- 3 Şubat 2018
- 128
- 34
- 13
- Konu Sahibi mandalinaseverim
Dostinex ilacı kullanıp hamile kalmada faydasını gören oldu mu? Bu hafta ilk kez aldım merak ediyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben ilk kullandığım ay kaldım ama kimyasal oldu malesef
Rahime tutunmadan düşüyo bebek. Sağlıksız gebelik. Benim görüştüğüm 3 doktorda dostinex kullanırken korunma bıraktığında tekrar yükselir prolaktin ilacı kullanmanın bi anlamı kalmaz demişti. Özellikle endokrin doktoru çok katı bu konuda bırakcaksan gelme bi daha bana falan dediKimyasal nasıl oluyor
dostinex prolaktin hormonunu düşürmek için kullanılır, gebe kalmak amaçlı verilmez. Ama dolaylı olarak elbette prolaktin yüksek olduğu için gebe kalınmaz. Dostinex'le düşürülür. Benim doktorum dostinex kullanırken sakın gebe kalma yoksa düşük yaparsın dedi. Hatta ilacı kullanmayı kessen bile 2 ay bekle dedi.
Burada bazı doktorlar sorun yok, korunmayabilirsiniz der. Doktorlar ikiye bölünmüş durumda. Siz doktorunuza güveniyorsanız, ilaç kullanırken gebe kalmaya çalışabilirsiniz. Ben o dönem zaten bekar olduğumdan bu söylediğini önemsememiştim. Ama ilacı 1 yıl kullandığımdan, doktor haklı olarak beni uyarmıştı. Ve o dönem evlenseydim o süre içinde korunur, gebe kalmaya çalışmazdım. Çünkü doktoruma güveniyordum.
Rahime tutunmadan düşüyo bebek. Sağlıksız gebelik. Benim görüştüğüm 3 doktorda dostinex kullanırken korunma bıraktığında tekrar yükselir prolaktin ilacı kullanmanın bi anlamı kalmaz demişti. Özellikle endokrin doktoru çok katı bu konuda bırakcaksan gelme bi daha bana falan dedi
ilacını kullandıktan sonra hiç bir engeli yok, hamile kalabilirsiniz. Ama tabi hamile kalamamanın altında çok sebepte yatabiliyor, bunları da yaşadıkça öğreniyoruz.Evet canım benim ben de bu ilaçla hamile kalınmadığını elbette biliyorum ilacı kullandıktan sonrayı kastettim başlıkta, benim de doktorum ilacı kullandığım ay boyunca korunmamı söyledi ve ben de korunuyorum çünkü hamilelik için oldukça riskliymiş
ilacını kullandıktan sonra hiç bir engeli yok, hamile kalabilirsiniz. Ama tabi hamile kalamamanın altında çok sebepte yatabiliyor, bunları da yaşadıkça öğreniyoruz.
Hatta bana doktorum bu ilacı kullananlar hemen hamile kalıyor o yüzden dikkat et demişti. Düşük yaparsın diye korkutmuştu. Ben de 2 sefer oldu prolaktin yüksekliği.
1.sinde psikolojikti sanırım, aile büyüklerimden birini kaybettiğim ay adet olmadım. Diğer ay da olmayınca doktora gittim. 1 yıl haftada 2 defa olmak üzere Dostinex kullandım. İyi ki evli değildim o ara.. 1 yıl az bir süre değil.
Daha sonrada ertesi gün hapı kullandım diye yine yükseldi değerim. O zaman doktor ilaç vermeyecekti ama gebe kalma planım olacak önümüzdeki 1 yıl içinde deyince tekrar Dostinex verdi. Ama bu sefer 2 ay kullandım.
Şimdi gebe kalma planları yapıyorum. 1 kimyasal geçirdim. Bu ay bitkisel kürlere verdim kendimi.![]()
Ben bi ara dostinexten bıkıp hayıt ve aslan pençesi kullandım. 0,93e düştü. Geçen hafta ölçüldü 5 falandı. Onların etkisi de büyük bence. Bebek istiyosan hayıt suyu falan deneyebilirsin hormonları dengeliyo
Ben aktardan almıştım akzerdi markası ama başka markalarda olur sanırımNerden bulabilirim peki hayıt suyu? Belli bi markası falan var mı
Ben aktardan almıştım akzerdi markası ama başka markalarda olur sanırım
Doktorlar dostinex fikirlerinde ikiye ayrılıyo bi kısmı gebelik istiyosan dostinex kullanırken deneyip farkettiğin an ilacı bırakcaksın diyo diğer kısmı da gebelik sürecinde önermiyoruz korunmanız gerek diyo. Korunmamanız gerektiğini düşünen kesimdendir ama ben kullanırken kimyasal gebelik geçirdim ve prospektüsünde de ilacı bıraktıktan sonraki ay da korunma önerdiği için doktorum korunma dese de korunurdum. Doktorum bana değerin normale indiğinde gebelik sürecinde bile kullanılabilen bi ilaç var ona geçeriz öyle düşünürsün dedi istersen o ilacı bi sor doktorunaMerhaba kızlar. Ben de gebelik için tedavi görüyorum. Prolaktin değerim başlarda iyiydi. 4 ay öne 81 çıktı ertesi gün 26 ya düşmüştü. Doktor olabilir böyle durumlar dedi ilaç falan vermedi. Geçen ay yine 58 çıktı dün tekrar baktırdım yüksek dedi ama değerini söylemedi. Dostınex verdi. Haftada iki gün (pazartesi - perşembe) yarım tablet verdi. Ama aynı doktor yumurta geliştirici letu da verdi. Eğer gebelikte sıkıntılıysa neden hem tedaviye devam ediyor hem de bu ilacı veriyor