Dörtlü tarama testi yüksek riskli çıktı

nurcicekk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2022
442
789
29
Merhaba, 16. Haftamda 4lü tarama testim yüksek riskli çıktı 1:204 yani oranı da. Şuan 19 haftalık dün fetal dna için kan verdim. Pazartesi devlette salı günü kendi doktorumda muayene oldum ultrasonda bişey görünmedi. Salı yine devlet araştırma hastanesinde perinatoloji de yine ultrason da bişey görmedi el ayak ve yüzden belli olabiliyormuş. Sadece yüzünü göstermedi. Sonucum nasıl çıkar aynı durumu yakın zamanda yaşayan var mı forumda baktığımda eski tarihli buldum ve sonuçta teknoloji ilerledikçe yanılma payıda değişiyor o yüzden merak ediyorum

Kuzum bu, senin bebişin durumundaki 204 çocuktan 1 inde var anlamına geliyor. İstatiksel olarak sonuç verir. İhtimalin kaçta kaç olduğunu söyler. O kadar. Hiiç kafana takma. Bir şey olsa doktorlar da fark ederdi. Fetal dna da gene vermişsin zaten. Ama ben bir şey çıkacağını zannetmiyorum. Bunda önemli olan ultrason görüntüleri çünkü. Çok daha yüksek riskli çıkıp da sağlıklı olanı da çok duydum. Düşük riskli çıkıp da hasta olanı da… hiiç kafanı kurcalama bununla. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah

bir risk oranı yüzünden endişeye de bebeğin psikolojisini etkilemeye de hiç gerek yok bence. Direkt hasta denmiş olup sağlıklı doğan bebekler de var o yüzden bu testleri sevmiyorum. inşallah hiçbir şeyi yoktur da sağlıkla kucağına alırsın

Aslında direkt bana tanı koymadılar testlerle riskin var dediler ama evet saçma korkutuyorlar kesinlikle testin değil doktorların suçu bence o birazda ama o ihtimal bile korkutuyor beni

Aslında direkt bana tanı koymadılar testlerle riskin var dediler ama evet saçma korkutuyorlar kesinlikle testin değil doktorların suçu bence o birazda ama o ihtimal bile korkutuyor beni
demek istediğim bazılarına tanı koyulmasına rağmen sağlıklı bebekleri oluyor. sana 200'de bir gibi bir ihtimal vermişler hiçbir anlamı yoktur inşallah

Bu testlerde her zaman risk çıkıyor diye biliyorum.Zaten riski belirlemek için yapılan tarama testleri.Bazen düşük bazen yüksek risk.Doktorunuz riskin düşük veya yüksek olduğunu söyledi mi?Bence de stres yapmayın

demek istediğim bazılarına tanı koyulmasına rağmen sağlıklı bebekleri oluyor. sana 200'de bir gibi bir ihtimal vermişler hiçbir anlamı yoktur inşallah
İnşallah anlamsızdır 200 de 1 de olsa olma olasılığı insanı yinede korkutuyor heleki hamile bir anneyi

İlk bebeğimde çıkmadı testlerde sorun çok şükür 1.5 yaşını geçti maşallah sağlıklı bunda riskli çıktı ve riske yüksek dediler esenler kadın doğum, medipol ve bağcılar araştırma 3 yere muayene de oldum

Konuyu açan olarak sonucu söylemeden bırakmak istemedim çünkü insanlar bi umut arıyor ben 2015-2024 arası tüm açılan konuları okuduğumdan biliyorum. Sonuçlarım temiz çıktı elhamdülillah. Israrla sanki varmış gibi beni korkutmalarına rağmen temiz çıktı çok şükür. Devlettekiler bana sağlıklıda olabilir demediler ısrarla hasta olabilir dediler özeldeki doktorum bi teselli etti bu bir risk kesin değil sağlıklı da olabilir dedi gerçekten Allah razı olsun ondan iyi doktora denk gelmekte önemli boşu boşuna ömrümden ömür gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…