Dondurulmuşlarla Şansını Deneyecekler

[aylinim canım çok üzüldümm..inşallah bidaha bu acıyı yaşamazsınn....
ben kendi deneyimlerimden bahsedeyimmm

1. deneme medikal park negatif (asla tavsiye etmiyorum hiç bişey bilmiyorlar)

2. ve 3. deneme umut tüp bebek negatif (memnun kaldım fakat merkezden soğudum nedenide 5.güne kadar bir sürü embriyom gelmesine rağmen denilene göre hiçbiri doncak kalitede değilmiş..bu benim canımı sıktı sürekli taze denemek zorundaydım...ve ben bu en sonki deneyimimden sonra açık söylüyorum umut tüp bebeğin labaratuvarının yetersiz olduğunu düşünüyorum yada embriyoloğu iyi değil..bu şahsi görüşüm)

4.ve 5. deneme ASM prof.Aydın Arıcı ..4. deneme şimdiye kadar yaptığım en iyi denemeydi...döllenen bütün embriyolarım (26 tane) hepsi 5. güne kadar geldi.. 5. gün en iyi 10 tanesi seçildi ..2 si transfer 8 i donduruldu (ilk kez donmuşum çıktı demekki çıkabiliyormuş) bu denememin negatif olabileceğini donmuşta şansımın yüksek olduğunu söyledi ve negatif olduu. 5. denememide kalan donmuşların 4 ü çözüldü 2 si transfer edildi ve ikisi tuttu..

bu doktor dünyaca ünlü bir doktor amerikada yale üniversitesinde infertilide bölüm başkanı ve ders veriyor bu konuda bilimsel çalışmalar yapıyor..embriyologları süper tecrübeli ne istesem yaptılar sağolsunlarr..

sana tavsiyem burdaki bizlerin önerdiği doktorları google dan araştır .ben hep öyle yaptımmm..

bilgilerin icin cok saol canim, okadar cok yer var ki kimisi kötülüyor kimisi övüyor neye karar verecegimi sasirdim:KK43: biraz arastircagim izmir ankara istanbul. daha dogrusu tutacagini bilsem cine giderdim:))

Canım ben de izmir de irenbede tedavi oluyorum doktorum yalnız oranın doktoru değil dışardan adı prof tayfun özçakır istersen netten bulursun ben çok memnunum istersen numarasını veririm

ilk denemen mi canim nasil sonuclar aldin biraz bilgi verebilirmisin rica etsem

Canımmmm, çok zor bunu kabul etmek biliyorum, ama görüyorumki sen üstesinden çabucak geleksin :KK34: 2. denemeyi düşünmeye başlamış olman bile senin ne kadar güçlü olduğunu gösterir. dualarınıda bırakmamışsın ne mutlu sana. Allahın seni ödüllendireceği günler yakındır gör bak :KK16: merkez konusunda istanbulda bi yer bakıyorsun muhtemelen, ben izmirde kent hastanesi israil aruh'un hastasıyım ve memnunum kendisinden.

saol canim, güclümüyüm degilmiyim bilmiyorum ama mücadele etmem gerektigine inaniyorum. bana biraz durumundan tedvinden bahsedebilirmisin canim cok saol

canım çok üzüldüm allah sabır versin nedesem boş canım şimdi inan çok üzüldüm kendimizi toplayıp canım ayakta durmamız lazım yeni tedaviler için sen güçlü birine benziyorsun canım

canım ben bahçeci fulyaya gidiyorum dr um halit f.erden şimdilik çok memnunum ilk deneme negatifti memnun kaldığım için devam ediyorum

eltim ilk denemede tuttu dr cem demirer ataşehir momorialde arkadaşınında ilk aşılaması tuttu

ben aşılamalarımı prof teksen çamlıbelde yaptırdım kesinlikle memnun kalmadım

ardadaşımın ablası istanbul tüp bebek merkezinde dr u aret kamar ilk denemede olmadı rahimde perde varmış.39 yaşında 20 yıllık evli tek embriyosu kalmıştı dondurulmuş onunla devam etti arat kamar a, salı günü testiydi ve hamile hala şoktayım ve ben ondan hiç ümitli değildim olmıcacak gözüyla bakılyordum çok sevindim yarında test tekrarı var inş devam ediyordur ve çevremde aret kamardan hamile olan bi kaç kişi daha var inş canım yardımcı olmuşumdur

