Dondurulmuş embriyolarıma PGT yaptırmali mıyım?

2 mucize

Her şey ASK tan
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2009
2.227
69
163
43
merhaba kısaca sorunumdan bahsetmek isterim öncelikle ben 30 eşim 42 yaşında size 4 yıl önce normal yollarla hamile kaldım fakat kalp atımı geç olduğu için kürtaj oldum. 2 yıl korunmamamıza rağmen bebeğimiz olmadı testler sonunda eşimde ciddi sperm ve morfoloji sorunu olduğunu öğrendik. ilk mikroyu geçen yıl yaptırdık 3 embriyo transfer edildi 1 tuttu fakat kalp atımı olmadığı için yine kürtaj oldum.genetik testler sonunda kanda pıhtılaşma sorunu olduğunu öğrendik. bir ay önce tekrar mikro yaptırdık 6 adet iyi embriyo oluştu. 1 transfer yapıldı ama tutunma olmadı.kan sulandırıcı ve bebe aspirini kullanmıştım. 2 embriyo donduruldu .biz doktorumuzdan pgt istedik fakat doktor gerek olmadığını embriyoların çok kaliteli olduğunu söledi şimdi dondurulmuş embriyolarıma sizce pgt yaptırmalimıyım. dondurulmuş embriyoların çözülürken bozulabildiğini duydum ve tutma şanslarının daha düşük olduğunu duydum doğruluk derecesi nedir.bende anne olabilmek için ne yapmalıyım.teşekkür ederim.

şunu eklemek isterim biz embriyoların blastosiste gitmesini ve 5 . gün transferi istemiştik ama doktorum yumurtalar olgunlaştırılırken verdiğimiz dozda daha fazla yumurta üretmeni beklerdik embriyoların 5. güne gitmeyebilir 3. gün transferi senin için daha uygun demişti.dondurulmuşların 5. güne gitmasini istersek riskmi almış oluruz ne yapmam gerekiyor kafam çok karışık

Merhaba

Bence dondurulmuş embriyolar çözülerek blastokiste bırakılıp blastokist transferi düşünülsün. Embriyo sayısı az olduğu için PGD düşünmeyin.

İyi günler dilerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…