• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dostinex hakkında..??

lachennnn

mini mini mini minnacık..
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
223
0
316
40
İstanbul
prolaktınım 45 cıktı ve doktorum dostınex verdı bana burada yazılanları okudum genelde 1,2 ay kullanılıyomus benım doktorum bı kutu yazdı receteye ve ıcınde 2 tablet var bu ıkı tablet yeterlımıkı sızce?bu ılacın etkısı hakkında fıkrı olanlar yazarsa cok sevınırım..

öncelikle geçmiş olsun..benim de prolaktinim senelerdir 50-60 larda..mr istedi benden dr um hipofiz bezimde tümör çıktı 5 mm..prolaktin yüksekliğinin bazen nedeni hipofiz bezi tümörü oluyor..yanii her yüksekliğin nedeni tümör değil fakat yine de bu konuda dikkat edilmesi gerekiyor..çünkü 10 mm olunca ameliyat gerekebiliyor..bu konuda dr lar ilgisiz davranıyolar..çoğu dr mr istemiyor malesef..o yüzden sizide uyarmak istedim..ama korkutmıyım sizi..yanii prolaktini 70 çıkıp tümörü olmayan da var,ben gibi 50 çıkıp tümörü olan da var..
dostınex e gelince..o ilaçta zaten 2 tane oluyor..bi de 8 liği var..yanii içinde 8 tane olanı var..bende tümör olduğu için bana dr devamlı gelip gitme nasılsa kullancan diye 8 liğini yazdı..ben 1 ay içtim prolaktinim 0,5 e düştü..sonra hamilelik istediğim için gynodel e geçtik (benim isteğimle)..çünkü dostınex gebelikte kullanımı sakıncalı bi ilaç..sormak istediğiniz bişey varsa yardımcı olayım..yaklaşık 10 küsur senedir hormon sorunum var çünkü..
bu arada ilaç kullanımı bitince prolaktin tekrar yükselebiliyor..bu konuda da dikkatli olun..dr sizi tekrar çağırmaz muhtemelen (öyle yapıyolar çünkü)..arada gidip tahlilinizi tekrarlatın..hatta prolaktin düşünce de tekrar bi zaman sonra yükselebilen bi hormon..stres ve uyku düzeni bile etkiliyor..hatta prolaktin tahlili verirken dr um bana göğsüne sıkı bişey giyme dedi..o bile etkiliyo..yanii dikkat edilmesi gereken bi hormon..

öncelikle geçmiş olsun..benim de prolaktinim senelerdir 50-60 larda..mr istedi benden dr um hipofiz bezimde tümör çıktı 5 mm..prolaktin yüksekliğinin bazen nedeni hipofiz bezi tümörü oluyor..yanii her yüksekliğin nedeni tümör değil fakat yine de bu konuda dikkat edilmesi gerekiyor..çünkü 10 mm olunca ameliyat gerekebiliyor..bu konuda dr lar ilgisiz davranıyolar..çoğu dr mr istemiyor malesef..o yüzden sizide uyarmak istedim..ama korkutmıyım sizi..yanii prolaktini 70 çıkıp tümörü olmayan da var,ben gibi 50 çıkıp tümörü olan da var..
dostınex e gelince..o ilaçta zaten 2 tane oluyor..bi de 8 liği var..yanii içinde 8 tane olanı var..bende tümör olduğu için bana dr devamlı gelip gitme nasılsa kullancan diye 8 liğini yazdı..ben 1 ay içtim prolaktinim 0,5 e düştü..sonra hamilelik istediğim için gynodel e geçtik (benim isteğimle)..çünkü dostınex gebelikte kullanımı sakıncalı bi ilaç..sormak istediğiniz bişey varsa yardımcı olayım..yaklaşık 10 küsur senedir hormon sorunum var çünkü..
bu arada ilaç kullanımı bitince prolaktin tekrar yükselebiliyor..bu konuda da dikkatli olun..dr sizi tekrar çağırmaz muhtemelen (öyle yapıyolar çünkü)..arada gidip tahlilinizi tekrarlatın..hatta prolaktin düşünce de tekrar bi zaman sonra yükselebilen bi hormon..stres ve uyku düzeni bile etkiliyor..hatta prolaktin tahlili verirken dr um bana göğsüne sıkı bişey giyme dedi..o bile etkiliyo..yanii dikkat edilmesi gereken bi hormon..

çok teşekkür ederım vaktını ayırıp ayrıntılı bı sekılde anlattıgın ıcın bende gebelık düşünüyorum klomene basladım umarım dusmüştür prolaktınım dedıgın gıbı tahlılı tekrarlatıyım sormak ıstedıgım bısey olursa yıne sorarım sana cok bılgısızım bu konuda tekrardan tesekkurler

bende bugün yanii pzt dr a gidicem..klomen başlatıcak bende de dr..adetin 3. günü gel ilacı vericem dedi..hakkımızda hayırlısı olsun..allah gönlümüze göre versin inş hamile kalırız..
görüşmek üzere..iyi geceler..

Selam.. Prolaktin acayip bir hormon.. Ben de 3 yıl önce adet düzensizliği nedeniyle gittiğimde prolaktinim 45 civarındaydı, dostinex kullandım, düştü.. Sonra ihmal ettim. 1 sene sonra tahlili yaptırdım, bu sefer 60 küsür olmuştu, yine dostinex kullandım ve kontrole gitmedim, çok ihmal ettim çok.. En son eşimle çocuk yapmaya karar verdiğimizde doktor tahlil istedi. Bu sefer de 88'e fırlamış ve gebeliği engelliyor. :(( Bir daha hiç ihmal etmicem. İlacı bırakınca eskisinden daha fazla yükseliyor maalesef :(( Mutlaka takip ettirin..

Back