rabbim ol deyince oluyor cok sevindim 20 yillik evli ve bu özlemle yasiyor, sonunda güldürmüs Allah yüzünü ne mutlu cok sükür. okadar kararsiz kaldim ki ne yapmam nereye gitmem konusunda arastirmadayim canim simdilik cok saol, bunlarida not ediyorum

canımmmm hayırlı olsun inşallahhh bu seferr son olacak sende buz bebişine kavuşacaksınnn :KK19::KK19:

amin inşallah sudenaz inşallah canım büyük korkularla başladık bakalım neler olcak rabbim ne gösterecek bize :KK1:

günaydın arkadaşlar.benim bugün transferden sonraki 8. günüm. transferin 5. gününde 1/3 çatlatma iğnesi yaptım. bu yüzden evde yaptığım gebelik testlerimin hepsi pozitif çıkıyor. 1/3 oranında uyguladığımız çatlatma iğnelerinin süresi ne zaman geçer ?sonucu pazartesi günü öğrenicem. offf nasıl geçer bilmiyorum

canım bsenden başka bir kaç kişi de daha duymuştum transferden sonra kullanana embriyonun zarının kolay çatlayıp tutunması için veriyorlar sanırım ama senin gibi her testi pozitif olan hiç duymamıştım inşallah hamilelikten çift çizgiler çıkıyordur canım geçenlerde okudum bir yerde 5 gün idrar testinde pozitif çıkmış her gün de çizgi koyularşmış canım inşalah seninkide öyledir canım :KK1:

efeylüüülllll :) hadi bakalım hayırlısı olsun, çok sevindim başladın demek... güzel haberlerini bekliyoruz inşallah :KK34: dualarımız seninle. Ya ben de çalıştığım çin pek dua etme fırsatım olmuyor malesef :KK50: akşam öyle yorgujn gidiyorumki, yemek yapıyorum hemen, eşim geliyor çamaşır ütü oluyor bazen, e ufak tefek ev işleri, banyo vs derken.... bide kaneviçeye sardım bu aralar dizi seyrederken kaneviçe yapıyorum arada kafamı dağıtıyor... ama duaları bitirmek lazım artık doğru söylüyorsun

canım ben de çalşıyorum ama şiödi 15 tatildeim rahatım ama annemler abimler bizde çok fırsatım olmuyor topic e girmeye face cepten falan girip bakıyorum. allah razı olsun canım inşallah bu sefer rabbim yüzümüze bakar canım kanaviçe yapmayı bende çok severim ama fırsat bulamıyorum :)) kurdele nakışı yapıyordum bende salon takımım bitti 4 peçetelik kumaş kaldı hala duruyor oyle tedavi okul notlar sınavlar falan derken yorgunlukla ancak kendimi yatağa atıyorum :KK9:

canım hayırlı olsun tedavin... inşallahh bizzz pozitiflerin yolunu açacağız ve hepimiz sırayla pozitifi görürr Allahın izniyleeee...

ilk sizden pozitif sonuç alacaz bende daha büyük umutla transfer olacam heves umut mutluluk olacaksınız inşallah bana :21:

cnm hayrlı olsun tedavın inşallhh olucak rabbımn izniylee :KK49::KK49:böyle koca göbişli olucaksın sen de:KK9: ay ben varya rezil haldeyım yaa çok iğrenç oldum hiç birşeyn ıçine giremiyorum ben ama olsun diyrm zaten sokaga çıktıgım yok darısı size inşallh rabbım yuzun u guldursun

boşver kiloları falan yaaa bebeğin iyi olsun da 9 ay pijama giy gez :KK1: sağolasın canım inşallah rabbim isteyen herkesin yüzünü güldürür :21:

Canım dondurulmuşlarda ilaca başlayınca(estrofem,progestan vb.)hergün muayene,kan tahlilleri(e2) olmuyor demek.

