dört aylık bebeğim var ek gıda olarak ne verebilirim

Anne sutu aliyosa daha vermeyin bence 6 ay sadece anne sutu 6.ayda yogurtla baslanir genelde ama mamayla beslenen bi bebekse.yinede doktorunuzla konusarak baslayin ek gidaya

anne sütü malesef veremiyorum sütüm cok az dı en başından beri sonra da bebeğim bıraktı emmek istemedi suan mama ile besleniyo bende o yüzden biraz daha erken mi baslasam bilemiyorum

Gunluk yogutla baslayabilirsiniz.unu kavurun cok az seker suyla yiyebilecegi kivama getirin deneyin cokta gzl yiyorlarrrr

arkadaşlar 1 yaşına kadar bebeklere şeker, tuz, salça, baharat, inek sütü verilmesi uygun değil..kaşık mamasını da 6 aydan önce yiyemeyebilir çünkü çiğneme refleksi henüz gelişmemiş oluyor..4 aylık anne sütü alamayan bir bebek için en iyisi devam sütüdür. devam sütleri 1 numaradan başlar. mamaya ek olarak 1-2 kaşık su verilebilir. tattırmaksa amaç,
küçük parmağınızın ucuyla yağsız tuzsuz peynir, ev yoğurdu, tarhana çorbası, elma-armut püresi verilebilir.

ek gıdaya geçiş ise çok planlı ve dikkatli yapılmalı. öncelikle sütün tatlı yapısına uygun mevsim meyvelerinden doktorun önerdiği alerji yapmayacak meyvelerden kışsa elma-armut, yazsa şeftali gibi (çilek alarji yapar) başlanır, sonra patates-havuç, kabak, ıspanak, brokoli gibi sebze ezmeleriyle devam edilebilir. bunlar sulandırılarak içine pirinç katılıp çorba da yapılabilir. ancak her yeni gıda denenmeden öncekini 3 gün üstüste yedirmek gerekir ki, bünyenin kabul edip etmediği anlaşılsın.

Benim bebeğim 4,5 aylik . ek gidaya basladim ben. Bebelacin meyve purelerini veriyorum. Ve doktorumuz ari mamanin sütlü pirinç unlu mamasini önerdi içine bir cay kasigi zeytin yagi koyup . yediriyorum çok seviyor. Yavaş verince bile agliyor. Bizim kiz cuk cuk yutuyor valla. Yutma refleksi gelişmiyor diyor arkadasin biri ama sanirim bebekten bebeğe degisiyor

6 aydan önce hiç bişey vermeyin mantığını anlayamıyorum. Ben 4.aydan sonra herşeyden tattırdım. Ben o gün evde ne pişirmişsem çay kaşığıyla suyundan verdim. Salata yaptığımda salata suyundan verdim eline limon verdim. Herşeyden verdim ve kızım şuan 14aylık hiçbir yemek seçmio herşeyden yiyo. Hergün elinde portakallarla limonlarla geziıo ev istediği kadar batsın temizlerim yeterki o iyi olsun hiçte saglık problemi yaşamadı. Çocuklarınıza herşeyden tattittırın ilerde yemek seçmez. Ha birde hergün akşam üstü bir kase köy yoğurdu mutlaka veriyorum bunlarda tavsiyelerimdir.ben elimde tabak çocuk peşinde koşturmak istemediğim için herşeyden tattırdım. Benim elimde tabak görünce kızım benim peşimden koşturuyor. Kolay gelsin.

kızım beş aylık. Dorduncubayı doldurduğu günden beri ekngıda veriyorum. Mamaile besleniyor zaten. Ben sebze puresiyle başladım. Bazen evde yapıyorum bazen hipp in organik purelerınden veriyorum. İnanın hipp kavanoz mamayı verirken içim çok kendi yaptığımdan çok ona güveniyorum. Çünkü %100 organik. Benim bakkaldan pazardan aldığım meyve sebze ile içim rahat etmiyor. Köyden dalından kopup gelmiş ilaçsız vs. Bir sebze,meyve bulursam onu veriyorum. Yoğurduda evde mayalıyorum keçi sutunden. Mama olarak da hipp combiotic kullanıyordum ama 2 haftadır golden goata geçtik. Biraz pahalı ama kızıma helal olsun. Yoğurdu ilk başta pek sevmedi. İçine havuç püresi katıp mavaladım o zaman bayıla bayıla yedi. 150cc lik şişelere mayalıyorum yoğurdu akşam mayalıyorum sabah taze taze veriyorum. Vestel yoğurtçumla çok kankayız bu aralar.

ilk 6 ay anne sütü evet. Ama yok ne yapalım. Zaten çok da doğal olmayan mamalarla besleniyor en azsından bir öğün midesine doğal birşey gitsin istiyorum bazı doktorlara göre 4. Ayda ek gıdaya başlayan bebekler daha sağlıklı yemek yeme alışkanlıkları kazanıyormuş.
şimdiye kadar elma armut havuç kayısı şeftali ananas karnabahar patates mor erik yaban mersini uzum gibi me ye sebzeleri yedi çok şükür hiç biri alerji yapmadı. bir de şunu farkettik bizim kız bembeyaz pammık gibi bişey ek gıdaya geçince yüzüne renk geldi yanakları al ala oldu.

Aynen
sizin gibi duşunuyorum.

Ilk 6 ay sadece anne sütü...sutunuz yetmiyorsa meyve ve yogurtla baslamanizda fayda var...ilk yogurdunu mama ile mayalamayi onermisti benim doktorum 30 cc mamaya bir tatli kasigi yogurt(ev yapimi)hergun gunluk taze mayaliyordum meyvede elma seftali ve armutla başlamıştık

canım arkadaşın baya yanlış biliyor sanırım. Asıl kaşıkla değilse herşeyi sulandırıp bberonla verirse yutma refleksi gelişmez emme refleksini bırakamaz biz kaşığa ilk başladığımızda emme refleksiyşe dilini dışarı itiyordu artık öğrendi kaşığı görünce ağzını açıyor ve. Hup diye yutuyor valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…