- 30 Nisan 2023
- 1.509
- 1.550
- 31
-
- Konu Sahibi Sofiasofia
Bir şey soracağım, bu gebelik zehirlenmesinden ve düşük ihtimalinden bahseden bir tane video gördüm sadece youtubeda. Sen başka kaynaklar bulabildin mi yoksa aynı videodan mı bahsediyoruz?Kızlar normalinde doktorum önermedi ama ben Femara ve çatlatma iğnesi ile transfer hazırlığı yapmak istedim , kabul etti. Araştırdığım da bunun da kullanılan bir yöntem olduğunu görüyorum, progesteronu özellikle vücudum doğal döngüsünde üretsin istiyorum. Tam ilaçsız doğal siklus isteyemedim çünkü tüp bebek yaptırdığım yerden uzak bi ilde yaşıyorum. Hem ilaçlı yöntemde çok fazla hormon ilacı vardı o yüzden de istemedim , araştırınca ilaçlı siklusta gebelik zehirlenmesi , düşük ihtimali bi tık fazlaymış.
Ben de bu yöntem ile denemek istedim ama şimdi doktorum önermiyoruz dediği yine de ben istediğim için yaptığıniçin kendimi kötü hissediyorum , çünkü olumsuz bi şey olursa kendimi suçlayacağım . Femara ile denemiş ve transferi tutmuş birilerini duyarsam çok sevineceğin
onu ben de gördüm, sadece araştırmalar varmış ve son dönemde karşılaştırma yapılınca doğal siklus un daha fazla canlı bebek oranına ulaştığı ile ilgili sonuçlar varmış. ama çoğu doktor yine de birbirine yakın olduğunu , ikisinin de dezavantajları ve avantajları olduğunu söylüyor.Bir şey soracağım, bu gebelik zehirlenmesinden ve düşük ihtimalinden bahseden bir tane video gördüm sadece youtubeda. Sen başka kaynaklar bulabildin mi yoksa aynı videodan mı bahsediyoruz?
Keşke doktorunuzu dinleseydiniz. Benim doktorumda yapacaktı famera ile ama sonra vazgeçti pcosda yumurtlama olmuyor o yüzden bu yöntem işimize yaramayabilir dedi. Bende ilaçlı olanla hazırlandımKızlar normalinde doktorum önermedi ama ben Femara ve çatlatma iğnesi ile transfer hazırlığı yapmak istedim , kabul etti. Araştırdığım da bunun da kullanılan bir yöntem olduğunu görüyorum, progesteronu özellikle vücudum doğal döngüsünde üretsin istiyorum. Tam ilaçsız doğal siklus isteyemedim çünkü tüp bebek yaptırdığım yerden uzak bi ilde yaşıyorum. Hem ilaçlı yöntemde çok fazla hormon ilacı vardı o yüzden de istemedim , araştırınca ilaçlı siklusta gebelik zehirlenmesi , düşük ihtimali bi tık fazlaymış.
Ben de bu yöntem ile denemek istedim ama şimdi doktorum önermiyoruz dediği yine de ben istediğim için yaptığıniçin kendimi kötü hissediyorum , çünkü olumsuz bi şey olursa kendimi suçlayacağım . Femara ile denemiş ve transferi tutmuş birilerini duyarsam çok sevineceğin
Benim doktorum ilaçlı siklus tercih etti. Doktoruma güvendiğim için sorgulamadım açıkçası. Ama ilaçlar beni mental olarak yordu. Henüz transfer yapılmadı, aralığın 10'undan önce yapılacak gibi görünüyor. Açıkçası bende şimdiye kadar hiç tutunma olmadı. Hayatımda pozitif bir gebelik testi görmedim. O sebeple transfer ve tutunma kısmını sıkı tutuyor olabilir. Ya da tarzı odur bilemiyorum :)onu ben de gördüm, sadece araştırmalar varmış ve son dönemde karşılaştırma yapılınca doğal siklus un daha fazla canlı bebek oranına ulaştığı ile ilgili sonuçlar varmış. ama çoğu doktor yine de birbirine yakın olduğunu , ikisinin de dezavantajları ve avantajları olduğunu söylüyor.
buradan ilaçlı döngü içinde olanlara kesin böyledir demeyelim, sonuçta uzman değiliz ama araştırınca artık çoğu doktorun mümkünse doğal siklusu tercih ettiğini görüyoruz.