Bende bunu hep doktoruma soracak oluyorum ,hep araya birseyler giriyor,unutuyorum.

evet canım ya donmuşlarla tedavi kolay bende zaten o yüzden peşpeşe devam ediyorum estrofem veya aynı amaçlı bantlar var onlar veriliyor vitaminlere devam o kadar transfere bir iki gün kala vajinal jel kullanmaa başlıyorsun tabi bide kan sulandırıcı iğne veya hap kullanıyorsun canım adetin ikinci veya üçüncü günü estrofem (rahim kalınlaştırmak için kullanıyoruz ) başlıyorsun tarnasfere kadar 2 veya 3 defa kontrole gidiyorsun adetin 15 - 20. gün arası rahim kalınlığına göre transfer oluyor canım :KK9:

kızlar hastaneden aradılar embiriyolar tırasfer için oygunmuş şu an itibari ile hazır olun sizi tekarar arıcaz dedi saat için uyandırmışlar meleklerimi ay duygulandım birden dua edin nulur:)

şuan da bebişlerine kavuşmuş evinde sıcacık yatıyorsunuzdur canım :KK1: rabbim sizi bir ömr boyu ayırmasın inşallah canım :21:

rabbim yar ve yardımcın olsun cnm...

canım Allahım sana kolaylıklar ihsan etsin inşlh bu sefer bebişin seni hiç bırakmıycak arkadaşım inanıyorum bu sefer olucak senin sündüscüm (aaa içimemi doğdu ne):)) sonrada sırayla biz gelicez inşlhhh

ayyyy ağzından bal damlıyor canım inşallah ya inşallah banada bu sefer allahı izniyle olacak gibi yüzümüz gülecek gibi geliyor yaa inşallah ole olur :21: sen ne zaman tekrar başlamayı düşünüyorsun negatifleri hemen hemen aynı zamanda almıştık donmuşun kaldı mı yoksa baştan mı başlayacaksın canım arkadaşım :KK1:

avatarımı değiştirdim kıslaaarrr :) gönlümden geçeni koydum :KK9:

rabbim inşallah avatarını sana nasip etsin canım arkadaşım :21:

kzılar ben çok korkuyorum yaaa :KK43:(( dün doktorumdan geldikten sonra gözlerim dolu dolu geziyorum yaaa her an çeşmeleri açabilirim nasıl yenecem ben bu korkuyu kontrole gidince doktorumla da görüşecem bu konuyu... eminim ki beni rahatlatacaktır ama çok tedirginim işte aklıma geldikçe gözlerimden süzülüyor :KK14: :KK43:

Aylinnim ben de ASM'de tedavi görüyorum Ebru hnm ama benim doktorum. ilk denemem negatifti 1 donmuşum var.bugun kontrole gittim muhtemelen şubat 13-14 gibi olabilir dedi transfer .bakalım hayırlısı. çok umutluyum bu sefer :KK61:

kzılar ben çok korkuyorum yaaa :KK43:(( dün doktorumdan geldikten sonra gözlerim dolu dolu geziyorum yaaa her an çeşmeleri açabilirim nasıl yenecem ben bu korkuyu kontrole gidince doktorumla da görüşecem bu konuyu... eminim ki beni rahatlatacaktır ama çok tedirginim işte aklıma geldikçe gözlerimden süzülüyor :KK14: :KK43:

ayy kıyamam sana bennn sen cıvıl cıvıldın canımm yaa ama normal bu süreçte duygu palamalarımız oluyor canım doktorun alır onları :)

teşekkür ederim canım inşallah hepimiz kavuşuruz bebişlerimize hem de çifter çifter :KK1:

inşallah canım inşallah yaaa hepimiz hamiş listesine geçelim :KK1:

sağol canım benim inşallah sende sağlıkla bebeğini kucağına alırsın :21:

canım inşallah sağlıkla kavuşursun bebeğine rabbim sizi korusun kollasın sizi hiç ayırmasın inşallah :21: :KK4: bunlar gibi birbirleirnin yesinler inşallah :21:

sağolasın çidoommm :)) rabbim hepimize kolaylıklar versin inşallah :21:

