Doppler testi (4d ultrason)

shrumt

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2013
124
0
16
İstanbul
Arkadaşlar

doppler testi için 200 tl istiyor hastanem
sizin gitmiş olduğunuz hastanelerde daha uygun fiyata varmı

Arkadaşlar

ayrıntılı ultrason oluyo heralde bu dediğin bebeği net görebildiğin ben izmir medicalparkta çektirdim 2 hafta önce 250 tl ssk karsılamadıgı içi pahalı biraz

01.08.2013 te esenler hayat hastanesine gidicem orda 135 tl + 12 tl muayene ücreti varmış.öyle dediler bana ben gidicem bi bakalım ne verecekler bilmiyorum resim tamam görüntüsünü net göreceğimde tamam ama cd vericeklermi küçük hareketli videosunu yani bilmiyorum bazı yerlerde veriyolarmış galiba duydum sadece.

sadece ultrason cektirceksen dr kontrolün yoksa mAYENE ücreti vermene gerek yok cd ve bebeğinin fotoğrafını veriyorlar.heryerde aynı oluyo bildiğim kadarıyla

Arkadaşlar

beni muayene olduğum hastane DR. Fehmi Yazıcıoğluna yönlendirdi. 250 tl. ödedik. Keşke hiç çektirmeseydim dedim. çünkü ekafamız çok karıştı. Doktorlar en ufak ihtimalleri bile söylüyorlar. Bizde çok küçük olmasına rağmen bir risk olduğu belirlendi. bu soru işaretinden kurtulmanın tek yolu amniyosentez ki 200 de bir düşük tehlikeside cabası. Renkli ultrasonu cektirdiğimiz Fehmi bey bizi amniyosentez kadar kesin sonuç veren ama tehlikesiz bir teste yönlendirdi. bu bir kan testi. ikili testler gibi değil. Türkiyede yapılmıyor. Sadece bir laboratuvar kolumdan kan aldı ve bu örnek amerika da başka bir laboratuvara gönderildi. bunun bedeli ise 1500 tl. hiç yok zamanımızda renkli ultrasonda çıkan o küçücük ihtimal ve amniyosentez korkusu bu bedelleri ödettiriyor insana işte. şimdi 15 gün bekleyeceğiz. ikili ve dörtlü testlerimde , ense ölçümlerinde hiç sırun olmamasına rağmen renklide ultrasonda görülen sağ böbrekte birazcık daha fazla idrar birikimi ve sağ 12. kaburganın karşısındaki eksiklik bize iki gündür kabus yaşatıryor.Çok duaya ihtiyacımız var.

allah yardımcın olsun cok zor bir durum gönlünü ferah tut insallah temiz gelir sonucun ve bebeğini sağ salim kucağına alırsın

İçini çok ferah tut hiç bişey olmaz. Mesela ben doğuştan tek böbrekliyim rahmim iki tane o zaman bu testler olsaydı şuan bende olmazdım herhalde. Kuzenimin bebeğine kalbinde iki delik var dediler hamileliği psikolojik olarak o kadar kötü geçti ki. Ama şuan bi görsen 5 aylık oldu bebiş sapasağlam maşallah gözleri dört dönüyor hiç birşeyi de yok. Bende 2 hafta sonra yaptıracam hepimiz için hayırlısı olsun.

gittiğim doktorlardan biri şöyle söyledi 'tıp böyle bir şey işte,biz şu an senin aklına çomak soktuk' çok doğruydu bu. test yaptırıyorsun iyi çıkıyor sonra bir tane daha bişey çıkarsa bir tane daha... sonu yok... şu sonuçlar gelene kadar göğsüm sıkışık , gözüm yaşlı olacak sanırım.
sonrasında ise merak ediyorum,madem tehlikesiz bir test var ve amniyosentez gibi kesin bilgi veren neden bize ikili,üçlü,dörtü testleri yapıyorlar? yani ne olursa olsun doğuracağım demiyorsak (ki bunu ilk doktoruma söylemiştim) beni denen direk bu teste yönlendirmedi acaba? kendimi deney faresi gibi hissediyorum!

Bu testler sıkıntıdan başka birşey değil. Hiç bir test yaptırmazsan bile hamileliklerin yüzde 90nı normal. Bizim bu kadar sıkıntımız yüzde 10luk kısım için. Mesela 35 yaşını geçmiş kişilerde sonuç iyi ya da kötü doktorlar amniyosentez öneriyor. Bu çocuğun sağlıksız olduğu anlamına gelmiyor.Sadece yaştan dolayı. İçini ferah tut. Ben inanıyorum ki birşey çıkmayacak. Dualarım seninle. Bebişlerimizi sağlıkla kucaklarımıza alırız inşallah. Sen üzülürsen bebişte üzülür. İyi düşün...

inşallah sağlıklı bir şekilde onlara kavuşuruz. evet küçük ihtimaller yüzünden yaşıyoruz bu stresi. o kadar çok ağlıyorum ki bebek daha az kıpırdıyor,hissediyor üzüntümü. Allah kimseye çocuğu ile ilgili acı yaşatmasın. bu benim ilk bebeğim. onu hiç beklemiyordum,gelişiyle iş hayatım alt üst oldu :) ama onu bu kadar çok isteyeceğimi hayal bile edemezdim. bu olumsuz süreç eşimi bebeği beni hepimizi birbirimize sıkıca bağladı. Bir de sağlıkla aramıza katılsın başka hiç bir şey istemem.

Sağlıklı bir şekilde aranıza katılır. Allahım yokluğunu vermesin. Hiç ağlama Allah'a sığın bebişini üzme kıyamam ona.

