dönüşü olmayan birşeyler yaşandı diye katlanır mıydınız ?

Tövbe et. Allah karşına çok daha iyilerini çıkarır. Hiç kimseyi değiştiremezsin değmez hayatını zindan etmeye bi hata için.

Evlenmeden bir şeyler yaşamak dinen günahtır. Daha sonra o kişiyle evlenmiş olmak da bu günahı silmez. Bu konuyu düzeltecek tek şey tövbe etmektir. Diyeceğim o ki böyle bir sebep için asla ve asla hayatınızı mahvetmeyin. Gerekirse yalnız yaşayın ama böyle bir adamla ömür çürütmeyin.

niye katlancakmışsın. canını sokakta mı buldun. ne yaşadınsa yaşadın kendi kıymetini bil.... ezdirme kendini... hiiiçte sallama çek git şaşsın kalsın hıyar...

seni kendine mecbur hissediyor ondan bence bu davranışları, ilişki yaşadınız diye ayrımayacagını düşünüyor.

arkadaşlara katılıyorum, dua et herkes hepimiz başka başka hatalar yapıyor günahlar işliyoruz

bu adama katlanarak gençliğini mahfetme , asla mecbur değilsin.ayrıl.

Yazik sana, seni bu hale getiren herife de yaziklar olsun. Hemen bugun ayril terbiyesizden. Gidemiyecegini dusundugu için elindeki ardina koymamis. Allah'a yakin sana uzak olsun

bu adamın senle evlenceğine inanıyor musun bence asla..neden vakit kaybedesin

ayrıl ve hayata yeniden başla

yorumları okumadım belki cevaplamışsınızdır ama ben sorayım da.
ufukta evlilik falan mı var. hayır yani yoksa bu adam sizi illa bırakacak sonuçta. o zaman, bunca zaman tüm bu yazdığınız şeyleri bir hiç uğruna çekmiş olacaksınız.
kaldı ki böyle davranan biri sizinle, çok özür dilerim ama bence evlenmez.
İnşaallah doğruyu ve hakkınızda hayırlısını en kısa zamanda bulursunuz.

Bir aya kadar söz takilacak yaza dugun dusunuyorduk ama evlensem ne olacak ki bununla. Daha sevgiliyken boylr evlenince belki hergun susmasini bil diye dayak da atacak. Cok asabi cunku.

Canım, zamanında bir hata yapmışsın, olan olmuş artık. Sanırım sevgilin olacak o adama da yaşadıklarınız yüzünden ondan ne olursa olsun ayrılamayacağını hissettirmişsin ki; sana bunları yaşatabiliyor.

Hemen ayrıl ve seni yaşadıklarına rağmen sevebilecek bir insan çıkmasını dile.

her şey gönlünce olur umarım.

Bir aya kadar söz takilacak yaza dugun dusunuyorduk ama evlensem ne olacak ki bununla. Daha sevgiliyken boylr evlenince belki hergun susmasini bil diye dayak da atacak. Cok asabi cunku.
yazdığım yorumu okudum da, evlenmeniz normal gibi yazmışım. özür dilerim.
demek istediğim, adamı hayatınızdan çıkarmak için beklemeyin. ben yazınızdan evleneceksiniz umudu taşıdığınızı anladım.

pes doğrusu...
ayrıl tabikide...o işi yaparken ömür boyu birlikte olacaksınız zannediyordun heralde..ki 2 senedir sana nasıl davranıyormuş..

o adama bu rahatligi vermissin. senin donemem geri dusunceni anlamis ve seni adam yerine koymuyo kole olmussun tabiri caizse. bi hata icin omur boyu aglamaya degmez

Ya yazılanları okuyorum da, şoka giriyorum. Yok bu senle evlenmez zaten, neden katlanıyorsun tarzında yorumlar var. Evlenmek için katlanılır mı yani?

Tv de her gün görüyoruz, burada bdvde okuyoruz. Eşinden şiddet gören, boşanamayan ve hatta öldüren nice kadın var. Onlarda sanırım en başından herşeyin farkındaydılar ama 'geri dönüşü olmadığını' düşünerek evlenmek zorundaydılar. İnsanların karakterleri değişmez. Düzelicem dese, yarın gel nikah kıyalım dese gidip evlenecek misin yani? Kafayı mı yedin? Herşey bu kadar ortadayken.