bunun dışında soruna dönecek olursam, bir tane araştırma buldum pdf. bir de reddit var yabancı bir form oradan femara kullanıp tutanlarla ilgili yazılar okudum ama işte benim anladığım hiçbirinde yüzde yüz kesin tutar cevabı yok. sadece bu doğal siklus ve yarı siklusun en iyi tarafı hem maliyeti hem daha az ilaç alıyorsun. öbür türlü çok yorucu gerçekten.
bir kere söyledim artık, bugün başlıyorum ilaçlara. karar değişikliği yapmak istemedim , yine de doktor öyle diyince içime de sinmediKeşke doktorunuzu dinleseydiniz. Benim doktorumda yapacaktı famera ile ama sonra vazgeçti pcosda yumurtlama olmuyor o yüzden bu yöntem işimize yaramayabilir dedi. Bende ilaçlı olanla hazırlandım
peki kaç kere transfer oldunuzBenim doktorum ilaçlı siklus tercih etti. Doktoruma güvendiğim için sorgulamadım açıkçası. Ama ilaçlar beni mental olarak yordu. Henüz transfer yapılmadı, aralığın 10'undan önce yapılacak gibi görünüyor. Açıkçası bende şimdiye kadar hiç tutunma olmadı. Hayatımda pozitif bir gebelik testi görmedim. O sebeple transfer ve tutunma kısmını sıkı tutuyor olabilir. Ya da tarzı odur bilemiyorum :)
bu arada ekleyeyim daha önce 2 kere femara kullandım, yumurtalarım her iki seferinde de çok güzel büyüdüler, ilaca vücudum tepki verdi. belki kendi doktorum da sizin doktorunuz gibi düşündü de öyle söylediKeşke doktorunuzu dinleseydiniz. Benim doktorumda yapacaktı famera ile ama sonra vazgeçti pcosda yumurtlama olmuyor o yüzden bu yöntem işimize yaramayabilir dedi. Bende ilaçlı olanla hazırlandım
Bu ilk transferim olacak :)peki kaç kere transfer oldunuz
Bende daha önce üç defa famera kullandım yumurtalarım çok güzel büyümüştü ama yinede doktorum pcosta bu yöntemi uygun bulmadı inşallah sizin güzel sonuçlanırbu arada ekleyeyim daha önce 2 kere femara kullandım, yumurtalarım her iki seferinde de çok güzel büyüdüler, ilaca vücudum tepki verdi. belki kendi doktorum da sizin doktorunuz gibi düşündü de öyle söyledi
Güzel dileklerin için teşekkür ederim, bir kere girdik bu yola , inş güzel haberler alırımBende daha önce üç defa famera kullandım yumurtalarım çok güzel büyümüştü ama yinede doktorum pcosta bu yöntemi uygun bulmadı inşallah sizin güzel sonuçlanır
Burda pcos olan bir arkadaşta famera işe yaramıştı ilk denemesinde hamile kalmıştı onuda söyliyim size moral olsun işe yarayan çok var hiç endişe etmeyin kısmetGüzel dileklerin için teşekkür ederim, bir kere girdik bu yola , inş güzel haberler alırım
Bu siteden de birkaç kişi buldum Femara kullanıp transferi tutan :) bu arada sende transfer sürecinde misin pinkBurda pcos olan bir arkadaşta famera işe yaramıştı ilk denemesinde hamile kalmıştı onuda söyliyim size moral olsun işe yarayan çok var hiç endişe etmeyin kısmet
Ben transfer oldum 5.günümdeyimBu siteden de birkaç kişi buldum Femara kullanıp transferi tutan :) bu arada sende transfer sürecinde misin pink
Çok teşekkür ederim bilgi için , kaybınız için üzüldüm bu süreciniz sağlıklı ve hayırlı olsun , dualarım sizinleMerhaba. Ben de femara ile transfer sürecine başladım. Yumurtalar büyüdü, rahim duvarı kalınlaştı, çatlatma iğnesi kullanmadan çatlamasını bekledi doktorum. Progesteronu da vücudum sağladı ve bu süreçte başka hiç bir ilaç kullanmadım. Transferim de tuttu ancak maalesef 8.haftada kalbi durdu. Ocak'ta yeniden transfer planlıyoruz ve ben yeniden bu yöntem olsun isterim. Çok rahat bir süreçti. Bende pcos yoktu ama.
güzel haberlerini duymak dileği ileBen transfer oldum 5.günümdeyim
İnşallah canım benim hepimizingüzel haberlerini duymak dileği ilesürecin tutarsa gebeliğin sağlıklı sıhhatli ilerlesin inş
21 diye hatırlıyorumgüzel haberlerini duymak dileği ilesürecin tutarsa gebeliğin sağlıklı sıhhatli ilerlesin inş