canım boş ver eltiyi akrabayı hısımı bizbize yeteriz canım bizi bizden başka kim anlar ki canım kim bizim kadar üzülür kim bizim kadar sevinir ki yaa :KK1: bence biz bir aile olduk :KK1:

canım enerjini düşürme sakın senin ve inşaatçılarının enerjiye ihtiyacı var canım :KK4: sen kötüleri görme iyileri gör canım ben ole yapıom listede hemen hamiş listesine geçiyom negatifleri falan hiç görmüom :KK1:

hoşgeldin canım aramıza :KK1:

oyyy oyyy oyyyyyy ben sana kıyamam geldim canım ben bak biliyorsun bende bugün hastanerle uğraştım ilk önce annemi götürdüm sonra kendim gittim falan bugün yorucu bi gündü yeni oturabildim bilgisayar başına :KK1: :KK4:

canım çok üzüldüm rabbim sabır gç versin sana eşine sağlık sıhhat versin sonra da çifter çifter evlat cersin inşalah :21: yaptırmayı düşündüğün ile göre değişir klinikler canım ilk önce hangi ilde daha rahat edeceğini düşün ve oona göre klinik ara canım. hakkında hayırlısı olsun inşallah

canım ağzına sağlık bunu annem benim için okuyor biliyordum ben bunu :KK1: inşallah rabbim dualarını kabul etsin hepimizin hasretini biran önce dindirsin inşallah :21:

canım benim bol sanş rabbim yar ve yardımcın olsun inşalah sağlıkla alırsın bebişlerini ilk önce göbüşüne sonra kucağına inşallah :21:

canım günlerimiz birbirine çok yakın bende bugün başladım estrofeme 24 ocakta adet oldum bugün başladım benimde 10 şubat gibi transfer olacak inşallah :21: irlikte gün sayacağız desene :KK1: inşallah hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşım :21:

ALLAH CUMLEMİZİN DUASINI KABUL ETSİN VE ANNE OLMAMIZI NASİP ETSİN..
.

selam kızlar nsılsınız bayadır girip yazamadım ama elimden geldiğince okumaya çalıştım :KK1:
24 ocakta adet oldum bugün kontrole gittim ve doktorum ben giyinip gelene kadar reçetemi yazmış .. yanına glip reçeteyi görünce başlıyor muyuz dedim evet beklemek içiçn hiç nedenimiz yok dedi :KK9: bende çok sevindirik oldum bugün ilk estrofem başladım haftaya çarşamba tekrar gidecem trasnfer tarihim belli olacak rabim izin verirse :KK1: bebişlerime kavuşmama çok az kaldı bol bol dua edin bana :21:
kızlar dualara yüklenelim biraz daha bitirelim inşallah başka dualara başlayalım canlar :21:

biliyorum bende çok okuyamıyorum ama evim kalabalık misafirim var annemler abimler bizde elimden gediğince okumaya çalışıyorum canlar :KK1:

dualarım seninle emin olabilirsin okurken ben heycanlandım..
bende cumartesi doktora gideceğim ve ilaçlara başlanacak yani galiba.. çok heycanlıyım..

kızlar hastaneden aradılar embiriyolar tırasfer için oygunmuş şu an itibari ile hazır olun sizi tekarar arıcaz dedi saat için uyandırmışlar meleklerimi ay duygulandım birden dua edin nulur:)

İnşallah sımsıkı tutunurlar ve içinde can bulurlar..

bol bol ayetel kursu oku ben vesveselenerek heycan yaptığımda öyle yapıyorum.. dua et..

