• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dostluk Nedir? sorusuna,cevap arayanlara hitaben:

yaren_76

mareşal
Kayıtlı Üye
1000 YUMURTAYA 1 TOKATA SOĞAN TARLASI BOZMAMAK

“Dostluk Nedir?” sorusuna,cevap arayanlara hitaben:

Kasabanın birinde yaşayan bir aile varmış.3 kişilik bi ailede ailenin tek oğlu olan rahmi eve geç gelir ve babasını ve annesini endişelendirir miş.
Babası bir gün sormuş;
-Olum ne yapıyosun gece geç saatlere kadar böyle.
Çocuk;
-Arkadaşlarımla, Dostlarımla birlikteyim baba demiş.
Baba;
-Olum dost dediğin bir tane olur ve oda her zaman değil ihtiyacın olduğunda seni bulur demiş.
Çocuk;
-Olurmu baba benim nerdeyse bütün arkadaşlarım dostumdur demiş.
Baba;
-hayır olum olurmu ,madem onların hepsi senin dostun ozaman bi denem yap onlar için der.

Ve bu konuşma üzerine baba ve oğul ahırlarından bi oğlak kesip bi halıya sarar ve ardından çocuk tüm arkadaşlarını gece vakti evlerine gider ve yardım ister birini vurdum öldürdüm diyerek.
Ancak tüm dostum bildiği arkadaşları olayı anlatır anlatmaz kapıyı suratına kapatır.
ve çocuk eve üzgün bir şekilde gelir babasına haklı olduğunu söyler.
Babası ise ona dostluğun yinede bu demek olmadığını söyler.
Çocuk Şaşırır ve nasıl der.
Babası ise yumurtacı ali benim dostumdur der.
git ona adam vurduğunu söyle ve gel der.
çocuk ise yumurtacı alinin yanına gider ve adama halıyı gösterir ve durumu anlatır.
Yumurtacı ali ise çocuğu arka tarafa götürür ve bi derin kuyu kazar sonra halıya bakmadan içinde cesed olduğunu sandığı halıyı kuyuya atarlar.
sonra üstünü kapatıp soğan filizleri ile kapatılmış yeri doldururlar.
ve sonra çocuğa babana selam söyle deyip uğurlar.
Çocuk büyük bi sevinçle babasının yanına gelir ve evet babacım dostluk bu olsa gerek der.
Babası ise hayır olum dostluk bu değil der.ertesi günün cuma olduğunu ve alinin pazar yarinde bi yumurta tezgahı olduğunu söyler. Ve ona git o tezgahı devir der.Eğer ali amcan bir laf söylemeye kalkarsa birde tokat at der.
Çocuk şaşırarak olurmu baba bu kadar iyi bi insana bu yapılırmı diye sorar babası ise sen dediğimi yap ve dostluğun ne demek olduğunu öğren der.
Ertesi gün çocuk pazara gider ve yumurtacı alinin tezgağına tekme atarak tezgahı devirir. Ona ne yapıyon olum dur diyen aliye de bi tokat atar ve arkasına bakmadan yürümeye başlar.
Ardından Yumurtacı Ali çocuğa seslenir ve şöyleder.
“Oğlum babana selam söyle biz 1000 yumurtaya 1 tokata SOĞAN TARLASI BOZMAYIZ. ” der
Ve çocuk anlarki dostluk denilen şey hiç de fazla olacak kadar kolay bi terim değildir…

Çok güzel bir yazı özellikle günümüzde dostların az bunuduğunu düşünürsek.Herkesin kolayca birbirini arkadan vurduğu,işler çevirdiği bu zamanda umarım benim de dost dediklerim 1000 yumurtaya 1 tokata soğan tarlası bozmaz.paylaşım için sağol

Çok güzel bir yazı ellerine sağlık. Keşke günümüzdede böyle dostluklar bulabilsek. Ama nerdeeeee?

bende bu hıkayenın gelın ve kayınpedere uyarlamasını duymustum,
bence dostluk bu da diildir,
bu sadece suç ortaklıgıdır,
yanlıs bı hıkayedır bana gore...

