Dönen bebek

Sait zana

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2018
16
9
1
40
Merhabalar benim 19 aylık bebegim sürekli etrafında dönüyor bide pipisiyle sürekli oynamak istiyor bunları yaptıgını gördügümde dikkatini dagitıyorum ama ciddi bi problem mi oyun mu yapıyo anlamıyorum lütfen yardimci olabilirmisiniz? Böyle bi durumla karşılaştınız mı hiç?

Merhabalar benim 19 aylık bebegim sürekli etrafında dönüyor bide pipisiyle sürekli oynamak istiyor bunları yaptıgını gördügümde dikkatini dagitıyorum ama ciddi bi problem mi oyun mu yapıyo anlamıyorum lütfen yardimci olabilirmisiniz? Böyle bi durumla karşılaştınız mı hiç?
Kendi etrafında donmek hosuna gdiyordur ne olabilir ki . Pipisine gelince benimde oglum 18aylık altini alinca pipisini tutuyo kapatma ellicem gibisndn bagiriyo ama bence cok normal vucutlarinı tanicaklar cinsiyet kavrami olusucak. Ben elleynce yapma annecim pipiyle oynanmaz ayıp diyorum elini cekiyorum
Bu arada bide kadınlarda gögüslerine bakmaya calisiyo ama erkeklere yapmiyo mesela cinsiyet kavrami oturucak bence korkmayn gögüslerin ve pipinin oynanmicanı ayıp oldugunu soyluyorum zamanla oturcak inşallah

Son düzenleme:
Aslında sdece bunlar olmadıgı icin korkuyordum daha 1 ay önce ismine tepki vermiyodu doktora götürdük ilgilenin verir dedi şimdi veriyo ben otizmden korkuyorum aslında ondan dönmesi beni rahatsız ediyo insaallah dediginiz gibidir hosuna gidiyodur tesekkür ederim

Aslında sdece bunlar olmadıgı icin korkuyordum daha 1 ay önce ismine tepki vermiyodu doktora götürdük ilgilenin verir dedi şimdi veriyo ben otizmden korkuyorum aslında ondan dönmesi beni rahatsız ediyo insaallah dediginiz gibidir hosuna gidiyodur tesekkür ederim
Öyle tepkileri varmıymış otizm’de. Hiç duymamıştım.

Dönme ve pipiyle oynama kısmından bahsediyorum yani..

Otizimli bireyler genelde one ve geriye sallanır canım göz teması kurmazlar mesela

Yok öne arkaya sallanmıyo göz teması kuruyo ismine tepki veriyo ama arada tepkisiz kaldıgi oluyo

Korkutmak istemem ama bir yakınımın çocuğu da sürekli kendi etrafında dönerdi. Ama başka hiçbir sorunu yoktu. Tepkileri, göz teması felan normaldi. Okula başlayınca öğretmenin dikkatini çekmiş. Dr'a götürdüler hafif otizm teşhisi konmuştu. İnşallah bir şey yoktur. İsterseniz siz de bir pedegoga danışın. İçiniz rahat eder en azından.

Yok öne arkaya sallanmıyo göz teması kuruyo ismine tepki veriyo ama arada tepkisiz kaldıgi oluyo
Yok bence bebisin birseyi göz temasıda kuruyomus bak.ben 5sene otizmli bireylerle çalıstm göz teması kuramazsn kursanda saniyelik ve belli bi egitımdn snra belki. Kendi etrafnda doneni gormedm one gerı sallanani bide zıplayani gördm. O isme tepki vermemesi 1yaş 2yaş sendromundan oluyodur benimkide arada yapiyo onu kendi egemenligini kurucaklar ya paşalar:)bence sıkıntın bosuna gayet normal

Götürdük 3 aylık gelişim geriligi var dedi otizm yok dedi 3 ay ilgilenin 3 ay sora görüşelim dedi ben ram bile götürdüm onlarda yok dedi ama

