Dördüncü Kırıntı Bebeke düştü

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.016
30.372
60
Yıllar önce Moda’da küçük bir dükkanla sektöre adım atan Kırıntı giderek büyüyor. Bebek’te açılan şubede dünya mutfaklarının yanı sıra deniz ürünleri ağırlıkta

Her şey Moda’da 1981 yılında küçük bir restoranla başladı. Yıllar geçti ve Kırıntı adındaki bu minik restoran artık büyük bir “lokma” haline dönüştü. Artık Kırıntı’ya sadece Moda, Bağdat Caddesi-Erenköy ve Nişantaşı’nda değil, Bebek’te de rastlamak mümkün.
Deniz Erkul, Fuat Erdoğan ve Kemal Şedele ortaklığında giderek bir zincir haline gelen Kırıntı’nın geçenlerde açılan Bebek şubesi de büyük ilgi görüyor. Deniz manzarası, atmosferi, küçük havuzların ve büyük bir su duvarının da yer aldığı dekorasyonuyla bir adayı andıran mekanda deniz ürünlerinin ağırlıkta olması dikkat çekiyor. Ayrıca İtilyan, Hint, Amerikan, Meksikan ve Yunan mutfakları gibi dünya mutfakları da yenilenen mönüde yer alıyor.
Kırıntı restoranlarında dokuz yıldır çalışan halkla ilişkiler müdürü Deniz Çeltekli ekip olarak yemekleri mönüde yer almadan önce defalarca tattıklarını, denediklerini anlatıyor...
Kırıntı haftanın yedi günü sabah 9’dan gece 2’ye kadar açık. 400 kişilik bir kapasiteye sahip olan mekanda yaklaşık 80 kişi çalışıyor. Kırıntı’nın ortaklarından Deniz Erkul, Bebek’te açılan bu yeni şubede misafirleri nelerin beklediğini anlattı...

Giderek büyüyorsunuz. Kırıntı ismi size artık pek uymuyor sanki...
Evet. Fuat bey Moda’da küçük bir dükkan açmak istediğinde bir arkadaşımız “Bu mekan çok minik, adı Kırıntı olsun” demişti. Ama artık büyük bir kırıntı olduk gerçekten.

Yeni bir şube açmak için neden Bebek’i seçtiniz?
Bunu uzun zamandır düşünüyorduk. Müstakil, güzel bir atmosfere sahip, deniz gören, ayrıca kışın şöminesi olan bir yer açmak istedik. Bebek bize çok uygun geldi. Mekanımıza “su” da kattık. Dingin bir Kırıntı oldu. Ayrıca bu bölgede şube açmamız konusunda yoğun talep de vardı.

Bebek’te ne gibi yenilikler var?
Mönüyü genişlettik. Sicilya usulü ev pizzalarımız var. Başlangıçlardan Seafood Margarita’yı öneriyorum. Frambuazlı, çikolatalı New York cheesecake’imiz çok özel. Mönüye ıstakozu da ekledik. Istakozlu risottomuz var mesela. Deniz kenarında olduğumuz için deniz ağırlıklı yemekler ekledik mönüye. Makarnalardaki soslarda bile deniz ürünleri, deniz ürünü soslarımız var. Ayrıca mönümüzde Hint mutfağından Masala soslu tavuğumuz, Amerikan mutfağından özel hamburgerlerimiz, Meksika mutfağından fajitalar ve Yunan mutfağından yine özel deniz ürünleri bulunuyor. Tosttan menemene kadar pek çok seçenek içeren güzel bir kah-
valtı mönümüz var. Çocukları da düşündük; onların kahvaltısı organik ürünlerden oluşuyor.

“Pek çok martini çeşidimiz var”

Özel içkileriniz de var mı?
Pek çok martini çeşidimiz var. Ayrıca alkollü kahve seçeneklerimizden karanfil, tarçın, tekila ve esmer şekerli bir kahvemiz var. Alevli kokteylimiz Flaming Lamborghini de çok özel.

Fiyatlar nasıl?
Ispanaklı bir pizza mesela 17 TL. Krepler
14 TL civarında, hamburger 17-18 TL, etler ve balıklar 20-32 TL arasında.

“Burayı bir adaya benzetiyorum”
Dekorasyonunuz da çok farklı. Siz burayı nereye benzetiyorsunuz?
Mimarlarımız Han Tümertekin ile Zehra Uçar. Mekanın rahat, huzurlu ve keyifli bir atmosfere sahip olmasına dikkat edildi. Ben Bebek’teki Kırıntı’yı bir adaya benzetiyorum. Adada gibiyiz. İnsanlar memnun. Nişantaşı’nda şubemiz olmasına rağmen Bebek’e gelen misafirlerimiz var. Genellikle akşam 17.30 civarında yoğunluk oluyor.

Ünlü müdavimleriniz var mı?
Açıldığı gün Kırıntı’ya Ece Erken geldi mesela. Alişan, Demet Akalın, Osmantan Erkır, Tan Sağtürk, Bedri Baykam ve Günseli Kato bizi sık ziyaret eden isimlerden.
Kaynak: milliyet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…