Kızlarrr bugün test yapıldı ve sonuç pozitif:-) rabbim isteyen herkese versin inşallah!!!

hayırlı olsun allah tamamına erdirsin hamişlerin duası kabul olur Dualarında unutma :)

Kızlarrr bugün test yapıldı ve sonuç pozitif:-) rabbim isteyen herkese versin inşallah!!!

tebriklerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :nazar::nazar::nazar::nazar: canım sağlıkla kucağına almakta nasib olur inşallahhh :KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64:

seni en iyi anlıyanlardan biriyim canım hele bu son denemede resmen kaçacak delik aradım yapmasammı diye..hem günler çabuk geçsin istiyorum hemde gün geçtikçe sonucu almak istemiyorum...herşeye ağlıyorummm...ben bunu çözecek bişey bulamamıştım malesef...sen inşallah atlatırsın..bu sefer senin içinde herşey güzel olacak inşallahhhhh.....:KK49::KK49::KK49::KK19:

Aylinnim ben de ASM'de tedavi görüyorum Ebru hnm ama benim doktorum. ilk denemem negatifti 1 donmuşum var.bugun kontrole gittim muhtemelen şubat 13-14 gibi olabilir dedi transfer .bakalım hayırlısı. çok umutluyum bu sefer :KK61:

demek ebru hanımın hastasısın benim bu pozitifimin transferini ebru hanım yaptı..açk söyliyim bir gün önce transferime onun giriceğini öğrenince moralim bozulmuştu..transferde o kadar çabuk bittiki embriyoları yerleştirmesiyle elini çekmesi bir oldu şaşıp kalmıştım..ama neyseki uğurlu geldi eli ikiside tuttu..o gün hemşireler bu aralar donmuşlarla hep olumlu haberler alıyoruz dedi..inşallah sende onlardan biri olursun canımm :KK49:

tekrar tebrikler canım. Allah analı-babalı büyütsün hep güzel günlerini görün inşallahhh. darısı başımıza inşallahhhh.

SUDENAZ; 2000 SALAVAT - 2000 YA HALİK YA BARİ YA MUSAVVİR EKLER MİSİN

yanlış okumuşum, ayllinnimide orda tedavi görüyo zannettim senin yazınmış sudenaz :) :) benimde transferimi ebru hnm yaptı hiçbişey hissetmedim bende 5dakikada bitti :)
şimdi 6şubatı beklicem kontrol var.puffff beklemek çok sıkıcı amaa:KK14::KK14:

kıslarrr ben geldim ama kaççam hemen uykum var çok... dualarımı diyip gitçem :KK17:
500 salavat, 500 ya halik, ya bari, ya musavvir

bi de bi dua öğrenmiştim çocuk isteyenler için, 500 kere okumak çok işe yarıyormuş.

"rabbi la tezerniy ferden ve ente hayrül varisiyn"

bundanda 500 kere okuum hepimiz için. :KK34:
yarın gene gelcem hadi iyi gecelerrr:KK4:

evet canım ya donmuşlarla tedavi kolay bende zaten o yüzden peşpeşe devam ediyorum estrofem veya aynı amaçlı bantlar var onlar veriliyor vitaminlere devam o kadar transfere bir iki gün kala vajinal jel kullanmaa başlıyorsun tabi bide kan sulandırıcı iğne veya hap kullanıyorsun canım adetin ikinci veya üçüncü günü estrofem (rahim kalınlaştırmak için kullanıyoruz ) başlıyorsun tarnasfere kadar 2 veya 3 defa kontrole gidiyorsun adetin 15 - 20. gün arası rahim kalınlığına göre transfer oluyor canım :KK9:

Çok teşekkür ederim canım.:KK70:

Korku hepimizde oluyor sanırım.

Bu zamane dek geçirdiğim tedavilerde hep,nasıl olsa hala tüp tecrübesi cepte,diye kendimi avuturdum.

Tüp denemesinde negatifi gördüğüm an, "Allah'ım ben bunun altından nasıl kalkacağım"diye sayıkladım ilk günlerde...

Birkaç gün sonra kendime "yaş 31 ve elimden geleni yapmazsam,cebimde bir alternatifin olması neye yarar" diye sormaya başladım.

"Bedenimle olduğu kadar ruhumlada hazırım,Allah nasip edene dek" diye diye tekrar umutlar filizlendirdim.

Ben buradaki herkesin çok güçlü ve inançlı olduğuna inanıyorum.Büyük gün(transfer) yaklaştığında korkunun ara ara varlık göstermesi kaçınılmaz olsada üstesinden geleceğiz Allah'ın izniyle.

