dostınex

nurcann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
4
0
36
İstanbul
merhaba arkadaslar ben aranıza yeni katıldım.
ben sizlerden yardım istiyecektim.
aranızda (dostınex) hapı kullanan varmı acaba?

ilaç ismi vermek yasak diye biliyorum
sanırım konunuz kapatılır.

hormonlarla alakalı sanırım.
normalde 2 tane düşük yapmıştım. düşük sonrası bebek olmadıgından tekrar doktora gittim. hormon testleri yüksek çıktı doktorda bana bu ilacı verdi haftada 2 gün pazartesi ve perşembe günleri içmem gerekiyormuş.
ben bu ilaca başladım ama bu ilacı kullandıgım süre içinde korunmam gerektip veya gerek medigini doktorum söylemedi
oyüzden sordum belki bilen vardır.

kesinlikle korunmalısınız. ayrıca hapı bir endokrinoloji uzmanı vermediyse kullanmayın! kadın doğumcular çok az bir prolaktin artışında bile şeker dağıtır gibi bu ilacı verebiliyorlar! lütfen bir endokrinoloğa görünün, tahlillerinizi o istesin ve gerekiyorsa ilaç dozajını o ayarlasın.

kullanmayada başladım :(
kullanmasammı acaba ?
bir çok tanıdıgım arkadaşlarım beni bu doktora yönlendirdi çok iyi bir doktormuş.
bende 5 yıldır evliyim artık bebekte istiyorum. düşüklerde canımı sıktı.
biran önce bebegin olsunda istiyorum ama bir yandanda korkuyorum bu haplar kilo yapar veya başka bir yan etkisi olur diye.
belki burda kullanan biri var dır faydasını veya zararını ögreniyim dedim.

teşekürderim yanıtınız için :)

evet canım ben kullandım prolaktin hormonum yüksek çıktı önce jinekoloğa gittim bu hormon yüksek çıkınca emar istedi doktor ve beyin cerrahına yönlerdirdi hipofiz bezlerimde 8mm lik bir kitle çıktı bu eriyeceğini söyledi beyin cerrahı ilaç bitince tahlil yaptırdım prolaktinim normal seviyesine dönmüştü ama şuan nedir bilemiyorum henüz çocuk düşünmüyorum çünkü.herhangi bir yan etkiside olmadı

kullanmayada başladım :(
kullanmasammı acaba ?
bir çok tanıdıgım arkadaşlarım beni bu doktora yönlendirdi çok iyi bir doktormuş.
bende 5 yıldır evliyim artık bebekte istiyorum. düşüklerde canımı sıktı.
biran önce bebegin olsunda istiyorum ama bir yandanda korkuyorum bu haplar kilo yapar veya başka bir yan etkisi olur diye.
belki burda kullanan biri var dır faydasını veya zararını ögreniyim dedim.

teşekürderim yanıtınız için :)
keşke sadece kilo yapsa:( ben de 5 yıllık evliyken gebe kalmış biri olarak inanın çok iyi anlıyorum, ama aşağıda alıntısı olan asya rumuzlu bayanınki gibi tetkikleriniz yapılmadan bu ilaç kullanılmamalı.

evet canım ben kullandım prolaktin hormonum yüksek çıktı önce jinekoloğa gittim bu hormon yüksek çıkınca emar istedi doktor ve beyin cerrahına yönlerdirdi hipofiz bezlerimde 8mm lik bir kitle çıktı bu eriyeceğini söyledi beyin cerrahı ilaç bitince tahlil yaptırdım prolaktinim normal seviyesine dönmüştü ama şuan nedir bilemiyorum henüz çocuk düşünmüyorum çünkü.herhangi bir yan etkiside olmadı
size doğru olan uygulanmış.prolaktinin düzeyi de çok önemli. bu ilacı vermek sadece kadın doğumcuların işi olmamalı.

dimi ya madem tahliller yüksek çıktı ise ozaman oda emar istemeli veya farklı tahliller dogru tedavi uygulamak için.
bende biran önce anne olmak için elimden geleni yapıyorum.
benim doktorumuda çok metettikleri için güvenmek dışında başka çaremde yok açıkcası.
yaşımda artık 30 oldu çocugumla aramda nesil farkı olacak.
offffffffffff napıcammm :(

Back