Dondurulmuş embriyo transferi yaptıracak ve yaptirmis olanlar yardım!!!

merhaba arkadaslar
bende ilk tup bebek tedavim. tedavide 3. gunum gunde ıkı adet iğne , br tane kan sulandırıcı ve bir tane vtamın hapı verdı doktor. içimde öyle bir korku var kıı.... sankı hiç olmayacakmıs gibi.rabbim hayırlısını versın

merhaba arkadaslar
bende ilk tup bebek tedavim. tedavide 3. gunum gunde ıkı adet iğne , br tane kan sulandırıcı ve bir tane vtamın hapı verdı doktor. içimde öyle bir korku var kıı.... sankı hiç olmayacakmıs gibi.rabbim hayırlısını versın

Merhaba
merhaba arkadaslar

Merhaba canım tedavim hayırlı olsun güzel sonuçlanır inşallah...korkularını haklısın bende çok korkmustum ilkinde ve halada aynı psikolojideyim Allah yardımcımız olsun...Sizin sorun neydi?

Benim sonucum negatif yine canim cok kotu bi duygu bu yaa Rabbim e dua etmekten baska yapabileceğimiz birsey yok dha zamani gelmemis bizim icin dmek ki sizin guzel haberlerinizi bekliyorum

Benim sonucum negatif yine canim cok kotu bi duygu bu yaa Rabbim e dua etmekten baska yapabileceğimiz birsey yok dha zamani gelmemis bizim icin dmek ki sizin guzel haberlerinizi bekliyorum

Hadi ya :KK43:çok üzüldüm...Ne diyeyim o duyguyu biliyorum çünkü,Allah yazmamis demekki vakti saati var..Sıkma lütfen canını sende biraz vücudunu dinlendir

Hadi ya üzüldüm...Ne diyeyim o duyguyu biliyorum çünkü,Allah yazmamis demekki vakti saati var..Sıkma lütfen canını sende biraz vücudunu dinlendir
Evet canim iki ayda iki negatif sonucla husrana ugramak kötü yoruldum da gercekten dondurulmuslarimiz da yok artik yeni bir tedavi icin dinlenmem lazim adet olunca doktorumla gorusme ayarlayip konuscaz bakalim zman ne gostercek bende hersey normaldi bizde sperm sayisi dusuk oldugu icin tup bebek denemistik

aynı sorun bizde de var. sperm azlıgı. biz spermleri dondurduk her ıhtımale karsı. yarın kontroluum var bakalım yumurtalar ıgnelere ne cevap verdı.
gercekten sana da gecmıs olsun . allah bizi de böyle sınıyor rabbim dermansız dert vermesın allah hepımızın yardımcısı olsun. hayırlı zamanda hayırlı evlatlarımız olsun ınsallah.

Evet canim iki ayda iki negatif sonucla husrana ugramak kötü yoruldum da gercekten dondurulmuslarimiz da yok artik yeni bir tedavi icin dinlenmem lazim adet olunca doktorumla gorusme ayarlayip konuscaz bakalim zman ne gostercek bende hersey normaldi bizde sperm sayisi dusuk oldugu icin tup bebek denemistik

Oncelikle iki ay ara vermeden tüp bebek tekrarlamaz normal sartlarda çünkü yumurta toplama işleminde yumurta yerlerin igneyle uyarildigi için ilk iki ay normal yollarla Şansın yüksek oluyor...zaten vucudunun biraz temizlenmesi ve dinlemesi için hemen yapmıyor çoğu Dr senin arka arkaya olmasıda kötü olmuş belki normal yolla olacaktı...kısmet tabi sonuçta,sende bir sorun yoksa eşin e takviye birseyler yapsanız ne bileyim bitki kürleri falan belki gerek bile kalmaz bir daha ugrasmana tedaviyle :)))

Kızlar dondurulmuş öncesi rahim kalinlastirmak için kaç gün ilaç kullanmistiniz yardimci olur musunuz?

slm arkadaşlar bende ohss oldum, 28 tane yumurta topladılar ama şimdi koyarsak vücudun su toplar dediler, döllenenleri dondurup 1 buçuk ay sonra transfer yapacaklarmış, bi yandan sağlık için diyorum bi yandanda içim buruluyor

slm arkadaşlar bende ohss oldum, 28 tane yumurta topladılar ama şimdi koyarsak vücudun su toplar dediler, döllenenleri dondurup 1 buçuk ay sonra transfer yapacaklarmış, bi yandan sağlık için diyorum bi yandanda içim buruluyor
Canım mrb, en doğrusu bu,Allah korusun bu şekilde daha kötü ve riskli zaten..ne gerek var riske atmaya,hem vücudun temizlensin...Gebeliginin de tadını cikarirsin daha güzel hastalıkla ödemle ugrasmadan

Canım mrb, en doğrusu bu,Allah korusun bu şekilde daha kötü ve riskli zaten..ne gerek var riske atmaya,hem vücudun temizlensin...Gebeliginin de tadını cikarirsin daha güzel hastalıkla ödemle ugrasmadan

aynen mantıklı düşününce bende aynı sonuca varıyorum, hayırlısı olsun, bugün aradılar 20 tanesi döllenmiş yarın tekrar arayacaklarmış gelişimlerini bildirmek için, Allah ın dediği olur o herşeyin en hayırlısını bilir napalım bekliycez artık biraz daha

Arkadaslar ben ilk tüp bebekte basarısız oldum 3 ay önce,sonra normal devam etmek üzere özel Dr umu ve hastaneyi değiştirdim...sorun yok dendi ama yinede bekleyemedim ve dondurulmuslarımı kullanmaya karar verdim...Şimdi emriyo ların %5riski var deniyor başka merkezde cözdürülünce ama göze aldım inşallah güzel sonuç olur...Dondurulmuş transferi olanlardan tecrübelerini bekliyorum şimdiden teşekkürler
merhaba benım ıkıncı tup denemem tuutu ıkıbucuk aylıkken kalbı durdu 3,su tutmadı dahada denemıycem hem maddı hem manevı battım evlat edınıcem:) sunu soylemek ıstıyorum hamıleyken bellı oldu bende ,7,8 gunde belırtılerım oldu 3,cu tutmayanda ıse belırtıden eser yoktu anladım tutmadıgını:KK43:belkı herkezde olmaz ama ben kendımı anladım varsa da yoksa da bellı edıyor kardesım..üçüncü denemem dondurulmus tu blastokıst en ıyı kalıte ama malesef tutmadı şok oldum!daha denemıycem :KK43:

Taze tüp bebek transferinde kullanılan yumurta uyarıcı ilaçların etkisi ile yumurtalıklardan üretilen östrojen hormonu genellikle fizyolojik dozların üzerine çıkmaktadır. Bu yüksek östrojen seviyeleri endometrium dediğimiz rahim içi zarını gebelik için olumsuz olarak etkileyebilir. Yine erken yükselen progesteron hormonu etkisi ile embriyo ve endometrium arasında transfer sırasında bir asenkroniye (uyumsuzluğa) da yol açmaktadır.
Ayrıca bazı araştırma sonuçlarına göre de yüksek doz ilaç kullanılan tüp bebek tedavilerinde endometriumdaki bir çok gen fazla çalışmakta ve sonuç olarak da implantasyon yani embriyo tutunmasını olumsuz olarak etkileyebilmektedir.

Dondurulmuş embryo transferinde ise rahim içi zarı daha doğala yakın hormon seviyeleri ile hazırlanır, yüksek östrojen ve progesteronun endometrium üzerine kötü etkileri olmadığı içinde endometriumun embriyoyu kabul etme şansı artar.

X