Donmuş Kurban Eti

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Herkese merhaba. Ev işlerinde pek başarılı değilim. Sizlerden fikir alabilirim diye buraya yazıyorum. Bayramın ilk günü kurbanı kestikten sonra acilen şehir dışına çıkmamız gerekti. Dağıtıldıktan sonra 1 but ve yarım bel kemiği kalmıştı. Tüm tüm buzluğa attım. Şimdi onları nasıl değerlendirebilirim. Çözdürüp kasapta doğratıp pişirerek buzluğa mı atmalıyım?

Herkese merhaba. Ev işlerinde pek başarılı değilim. Sizlerden fikir alabilirim diye buraya yazıyorum. Bayramın ilk günü kurbanı kestikten sonra acilen şehir dışına çıkmamız gerekti. Dağıtıldıktan sonra 1 but ve yarım bel kemiği kalmıştı. Tüm tüm buzluğa attım. Şimdi onları nasıl değerlendirebilirim. Çözdürüp kasapta doğratıp pişirerek buzluğa mı atmalıyım?
Et çözüldükten sonra tüketilmeli

Bu sıcak havalarda dışarıda bile çözdürmüyorum donmuş erleri.Geceden buzdolabının üst kısmına koyuyorum yavaş yavaş soğukta çözülüyor.Çözdürdükten sonra sakın tekrar dondurmayın.Belki piştikten sonra dondurulabilir

Yarısını kıyma haline getirip pişirin her iki türlü öyle atın dolaba çünkü eti ikinci kes dolaba atıp çözdürürseniz bakteri üretir buda çok zararlı dışarıdan da çözdürmeyin dolabın alt katında yavaşça çözülmeli

Çözdürüp kavurup konserve yapabilirsiniz. Tüketeceğiniz zaman çıkarıp yersiniz 🙃

kavurup buzluga atabilirsiniz diye düşünüyorum ama emın değilim ,

senın yerinde olsam yakın birilerini çağırırım korona bitince güzel bir yemek bir but biter zaten

kemikli etlede bir sarımsaklı et haşlama ohhhh mis gibi içerim

Kavurup şişelere doldurun ve buzdolabınızda saklayın. Aynı formül kıyma için de geçerli.

Bana kalırsa çözdürüp kasaba götürün. Parçalatın. Kıymaları soğanla kavurun yemeklerde kolaylık olsun, kuşbaşını yine kavurma yapın pilav üstü falan pratik olur sadece ısıtması kalır. Pişirip dondurun.
Buzdolabı poşetine koyup donduruyorum çoğu zaman, onun dışında buzluk için saklama kaplarına da koyabilirsiniz.

Kalan kemikler olur onları da haşlayın, kemik suyunu pet bardaklara koyup dondurun pilava, çorbaya koyarsınız. Haşladığınız o kemikli etleri de fırına sürün üzeri kızarsın yağlarıda kızarır kebaba benzer lezzetlice akşam yemeği diye yersiniz.

Büyükçe bir tencerede iyice kaynatın. Suyu bol olsun. Sonra yumuşak etlerini ayrı yersiniz, suyunu da dondurup yemeklerinizde et suyu olarak kullanırsınız.

Back
X