Canımmm buradan da tebrik edeyim
Nazar çok sevindim, allah tamamına erdirsin inşallah, darısı başımıza
Efeylul canım tahmin edebiliyorum durumunu, benim bile şimdiden içimi korku saldı nedense, bir ay önce yeni karar verdiğimizde çok heyecanlıydım ama şimdi nedense garip bir ruh haline büründüm, bi de zaman yaklaşınca halim ne olacak hiç bilmiyorum :44: ama aslında bunlar yersiz vesveseler bence. Kendini rahatlatacak birşeyler bulmaya çalış, ne hoşuna gidiyorsa onu yap, film seyret, yürüyüşe çık, burdan bizimle takıl, yemek yap, kitap oku, sen neyi seviyorsan onu yap. güzel şeyler düşünmeye çalış...
Aylincim benim durum şöyle canım, beşbuçuk yıllık evliyiz 4 yıldır çocuk istiyoruz. önce eşimde sperm yetersizliği vs vardı ilaç kullandı bir süre, sonra varikosel ameliyatı oldu, 6 ay bekledik normalle döner gibi oldu ama ama baktık bizde tık yok aşılama denedik izmir de bir kere prof. yakup erataya gittim hatta dünya para ödedik. aşılama tutmadı, sonra izmirden dalyana taşındık bu arada rahim filmi çektirdim sorun olmadığı söylendi, tekrar izmir israil aruha gittik, endometriozis den şüphelendi ancak onun da kesin tanısı laproskopi ile konulabilir dedi, zaten tedavisi çocuk doğurmak ama normal yollardan çocuk sahibi olmayı da engelleyen bir durum
tüp bebek yapılması en mantıklısı dedi. biz bir süre daha bekledik sonra karar verdik istrail beye yeniden gittikl bu seferde polip tespit edildi muayenede polip için ufak bi operasyon geçirdim. sonra kent hastanesinde israil beyle tüp bebek maceramız başladı. israil bey çok ciddi, az konuşan, öz konuşan bir doktordur, işinde çok iyi olduğunu, özellikle interfilite konusunda yurt dışında ciddi eğitimler aldığını duymuştum, ayrıca eşimin bankadan bir arkadaşının tüp bebekle ikiz sahibi olmasına vesile olmuştu. süreç başladı- tabi dalyanda yaşadığımız için izmire kayınvalidemlerin yanında kaldık bütün o süre boyunca, evimde kalamadım yani, 11 yumurtam oldu 8 embriyo oluştu 5 i sağlıklıydı 1 ini transfer ettiler 4 ünü dondurttuk. neyse döndük dalyana ilk testte 100 olan değer ikinci testte sıfıra düşmüştü
haliyle önce güldük sonra ağladık... zor bi süreç oldu ben bu işleri bırakmaya karar verdim allah isteseydi olurdu demekki istemiyor dedim. evde olmaktanda sıkılmıştım antalyaya geldim iş buldum ev tuttum eşimde tayinini istedi geldi. şimdi cesaretimizi toplayıp yeniden başlamaya karar verdik. kentteki dondurulmuşlarla deneyeceğiz. antalyada gidiyorum ben muayenelere, tsh ım yüksek çıktı son tahlillerimde ilaca başladım kansızlık içinde ilaç alıyorum. doğum kontrol ilacı başladım bir de. endometriozis tanısı koydu bu doktyorum da, salı günü Lucrin iğne yapıldı regl nin ikinci günü tekrar gidicem. şubat başında regl olucam muhtemelen bu ilaç dengemi değiştirebilir tam tarih bilemiyorum. herşey yolunda gider de rahim yeterli kalınlığa ulaşır ve embriyolar sorunsuz çözünürse şubat ortası gibi de transfer olur diye tahmin ediyorum.
fiyuuu amma yazdım baaaa