Tesekkür ederim yorumlarınız bir nebzede olsa rahatladim 1 aydır tv açmıyoruz bebekle oturup bebekle kalkıyoruz birazda şımardi galiba

Götürdük 3 aylık gelişim geriligi var dedi otizm yok dedi 3 ay ilgilenin 3 ay sora görüşelim dedi ben ram bile götürdüm onlarda yok dedi ama
Ram dakiler yok dediyse yoktur zaten icin rahat etsin bence bol bol ilgilen ve konuş cok onunla.ayrıca her insanda otizm vardr ancak belli bi oranda takıntı dedigmiz seyler o ufak otizmden oluyor

Öyle yapıyoruz hergün parka çikariyoruz oyuncaklarla oynuyoruz oyun. Hamuru , yazı yazıyoruz birlikte sırayla kagıt yırtıyoruz aklıma gelebilecek seyleri yapıyorum önerileriniz varsa memnun olurum

Tekrar doktora gidin. Çocuk gelişim uzmanına gidin. Çocuk hastanelerinde oluyor genelde.

Benim bebeğime gelisim geriliği teşhisi kondu. Nörolojiye yönlendirdiler. ilk gittiğim doktor bir şey yok dedi gönderDi. 3 ay sonra kontrole gel dedi. Sonra başka doktora gittim b12 eksikliğinden suphelendi. Henüz bundan mi sebebi kesin mi belli değil. Sıkı takip devam ediyor. Ama 10 aylık bir bebek de 3 ay zaman kaybetmek ne demek. Bizim çocuk doktorumuz bebeğim de geldim geriliği olduğunu kabul etmiyordu. Yani diyeceğim o ki. Tek doktora kesinlikle bağlı kalmayın. Otizm zaten teşhisi zor konan bir şey. Böyle yazdım ama gönlünüzü de karartmayın. Ben sadece sırf anneyi teskin etmek için hiç bir şeyi yoktur her çocuk farklıdır normaldir diyenere çok çok kızgınım. Çünkü ben 6 aylıkken suphelendim. Taa 10. Ay da teşhis koydurdum. Tam 4 ay kaybettim. Sakin kalıp ama vazgeçmeden rehavete kapilmadan takip etmek ve araştırmak gerekli. İnşallah hiç bir problemi yoktur yavrunun. Boş heyecan yaptığınızlaxkalirsiniz

Kesinlikle bir sıkıntı varsa yüzleşmek ve takip etmek lazım cocuk gelişimci gördü test yaptı 16 aylik dil gelişimi var dedi diger gelişimleri normal dedi 3 aylık dil gelişim geriligi

Sigmund freudun yaşa göre dönemlere ayırdığı gelişim teorisi var. Önce oral dönem. Sonra anal dönem gelir mesela. Arkasından fallik dönem gelir. Oral dönemde haz bölgesi ağızdır. Her şeyi ağzına götürür. Ağzıyla tanımaya Çalışır. Emme refleksi vardır. Anal dönem de haz bölgesi anüstür. Bu da yaklaşık tuvalet eğitiminin olduğu zamana tekabül eder. Bi şeyler başardığına inanır gaitasını bırakmayı öğrendiğinde. Gaitasını vücudunun bir parçası olarak algılar başta. Sonra gelen fallik dönem 3 5 yaş dönemidir ve haz bölgesi cinsel organdır. İncelerler merak ederler bu yaşta mastürbasyon eğilimi görülür mesela. Sizin bebeğiniz için biraz erken gibi görülebilir ama kişiden kişiye de değişebilir biraz. Bu Sigmund Freudun psikoseksüel gelişim teorisi

Öyle yapıyoruz hergün parka çikariyoruz oyuncaklarla oynuyoruz oyun. Hamuru , yazı yazıyoruz birlikte sırayla kagıt yırtıyoruz aklıma gelebilecek seyleri yapıyorum önerileriniz varsa memnun olurum
Ne güzel ben de koca gobekle saklambac oynuyoruz cok hosuna gdiyor yada yakalamaca falan

Back