Dönen bebek

Otizimli bebeklerde dil gelisimi normal gelışip sonra gelismez olanda gder zaten ayrıca gene gdın ama ram a gdilmiş ve yok denmiş yani ram dakiler konunun uzmanıdir ayrıca bilip bilmeden anneyi temkin etmiyoruz ayrica özel egitim mezunuym okulunu okudm yani 5senede birebir calıstm

Ramdaki hoca baya ilgilendi cocugu oyun odasina götürdü akla gelebilecek her soruyu sordu anneyiz ya ufakda olsa kurt düştü yapılması gereken her seyi yaparim yaparız

Ramdaki hoca baya ilgilendi cocugu oyun odasina götürdü akla gelebilecek her soruyu sordu anneyiz ya ufakda olsa kurt düştü yapılması gereken her seyi yaparim yaparız
Mesela ben okulda çalışırken raporlar ram dan çikardi yani yüzdesine kadar hesapliyorlar adamlar uzmanlar bu konuda.
Icinz rahat etsn diye başka bi yerdeki ram a gdin

Yeğenlerim de sürekli dönerlerdi. Eğlenceli geliyor çocuklara. Pipi yi tutmakta öyle. Otizm de genel olarak çocuk en yakınları ile bile iletişim kurmaz. Özellikle göz teması hiç yoktur. Sizin çocuğunuzda böyle bir durum olsa doktorunuz anlardı mutlaka. Çocukca davranışlar için boş yere endişelenmeyin.

Öyle yapıyoruz hergün parka çikariyoruz oyuncaklarla oynuyoruz oyun. Hamuru , yazı yazıyoruz birlikte sırayla kagıt yırtıyoruz aklıma gelebilecek seyleri yapıyorum önerileriniz varsa memnun olurum
Ram yok dediyse içiniz ferah olsun. 3 aylık gerilik halledilmeyecek bir şey değil. Aklıma gelen 19 aylık için uygun, zihinsel ve psikomotor gelisimi destekleyen birkaç oyun ekledim. Umarım işinize yarar.

Sagolun yorumlarınız içim rahatlattinız iyiki uye olmuşum takip ediyodum ama üye degildim
Rahat olun tabi hem pedagog hem ram zaten ortak bir şekilde korkulacak bir durum olmadığını belirtmiş.
Bol bol ilgilenin. Sohbet edin onunla. Asla anlayacak yaşta olup olmadığı önemli ďeğil.
Mesela masa sağa mı çekiyorsunuz? " Masayı çekelim." diye dile getirin.
Sevgiler.

Cocugunuz isaret parmaginizi tkip edebiliyor mu gosterdiginiz seyi anliyor mu
Soylediklerinizi anliyor mu?
Bay bay yapiyor mu
Dilinizi cikarsaniz mesela taklit eder mi
Otizmliler goz temasi asla kurmaz kimseyle iletisime gecmez falan diye bir sey yok. Bunlari yapan otizmliler de var.

Evet söyledigim seyleri anlıyo söylediklerimi de yapıyo işare parmagımı bazen takip etmiyo biseylerle ilgilendiginde

Göz teması kurup iletışime geçenler asperger sendromunumdakilerdir

Göz teması kurup iletışime geçenler asperger sendromunumdakilerdir
Tam tersine asperger sendromundaki kisilerin ana sorunu goz temasi ve iletisimdir. Otizmdeki diger ozellikleri daha az gosterirler.
Otizm cok genis bir kavram her otizmli birbiriyle ayni olmuyor. O yuzden otizmden suphe eden kisilere goz temasi varsa otizmli degildir denmesine karsiyim

Evet söyledigim seyleri anlıyo söylediklerimi de yapıyo işare parmagımı bazen takip etmiyo biseylerle ilgilendiginde
Anliyorsa insallah sorun yoktur. Gozlemlemeye devam edin. Vucut dili de onemli. Kendi etrafinda donmesi illa ki otizmden olmaz.
Konusma ne durumda?

Merhaba, yazışmalarınızı okudum. Çocuğunuz şimdi nasıl gelişim geriliği konulmuştu. Umarım düzelmiştir. Benim oğlum da 19 aylık 7 aylık doğdu. Düzeltilmiş 17 aylık. Birkaç aydın otizm şüphesiyle yaklaşıyorum. Şimdi de kendi etrafında dönmeye başladı. Aslında aşırı belirtiler yok ama otizm dereceli olduğu için endişe duyuyorum. Göz TEMA’sı kuruyor, parkta sosyal diğer çocukların peşinden koşuyor. Söyleneni anlıyor. İşaretparmağıyla göstermiyor. Oda kitap kitap okurken birşeyin fotoğrafını gösteriyor parmağıyla. Ama su istediği zaman suluğunu işaret etmiyor. Parmak ucunda yürüyor bazen. Dil gelişimi de al ver baba gel gibi temel şeyleri söylüyor. Siz ram diye bir yerden bahsetmişsiniz. Nasıl bir yol izlemem gerekli yardımcı olurmusunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…