinaları kurtarmaya çalışıyor:50:
Yanılmıyorsam balinaları kurtarmaya çalışan insanlar kendilerine deniz çobanları diyor. Nette bu vahşetler ve engellemeye çalışanlarla ilgili videolar vardır:(((

Biz insanlar ne kadar vicdansız ve vahşiyiz, bebek fokları o güzel gözlerine baka baka hunharca katlediyoruz, filleri dişleri için öldürüyoruz, tilkileri, tavşanları kürkleri için yok ediyoruz.
Birde hayvanlara vahşi denir:50:

Hayvanlarda da aile, acı, yas kavramları var, onları katledince bir aileyi acıya boğduğunu düşünmeyen, kendinden başkasının yaşam hakkına saygı duymayan, para kazanmak için elini masumların kanına bulayan bencil varlıkları kınıyorum:47:

Herzamanki gibi videoları seyretmeyi reddediyorum:50:
Japonlar malesef yunusları, balinaları kaçak yollardan avlıyorlar yıllardır, 90'lı yıllarda balina avcılığı yasaklandı diye biliyorum, yapılan hem vahşet hem kanunsuz, hatta kaçak avlanan japon balıkçıları takip edip, katliamları engellemeyi kendine görev edinmiş bir grup insan, tekneyle balıkçıları takip edip balinaları kurtarmaya çalışıyor:50:
Yanılmıyorsam balinaları kurtarmaya çalışan insanlar kendilerine deniz çobanları diyor. Nette bu vahşetler ve engellemeye çalışanlarla ilgili videolar vardır:(((

Biz insanlar ne kadar vicdansız ve vahşiyiz, bebek fokları o güzel gözlerine baka baka hunharca katlediyoruz, filleri dişleri için öldürüyoruz, tilkileri, tavşanları kürkleri için yok ediyoruz.
Birde hayvanlara vahşi denir:50:

Hayvanlarda da aile, acı, yas kavramları var, onları katledince bir aileyi acıya boğduğunu düşünmeyen, kendinden başkasının yaşam hakkına saygı duymayan, para kazanmak için elini masumların kanına bulayan bencil varlıkları kınıyorum:47:

evet gerçekten de ailelerinden biri ölünce çok hüzünleniyolar
national geograpic belgesellerinde çok gösteriyo
bi keresinde bi zebra ölürken yavrusu o kadar üzüldü ki başından ayrılamadı akbabalar geldiği yemeye başladığı halde babası da yavrusunu bekledi gitmek için sürüyü kaçırdıkları halde orda beklediler çok etkilenmiştim

filleri bile bayıltıp ayaklarından vinç gibi birşeyle çok kötü bi şekilde arabaya yüklüyolar sonra da birbirlerini tebrik ediyolar o hayvanı da küçücük bi yere tıkıyolar bunları gördükçe lanet ediyorum o insanlara

hatta geçen haberlerde izledim kurtlar vadisi dizisinde kısacık bi av sahnesi için tavşandı gliba bi hayvanı yasadışı olduğu halde bayıltıp ilaç gibi birşey vermişler
ne hakları var zavallı hayvana bunu yapmaya maket kullanmak yerine 2 saniye görünecek sahne için hayvana zarar veriyolar
üstelik bunu da veteriner yardımıyla yapmışlar yasadışı olduğunu bile bile
inanamıyorum gerçekten

çok üzülüyorum bu hayvanlara ya
özellikle de şu gereksiz parklarda gösteri uğruna insanları eğlendiricez diye küçücük havuzlara hapsediyolar ya sinirden deliye dönüyorum
üstelik insanların verdiği yiyecekler sağlıklarına da zarar veriyomuş
mutlu da değillermiş yüzleri mutlu gibi görünüyo ama alakası yokmuş
nat geo wıld belgesinde izledim ve çok üzüldüm
ne istiyolar bu hayvanlardan anlamıyorum
aslında hayvanseverler çeşitli kampanyalar düzenliyo ama bi sonuç alınamıyo
deneylerden vazgeçeceklerini sanmıyorum maalesef ama en azından hayvanat bahçei vs şeyler kalksa keşke

Çok ciddi rantlar söz konusu ama yine de çok umutsuz olmak istemiyorum. AB ülkelerinde hayvan deneyleri 2013 yılında yasaklandı. Uygulamada nasıl bilemiyorum. Kendi adıma aldığım her üründe deney konusuna dikkat etmeye çalışıyorum. Birçok marka Çin yüzünden yapıyor deney . Sanırım dünyada hayvan hakları ihlalleri en çok çin ve abd de oluyor.

Çok ciddi rantlar söz konusu ama yine de çok umutsuz olmak istemiyorum. AB ülkelerinde hayvan deneyleri 2013 yılında yasaklandı. Uygulamada nasıl bilemiyorum. Kendi adıma aldığım her üründe deney konusuna dikkat etmeye çalışıyorum. Birçok marka Çin yüzünden yapıyor deney . Sanırım dünyada hayvan hakları ihlalleri en çok çin ve abd de oluyor.

umarım çözüm bulunur
zaten herşeyin başını onlar çekiyo
abd küresel ısınma konusunda imza vermemişti
adamların umrunda değil hiçbirşey sadece kazandıkları paraya kendi çıkarlarına bakıyolar

Back