Merhaba kızlar. İki senedir bana kan kusturan bir iliskim var. Kafayi yemis durumdayim. Bana köpek gibi davraniyor azarliyor üzüyor ve bu umrunda bile olmuyor. Beni elestirmeden yaparken dusunecektin diye yargilamadan ablalarım olarak bir yol gösterin nolur. İntiharın eşiğine geldim dayanamaz oldum. Ben onunla birlikte oldum ve bu yuzden ayrilik çözüm değil gibi geliyor. Ne yapmaliyim deliricem :KK43: az once yine kavga ettik ben hastaydim aramadi sormadi neden deyince de bana susmayi bil adam ol kendine ceki duzen ver diyor. Bana yazma sen yazinca basim agriyor tansiyonum firliyor diyor. Ariyorum acmiyor. Kendimden nefret ettirdi bana :KK43:

insan beşer, bir gün şaşar.
hepimiz insanız, hata da günah da bizler için
her ne olduysa oldu, ne yaşandıysa yaşandı yol verin o pisliğe siz de kendi geleceğinize odaklanın.
bir erkek iki damla kan aktı diye ömrünü çürütür mü?
biz kadınlar niye bu yüzden ömür feda etmeyi ve hatta ölmeyi göze alalım.

bırakın Allah aşkına
bu herif evlenelim diye yalvarsa yine de hayır deyin.
seviyor musunuz bilmem ama başlarım sevgisine öyle adam da, böyloe ilişki de, bu türlü bir mecburiyet de yerin dibine girsin.

denize köpek girdi diye, o deniz kirlenmez.
siz avuç içi kadar zardan ibaret değilsiniz, sizi sevecek bunu hiç düşünmeyecek biri illa ki vardır.
farzedelim yok
bütün herkes bu duruma karşı ve evlenemiyorsunuz.
tek başına huzurla geçirilecek bir hayat, bu sadist herife katlanarak evli kadın olmaktan kat kat iyidir.

çoluk çocuk sahibi kadınlar "ehhhh yeter" deyip çekip gidiyor. boşversenize.
adam yerine bile koymayın.

Birde 'seni bu halinle kabul edecek birini bulursun' cular var ki, onlar çok başka alem.

Ne hali varmış kızın? 23 yaşında reşit bir birey kendi rızasıyla ilişkiye girmiş. Ne olmuş? Paketi açılmış ta havası mı kaçmış? Erkenden tüketilmezse son kullanma tarihi mi geçiyor? Bir erkekle birlikte olurken geçmişini soruyor musunuz? Bakir misin diye. Kadınlar neden açıklama yapma zorunluluğu hissediyor.

Kabul edecek birini bulurmuş. Hepiniz kocalarınızı bakir aldınız sanki. Kutsal bakirler, bakireler sizi.

ya tabiki de katlanma
evlenmeden önce eşimi bi sebepten terk etmiştim
ama gerçekten terk etmek yani
hatta uzun bir süre hiç görüşmedik
hiç de aklıma gelmemişti tüh ben birlikte oldum diye

23 yaşında koca bir kızsın artık, tavşanlarda bile bulunan bir bekaret zarı için mi hayatını rezil edeceksin bu karaktersiz ile? Bir daha düşün.

Ya yazılanları okuyorum da, şoka giriyorum. Yok bu senle evlenmez zaten, neden katlanıyorsun tarzında yorumlar var. Evlenmek için katlanılır mı yani?

Tv de her gün görüyoruz, burada bdvde okuyoruz. Eşinden şiddet gören, boşanamayan ve hatta öldüren nice kadın var. Onlarda sanırım en başından herşeyin farkındaydılar ama 'geri dönüşü olmadığını' düşünerek evlenmek zorundaydılar. İnsanların karakterleri değişmez. Düzelicem dese, yarın gel nikah kıyalım dese gidip evlenecek misin yani? Kafayı mı yedin? Herşey bu kadar ortadayken.
süpersin,evet hep farkındalar,ama yınede evlenıyorlar

ben dayanmadım.
ondan kaçamayacağımı hissettiğim her an daha çok içine çekti beni..
saplantılıydı ne olursa olsun senden geçmem benden geçersen yaşatmam insan içine çıkamazsın diyordu..
korkuyordum.
reşit bile değildim onu tanıdığımda,
kıskançlıkları, baskısı, saplantılı duygu yoğunluğunu beni seviyor olarak adlandırdım..
sonra bi gün kaçtım.
onun bulamayacağı tahmin dahi edemeyeceği bi şehirde kaldım bi süre.
orada hayatımı anlamlandıran adamla,
eşimle tanıştım.
sonra nemi oldu?
söylediğini yaptı.
beni insan içine çıkılamaz duruma getirdi..
çarşaf çarşaf resimlerimi basıp herkese yolladı.
öncelikle eşim ve eşimin ailesine.
karakola ve savcılığa suç duyurusunda bulundum..
bağlantıları çok fazla olduğu için ifadelerim ve dosyam hep ortadan kayboldu.
o beni acıtıp kanatmaya devam ettikçe ben eli boş kaldım.
çevremde ki herkes benden uzaklaştı..
arkadaşım sandıklarımın meğer onun arkadaşı olduğu gerçeğiyle yüzleştim..
bi gün eşimin telefonundan arandım..
eşiniz kavga etmiş kendinde değil dendi.
birbirlerini öldüresiye dövmüşler.
hastaneye gittiğimde eşim başından darbe aldığı için baygın o ise vucudunda ki kırıklar yüzünden acıdan kıvranıyordu.
zor zamanlardı ama geçti.
bu süreçte yanımda olan ailem ve eşimdi.
korkma ve sakın kendini ezdirme.
evet sular bulanacak yeri gelip üzerine çamurda sıçyacak lakin bi gün yeniden durulmuş olacak.

X