Dostinex kullanıp hamile kalan veya olumsuz sonuç yaşayan varmı kızlar

bitkisel caylar herkese iyi gelmeyebiliyo baska hormonlsrı bozabiliyo. benimde prolaktin yüksekti sadece bir ay kullandım ve hamileyim
İnşallah darısı başıma. Benim de 111 di 52 ye indi en son bu hafta dostinex başladım keşke ben de Eylül de hamile kalsam hemen

Merhaba, tam 11 yıldır prolaktinoma hastasıyım, hipofiz adenomu vardi (hipofiz bezinde kist), prolaktin değerim 100kusurlerde çıkıyordu. Ilk 3 yıl araliksiz ptesi perş günleri 1er adet ictim, güzel sonuc aldık kist küçüldü, normale döndü vs, ara ara mr ve tahliller devam etti, yukseldigi anlarda kisa sureli tekrar kullandim, simdi yine 2 yildir yuksek, mrda kist gorunmemesine ragmen sebepsiz yüksek ve ilaca direnç gösteriyor. En sonunda endokrin doktorum, nadir gorulen şanssız kesimden olduğumu ve omur boyu bu ilaci kullanmam gerekecegini söyledi. Boyle olduğu halde, gebelik için olumsuz konuşmadı, hatta yillar once bu ilacin gebelik düşünüldüğünde bile bırakılması gerektigi soylenirken, artik bebege olumsuz bir etkisinin olmadığı ve gerekli gorulen hallerde gebeligin ilk aylarinda da kullanilmaya devam edilebileceği makalelerde yazilir hale gelmis. Kısacası, tedirgin olmayın 1 kutudan hicbir sey olmaz. Surekli kullanıldığında ciddi hastalik oluyormus diyen arkadasin neye istinaden dedigini hic bilmiyorum, hic boyle bir sey duymadim sahit de olmadım. Bunun yanisira ilk kez 2 aydir ara ara aslan pençesi denedim, evet ise yarıyor. Ancak ben bunu artik direncli hale geldigi icin uyguluyorum. 11 yil dile kolay. Bunun disinda ilaç uyku hali, sersemlik, tansiyon dusmesi vs yapabilir. Bu sebepten de yatmadan kisa sure once yemekten 2 saat sonra filan icmen iyi olacak. Degerin cok yuksek değil, hic dert bile etme. Prolaktin denilen sey anlik da yukselir, stresten de yükselir, gogus uyarilmasindan da vs.. Yine ne olursa olsun bana yazabilirsin bu konuda artık uzman gibi oldum😏
canım benimde ilaçla düşüyor bırakınca hemen fırlıyor endokrine gidip baktırmadım hiç

O zaman çok fırlıyor sayılmaz, doktor talep etmemistir bu degerden dolayi. Stres, yogunluk, gogus uyarilmasi hepsi etken oluyor. Aşırı sıkı ic camasiri giymemek gerek. Cok fazla var kadınlarda maalesef.
canım stres ve yorguluk zaten asla aşamadığım birşey göğüslerim çok ufak olduğu iin bu kış dönemi asla sütyen takmadım bile

siz istedikten ne kadar zaman sonra hamile kaldınız ve hamile kaldıktan sonra dostinex kullandırttımı dr
Ben dostinex surekli kullaniyordum kalmadan önce, prolaktinimin gebelige engel oldugunu düşünmüyorum o sebeple. 8 ay kadar sonra oldu, ancak düzenli ve üzerinde ugrasilan bir isteme sureci değildi, pek bsye yogunlasmadik yani. 8 ayın sonunda gebelik oldu ancak bos gebelik ve kurtajla sonlandi, ondan 2 ay sonra herhangi bir ilaç kullanmadan tekrar gebelik oldu. Ve ilac kullanmadim sonrasında da. Benimki dirençli prolaktin. İlacin en yüksek dozunu sürekli kullandigim zaman dusuyor, dusuk doz etki etmiyordu. Ama ilacla kontrol altina alinca gebelik icin engel değildi.

Ben dostinex surekli kullaniyordum kalmadan önce, prolaktinimin gebelige engel oldugunu düşünmüyorum o sebeple. 8 ay kadar sonra oldu, ancak düzenli ve üzerinde ugrasilan bir isteme sureci değildi, pek bsye yogunlasmadik yani. 8 ayın sonunda gebelik oldu ancak bos gebelik ve kurtajla sonlandi, ondan 2 ay sonra herhangi bir ilaç kullanmadan tekrar gebelik oldu. Ve ilac kullanmadim sonrasında da. Benimki dirençli prolaktin. İlacin en yüksek dozunu sürekli kullandigim zaman dusuyor, dusuk doz etki etmiyordu. Ama ilacla kontrol altina alinca gebelik icin engel değildi.
sağlıkla kucağına al inşallah

Aminn tüm isteyenler saglikla kucagina alsin inşallah. Senin de değerin çok yuksek degil, doktor 40civarlarindayken gebe kalmaya engel degil demisti, biraz kontrol altına almak yeterli, hic olumsuz dusunme❤️
tek sorunumuz bu değil malesef 17 ay oldu bu ay bekliyoruz hayırlı zamanda nasip olsun inşallah

Benim de 110 du prolaktin . Uzun süredir takipteyim ilaçla düşüyor stresle çıkıyor sonrasi dusuyor. Ama şuna dikkat ettim goguslerinize çok fazla uyarılma olduğunda o ay daha çok yükseliyor yani ben de öyle oluyor . Yiyeceklerden de çok etkileniyor bu hormon

X