Mesela ben okulda çalışırken raporlar ram dan çikardi yani yüzdesine kadar hesapliyorlar adamlar uzmanlar bu konuda.Ramdaki hoca baya ilgilendi cocugu oyun odasina götürdü akla gelebilecek her soruyu sordu anneyiz ya ufakda olsa kurt düştü yapılması gereken her seyi yaparim yaparız
Yeğenlerim de sürekli dönerlerdi. Eğlenceli geliyor çocuklara. Pipi yi tutmakta öyle. Otizm de genel olarak çocuk en yakınları ile bile iletişim kurmaz. Özellikle göz teması hiç yoktur. Sizin çocuğunuzda böyle bir durum olsa doktorunuz anlardı mutlaka. Çocukca davranışlar için boş yere endişelenmeyin.Aslında sdece bunlar olmadıgı icin korkuyordum daha 1 ay önce ismine tepki vermiyodu doktora götürdük ilgilenin verir dedi şimdi veriyo ben otizmden korkuyorum aslında ondan dönmesi beni rahatsız ediyo insaallah dediginiz gibidir hosuna gidiyodur tesekkür ederim
Ram yok dediyse içiniz ferah olsun. 3 aylık gerilik halledilmeyecek bir şey değil. Aklıma gelen 19 aylık için uygun, zihinsel ve psikomotor gelisimi destekleyen birkaç oyun ekledim. Umarım işinize yarar.Öyle yapıyoruz hergün parka çikariyoruz oyuncaklarla oynuyoruz oyun. Hamuru , yazı yazıyoruz birlikte sırayla kagıt yırtıyoruz aklıma gelebilecek seyleri yapıyorum önerileriniz varsa memnun olurum
Rahat olun tabi hem pedagog hem ram zaten ortak bir şekilde korkulacak bir durum olmadığını belirtmiş.Sagolun yorumlarınız içim rahatlattinız iyiki uye olmuşum takip ediyodum ama üye degildim
Göz teması kurup iletışime geçenler asperger sendromunumdakilerdirCocugunuz isaret parmaginizi tkip edebiliyor mu gosterdiginiz seyi anliyor mu
Soylediklerinizi anliyor mu?
Bay bay yapiyor mu
Dilinizi cikarsaniz mesela taklit eder mi
Otizmliler goz temasi asla kurmaz kimseyle iletisime gecmez falan diye bir sey yok. Bunlari yapan otizmliler de var.
Tam tersine asperger sendromundaki kisilerin ana sorunu goz temasi ve iletisimdir. Otizmdeki diger ozellikleri daha az gosterirler.Göz teması kurup iletışime geçenler asperger sendromunumdakilerdir
Anliyorsa insallah sorun yoktur. Gozlemlemeye devam edin. Vucut dili de onemli. Kendi etrafinda donmesi illa ki otizmden olmaz.Evet söyledigim seyleri anlıyo söylediklerimi de yapıyo işare parmagımı bazen takip etmiyo biseylerle ilgilendiginde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?