cok dostum var dedıgım zaman arkama bır zaman sonra baktıgımda hıc olmadıgını farkettım cok acı yaaaaaa hayat bu kadar garıplestııııı dostum dedıgın kısıler fesatlık pesınde senın dusmenı beklıyorlar kı onlar gozde olsun kucuk acıklarını arıyorlar offffff ya hıc dostum arkadasım yok real yasantıda sadece aılem ve sevdıgım kısı var cok sukur genede

bi dönem bende herkesi dost bilirdim ama bugün hayatımda hakkaten dostum diyeceğim tek bir arkadaşım kaldı.umarım herkesin hayatında böyle bi dostu olur.şu an ki dünyamızda bulunan en zor şeylerin başında gelio dostluk..çok güsel yazı paylaştığın için teşekkürler..

ahh derdimin tam ortasından vurdun yarencim.
kac kişiye dost dediysek eşimle birlikte,soğan sarımsak tarlası hep yok pahasına satıldı.
artık inancımı yitirmek üzereyim bu konuda çooookkk üzgünüm.

cok guzel yazı emegıne saglık........cok sukur dostlarım var.......bence dost,yanındayken yuksek sesle dusunebıldıgın kısıdır.....dıger özellıklerın yanısıra buna onem verırımmmm.zaten bu bırcok ozellığı ve guzellıgı kapsıyor.........:1hug:

dost çok ender rastlanan ve ömrününün sonuna kadar güvenebileceğin bir kişidir ama bulmak zordur.

19 yıllık bir dostluktu bizim dostlugumuz.Herşeyimi paylaştığım iyi günümü kötü günümü ,ailemi,diğer dostlarımı.Etrafımdaki insanların imrendiği bir dostluktu bizimkisi.Ama yine benim lisede çok iyi arkadaşım olan birinin yüzünden sanırım ki bitti.Nedenine gelince ben tanıştırmıştım bu iki arkadaşımı birbirleri ile biri çocukluk diğeride lisedeki arkadaşımdı.Bu dostlarım birbirleri ile arada sırada görüşüyorlarmış.Tamam görüşebilirler vakitleri bol müsaitler.Kızdıgım şey dostumu kaybettiğimi düşündüren olay gözümün içine baka baka görüşmediğini sölemesi diğer lisedeki dostum bu arada bana telefonda görüştüklerini sölerken.Telefonu kapatıp neden yalan sölediğini sordum ama içim acıdı çok bozuldum .Şimdiye kadar birbirimize asla yalan sölememiştik.Açıklaması şöle oldu sinirleniyorsun onunla görüştüğümü sölediğinde .Halbuki ben ona değil lisedeki arkadaşıma sinirlendiğimi oda biliyordu .Daha önce konuşmuştuk Bu arkadaşım biraz çıkarcı insan kullanan biri ve uyarmıştım onuda,dikkatli ol diye .Hayatta en üzüldüğüm şey bazen anlaşılamamak.İyi niyetli olmak insanlara hayır dememek ve karşındaki insanın mutlulukları için elinden geleni yapmak kırıyor ve seni üzüyorsa kötü olmak en iyisimi acaba.Hemen hemen bir aydır görüşmüyoruz ertesi gün bir telefon etmesini bekledim .Beni tanıyor biliyor hiç bişi olmamış gibi devam edicektik ama aramadı demekki anladım ki bu dostlugu bitirmek için bir sebeb bekliyormuş.Kuzeni cumartesi günü beni konsere davet etti ve onunda geleceğini söledi oturur konuşur sorununuz ne ise halledersiniz .Benim kırgınlıgım yoktu ona karşı ama geçen bu süreçte aramadıgı için kırıldım üzüldüm vede gelmeyeceğimi söledim.Kafanızı şişirdim kusura bakmayın ama bu dostluk öyküsünden sonra anlatmak istedim sizlere.Soğan tarlaları her yıl bakım ister su ister topragının çapalanmasını ister.Umursamadıgınız, değer vermediğiniz zaman çürür.Dost bulmak çok zordur sizin gibi düşünen sizi anlayan acınızı sevincinizi paylaşacağınız dostlar bulmanız dileğiyle...

:1hug:dost gerçekten zor bulunur.ama gerçek dostluklar kolay kolay yıkılmaz.aranda mesafelerde olsa senelerce bile görüşmesen o bağ kopmaz.
moonxlight hiç üzülme bence böyle bir nedenden seni kopan biri senin gerçek dosttun değildir.:1hug:

Back
X