• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dondurulmuş embriyolar...?

Hymarry

SOLDAKİ SAREE'NİN, SAĞDAKİ HALE'NİN ANNESİ :)
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2009
7.046
40
158
Hanımlar,kısaca kendimi anlatayım,
11 kaliteli embriyonun ilk denemesi başarısız,
sonra dondurulmuş,
kalan 9 embriyonun 3ü ikinci kez transfer edilmiş,
ikinci 3 embriyolu transferimden 2 yaşını geçmiş iki kız çocuğu annesiyim,
(herkese kısmet olsun inşallah),

ancak dondurulmuş embriyolarımdan 6 tane kalan embriyom olduğunu düşünürken hastaneyi yeni bir gelişme düşünebiliriz belki diye arayıp bilgi almak istedim,
ne duyayım,embriyoların hepsi ikinci transfer için çözülmüş,3 transfer sonrası kalanlar da atılmış,işin türkçesi bu,
nasıl olur yaaa,yani ya 2. denemem de tutmasaydı diğerleri de atılmış noılucaktı,
diğer kaliteli embriyolarımı nasıl çözüldü diye atarlar?

bu işler nasıl oluyor,dondurulmuşla 2-3 kez deneyen arkadaş var mı?

dondurulan embriyoların partiler halinde dondurulması lazım. Mesela 6 tane dondurulacak embriyon varsa ve hepsini tek partide donduruyorlarsa hepsi çözülür transfer edilen edilir kalan atılır ki bu senin yaşadığın. Ama 2-2-2 yada 3-3 dondurulursa geriye embriyon kalır. Bu tamemen kliniğin insiyatifinde olsa da genede sormaları lazım diye düşünüyorum. Bazı merkezler dondurmadan para almadıkları için ekonomik olan hepsini bir şeklinde donduruyorlar. Ama dondurmaya para veriyorsan , para benim değil mi hepsini 1-1 dondurtmak istiyorum diyebilirsin.

teşekkür ederim cevabın için ama hayret ettim yazdıklarına da yaaa,
para da verdim tabi ki,makbuzum bile duruyor,resmen gitti embriyolarım yaaa..

canım kötü olmus kalanların çöpe gitmesi evet benimde ılk denemem negatif hiç tutunma olmamıstı sımdı buay dondulmus embroyo transferi olacm kısmetse.4 tane var ama kacar kacar donduruldu benımde haberım yok.senın ılk denemen negatıfmıydı vede sonra önlem amaclı ekstra ne gıbı tedbir alındı kan sulandırıcı olacakmısım ben transferden sonra tutarmı diye bir umut beklıyrum:(:( inş bendede senın gibi saglıklı ıkızler dogururum bu embroyolarımla

canım kötü olmus kalanların çöpe gitmesi evet benimde ılk denemem negatif hiç tutunma olmamıstı sımdı buay dondulmus embroyo transferi olacm kısmetse.4 tane var ama kacar kacar donduruldu benımde haberım yok.senın ılk denemen negatıfmıydı vede sonra önlem amaclı ekstra ne gıbı tedbir alındı kan sulandırıcı olacakmısım ben transferden sonra tutarmı diye bir umut beklıyrum:(:( inş bendede senın gibi saglıklı ıkızler dogururum bu embroyolarımla

canım benim öncelikle Allah gönlüne göre versin diyorum ve sana arzu ettiğin kadar yavru diliyorum Yüce Allahtan..
Benim ilk denemem çok parlak embriyolarla çoğul gebelik olmasın diye 2 embrio transferi ile oldu,ama ikisi de tutmadı,yani negatifti,
bana ilk transfer esnasında diğerlerini donduralım mı diye sordular,kesin tutacaklar nasılsa ama hadi diğer yavrularım da bir kenarda kalsın düşüncesiyle dondurdum hepsini,
ama ilki tutmayınca iyi ki dondurmuşum napardım yoksa dedim.
İkincide de 3 embrio daha transfer edildi,ikisi tuttu işte,şimdi kızlarım var,
ama birinci ile ikinci arasında önlem maksatlı sanırım progestan mı kullanmaya devam ettim,bir de estraderm diye deri yapıştırıcısı vardı onu hatırlıyorum,ama ne kadar sürdü,onu hatırlamıyorum,
kan sulandırıcı coraspin ikisinde de kullanmıştım,
fazladan yatmadım,
Ctesi transfer oldum,Ptesi tam gün çalışmaya başlamıştım,kısmet,
ama inan bu dondurma işi senin de aklında olsun,ayrı ayrı dondursunlar...
Transferin ne zaman?İlk uygulamayla arada ne kadar zaman bıraktın bir de?

Bence doktoruna niye partiler halinde dondurmadığını sorabilirsin.

Doktorum zaten benden sonra o hastaneden ayrılmıştı,ben çok kötü bi halde aradım böyle böyle yapmışlar nasıl olur diye,
Bazı merkezlerin uygulamaları böyle olabiliyor,ben sana yardımcı olurum tekrar düşünürsen,hay Allah falan dedi,çok abes değil mi..

ben üç ay önce yaptırdım ulk tüp denememi kasımın ortalarında kısmetse transfer olacak darısı basıma inş. kız erkek tek ikiz farketmez artık saglıklı bır evlat istıyorum Allahımdan inş. senin gibi bu kez dondurulmuslarımla gebe kalırım.senın nekadar aran vardı ıkıncı denemede hamılelıgın nasıl gectı hep yattın mı bebişlerinin saglıkları nasıl..

ben üç ay önce yaptırdım ulk tüp denememi kasımın ortalarında kısmetse transfer olacak darısı basıma inş. kız erkek tek ikiz farketmez artık saglıklı bır evlat istıyorum Allahımdan inş. senin gibi bu kez dondurulmuslarımla gebe kalırım.senın nekadar aran vardı ıkıncı denemede hamılelıgın nasıl gectı hep yattın mı bebişlerinin saglıkları nasıl..

canım ben ilk denememde 15 gün yattım, olmadı..
ikinci denemem hemen bir adet sonrası oldu,başka bir yumurtlama bozukluğum oluşmamıştı arada,hemen tekrar denedik,
dondurulmuşlarla ilkine göre çok kolay,bu yüzden çok üzülüyorum kalan embriolarımın atıldığına,
baştan başlamak çok zor,
gerçekten kız erkek hiç farketmez aradıktan sonra,çok güzel herşey,
hamileliğim çok güzel geçti,ikincisinde 2 gün yattım,sonra çalışmaya başladım,sürekli koşturdum,5 aya kadar hiç bulantı da hareket de bilmedim,harikaydı,
inşallah size de kısmet olur canım yaaa:16:...

Back