Ümraniye son durak Radİstanbul diye bi yerde yaptırdım. 150 tl ve 2 ay daha ücretsiz doppler testi yapıp rapor veriyor.
Çok memnun kaldım Tavsiye ederim arkadaşlar.
İsteyen olursa numara veriyim

Bazı arkadaşlar bana kızsa bile bende bu testelerin saçma olduğu düşüncesindeyim,ben araştırdım bu testeler eskiden yapılmıyordu şimdilerde o kadar çok yapılıyor ki yine de çocuklar doğunca bir sürü kan veriyor orası burası deliniyor,ya küvezde kalıyor,ya başka hastalıklar geçiriyor gibi...Ben bu testlerin araştırmalım sonucunda mecburi olmadığını ama yapılmasında fayda olduğunu okudum ardından özellikle çocukta gelişim bozukluğunu kesin olmamakla birlikte aynı arkadaşımızın konu başında anlattığı gibi insanın kafasını karıştırmaları gibi durumlar karşımıza çıktığını öğrendim,doktor bana mecbur yaptırman lazım dedi ben de ona her türlü ihtimale karşılık doğuracağımı söyledim hala yaptır diye ısrar ediyor yahu sanane be allahtan gelene ben razıyım sana ne oluyor zaten karındaki çocuğa müdehale edip iyileştirme gibi bir şansın yok ne diye üsteliyorsun ayrıca müdehale etseler bile bu daha tehlikeli kesin olmayan birşey yüzünden müdehalede bulunulduğundan belkide düşük yapılmasına neden olacaklar...Deneme tahtası ve bırazda para tuzağı gibi görüyorum,doktorların savunmaları hazır her türlü doğuracağım diyosanda en azından doğduğunda ne gibi hastalıkla doğacağını bilir ona göre müdehale ederiz diyor ???kafa karıştırmaktan başka birşey değil bence hamileliğinde normal şeyler haricinde bir sorunu olmayan veya daha önce kötü deneyimler yaşamış olmayan bayanlar sağlıylıyken sağlığınızdan olmayın yazık günah birazda boğazımıza bakalım ve çocuğun vitaminli olmasına çalışalım buna rağmen doğduğunda hastalanacaktır kolay değil alışık olmadığı bir ortama geliyor açık alanda kalıyor resmen , herkes elliyor öpüyor ,banyo yapma derdi,acıktığında doyurulma beklentisi,ani hava değişimleri,alt pisleme gibi... alışık olmadığı bir çok durumla karşılaşıyor biz yetişkinler bile ani hyava değişikliğinde hasta olabiliyorken bebeklerimiz nasıl olmasın rabbim butür dertlerden başka dert vermesin inşallah herkese sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah ,kafa karıştıran durumlara düşürmesin rabbim, art niyetli insanlara deneme tahtası olmaktanda korusun...umarım kötü birşey çıkmaz.

çok haklısınız. bu testler sadece psikolojimi bozdu! üstelik ilk doktorum bana sunu sordu 'bebeği hasta olsa bile dünyaya getirir misin? evet dersen ikili üçlü testleri yaptırma' bakın bu çok iyi bir yaklaşımdı. ama cevabım 'hayır,doğurmam' dı. bunun sonucunda beni on tane teste sokacağına , hem maddi hem manevi yoracağına , kesin tanı koyan kan testine yönlendirebilirdi. Bu kan testi ikili test falan değil. Amniyosentez yerine yaptırdığım , düşük tehlikesi olmayan fakat amniyosentez gibi neredeyse %100 sonuç veren bir test. ben onca ikili,dörtlü testten sonra , detaylı ultrasona girip , detaylıda sinirleri bozulan bir anne adayıyım. Yani madem böyle bir test vardı , ben madem doktora 'hayır hastaysa doğurmak istemem' demiştim beni neden bir sürü testle yordu çok merak ediyorum. 26. haftaya gireceğim bir hafta sonra amerikadan test sonucu gelecek. yani şu girdiğim psikolojiye değer mi? üstelik bebek herşeyi artık hissederken? yaptırmasan dokuzuncu aya kadar içim içimi yiyecekti. ha bir de o ara bize bir panik yaptırdılar bir acele karar verdik ki anlatamam. aman gec kalıyorsunuz aman bıdı bıdı bıdı.... teknoloji ilerlemiş aman çok güzel ama biz biraz maddi çıkar için mi kullanıyoruz ne? mesela bana sgk gecmeyen ilaçlar verildi.140 tl . tuttu. hayır belki ödeyemeyeceğim. bunu ilaç broşurune işaretleyip bana veren bir doktor oldu. reklam kokusuna bakar mısınız? neden bunun sgk muadili yok mu? yani sizin anlayacağınız ben gözümü yeni yeni açıyorum çektiğim korku,yaşadığım endişe gecen zaman ve maddi kayıplar cabası.

Valla canım senin durumun bana da biraz öyle gibi geldi karışık yani ne yapmaya çalıştıklarını tam anlayamadım ama hayırlısı diyorum peki canım benim bildiğim çocuk 6,5 aylık olmuş yani nerdeyse normal bir insan deselerki normal değil nasıl kıyıp aldıracaksın bu saatten sonra nasıl olacak yani karnındamı öldürecekler yani kafam çok karıştı benim bile psikolojimi etkiledi sen nasılsındır kimbilir,keşke en başından allaha tevekkül edip kaderine razı olsaydın demek istiyorummama seni üzmek ya da kafanı karıştırmakta artık faydasız inşallah rabbim hakkınızda hayırlısını versin inşallah bebeğinde hiçbir sağlık problemi çıkmaz sağ salim kucağına almak nasip olsun inşallah sonucu yaz bana çok merak ediyorum bende allaha emanet olun ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…