Dualarımla ve sevgimle canım.:KK16:

Canımmm buradan da tebrik edeyim :KK9: :KK9: Nazar çok sevindim, allah tamamına erdirsin inşallah, darısı başımıza :KK52:

Efeylul canım tahmin edebiliyorum durumunu, benim bile şimdiden içimi korku saldı nedense, bir ay önce yeni karar verdiğimizde çok heyecanlıydım ama şimdi nedense garip bir ruh haline büründüm, bi de zaman yaklaşınca halim ne olacak hiç bilmiyorum :44: ama aslında bunlar yersiz vesveseler bence. Kendini rahatlatacak birşeyler bulmaya çalış, ne hoşuna gidiyorsa onu yap, film seyret, yürüyüşe çık, burdan bizimle takıl, yemek yap, kitap oku, sen neyi seviyorsan onu yap. güzel şeyler düşünmeye çalış...

saol canim, güclümüyüm degilmiyim bilmiyorum ama mücadele etmem gerektigine inaniyorum. bana biraz durumundan tedvinden bahsedebilirmisin canim cok saol

Aylincim benim durum şöyle canım, beşbuçuk yıllık evliyiz 4 yıldır çocuk istiyoruz. önce eşimde sperm yetersizliği vs vardı ilaç kullandı bir süre, sonra varikosel ameliyatı oldu, 6 ay bekledik normalle döner gibi oldu ama ama baktık bizde tık yok aşılama denedik izmir de bir kere prof. yakup erataya gittim hatta dünya para ödedik. aşılama tutmadı, sonra izmirden dalyana taşındık bu arada rahim filmi çektirdim sorun olmadığı söylendi, tekrar izmir israil aruha gittik, endometriozis den şüphelendi ancak onun da kesin tanısı laproskopi ile konulabilir dedi, zaten tedavisi çocuk doğurmak ama normal yollardan çocuk sahibi olmayı da engelleyen bir durum tüp bebek yapılması en mantıklısı dedi. biz bir süre daha bekledik sonra karar verdik istrail beye yeniden gittikl bu seferde polip tespit edildi muayenede polip için ufak bi operasyon geçirdim. sonra kent hastanesinde israil beyle tüp bebek maceramız başladı. israil bey çok ciddi, az konuşan, öz konuşan bir doktordur, işinde çok iyi olduğunu, özellikle interfilite konusunda yurt dışında ciddi eğitimler aldığını duymuştum, ayrıca eşimin bankadan bir arkadaşının tüp bebekle ikiz sahibi olmasına vesile olmuştu. süreç başladı- tabi dalyanda yaşadığımız için izmire kayınvalidemlerin yanında kaldık bütün o süre boyunca, evimde kalamadım yani, 11 yumurtam oldu 8 embriyo oluştu 5 i sağlıklıydı 1 ini transfer ettiler 4 ünü dondurttuk. neyse döndük dalyana ilk testte 100 olan değer ikinci testte sıfıra düşmüştü :KK43: haliyle önce güldük sonra ağladık... zor bi süreç oldu ben bu işleri bırakmaya karar verdim allah isteseydi olurdu demekki istemiyor dedim. evde olmaktanda sıkılmıştım antalyaya geldim iş buldum ev tuttum eşimde tayinini istedi geldi. şimdi cesaretimizi toplayıp yeniden başlamaya karar verdik. kentteki dondurulmuşlarla deneyeceğiz. antalyada gidiyorum ben muayenelere, tsh ım yüksek çıktı son tahlillerimde ilaca başladım kansızlık içinde ilaç alıyorum. doğum kontrol ilacı başladım bir de. endometriozis tanısı koydu bu doktyorum da, salı günü Lucrin iğne yapıldı regl nin ikinci günü tekrar gidicem. şubat başında regl olucam muhtemelen bu ilaç dengemi değiştirebilir tam tarih bilemiyorum. herşey yolunda gider de rahim yeterli kalınlığa ulaşır ve embriyolar sorunsuz çözünürse şubat ortası gibi de transfer olur diye tahmin ediyorum.
fiyuuu amma yazdım baaaa :KK9:

X