Dondurulmuş çift embriyo mu tek embriyo mu ?

meyrese

Guru
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2013
49
26
Hanımlar öncelikle zorlu bu süreç de herkese Rabbim kolaylıklar versin

Ben yaklaşık 2 sene önce 5. Gün taze çift embriyo transferi ile hamile kaldım biri tuttu çok şükür evladım var

2li dondurulmuş toplam 4 embriyo daha var tekrar tedaviye başladık doktorum ilaçsız doğal siklüsda yapmayı planlıyor inşallah

Sorum şu yaşım 39 tek tek koydurmak mı yoksa çift mi koydurmak mantıklı

Olumsuz olma durumunda tek tek denemek daha mı iyi olur acaba

Şimdiden teşekkür ederim

bu konuda ben de araştırma içindeyim , çift embriyoda ikiz olma , tek tutma ve negatifi görme ihtimalleri eşit gibi.. psikolojik olarak anne olma şansını arttırdığını düşünüyorum , çok kararsızım

Bende aynı durumdayim.
2 kez tek transfer oldu, tutmadı.
Bunda çift koyalım diyor Dr.
Benim de sabrım azaldı artık, tutsun istiyorum.
38 yaşındayım. Çift tutma ihtimali de korkutuyor.
Hem riskli bir gebelik süreci olacak, erken doğum, bebeklerde gelişim geriliği vs...

Merhaba, genelde iki embriyodan biri tutuyor, bende de öyle oldu ama iki embriyo psikolojik olarak daha iyi gelmişti bana. Sabrınız varsa tek tek de deneyebilirsiniz ama ben bir daha gebe kalmak istesem yine iki embriyo transferi isterdim.

ben henüz doktorumla görüşemedim bu konuyu , onun bakış açısını bilemiyorum

ilk transferim pgtli tek embriyoydu tutmadı , bu ikinci denemem olacak yine tutunmazsa diye çok korkuyorum çünkü gerçekten bütük bi yıkım oluyo negatifi görmek bir de bu süreçte kortizon başta olmak üzere ilaçlar çok şişlik ve kilo yapıyor yine tutunmazsa tekrar tekrar ilaç kullanmaktan çekiniyorum

iki embriyo transfer olursa biri tutar diye umuyorum , ikisi birden tutarsa da zorluklarını göze alırım gibi geliyor ama çekincelerim var

çift transfer olan arkadaşlar sonuçları yazabilirse çok sevinirim

Hanımlar başta doktor tek transfer taraftarı idi transfer günü embriyolog ile görüştük 2 Li donanların biri daha düşük kalite çözüp dondursak travma olur dedi çok emin olmamak ile birlikte 3bb 4ab yada 4bb 3 ab gibiydi sanırım

O anda ikisini de transfere karar verdik
Evdeki test negatif çıktı kan tahlili Bugün idi ama biraz karışık duygular içerisindeyim pazar tahlil vermeyi düşünüyorum

Hepimiz için en hayırlısı en kolay şekilde olsun inşallah

öncelikle umarım sağlıkla devam eder süreciniz

hepimiz için en hayırlısını diliyorum

benim halihazırda 4 embriyom var , tek tek donduruldu , 4ü de 5aa ve pgtli ; bu nedenle de tutma şansı yuksek diye tek transferi tercih edecektir doktorum ; ama bnm ilk transferimde de 5aa pgtli embriyom tutmamıştı şimdi yine aynı şey olmasından korkuyorum. o yüzden de içten içe çift transfer olsun ve olumlu sonuçlansın istiyorum.

regl bekliyorum umarım herşey yolunda gider ve temmuzda transferim olur

iki embriyo transfer edilirse ben de psikolojik olarak daha rahat olurum , biri tutar diye umudum olur.. ama embriyolar pgtli ve 5aa , o nedenle dr çift transfere sıcak bakmayabilir
38 yaşındayım benim tercihim sorulur ise çift derim gibi :) :)

O zaman şansınız daha yüksek, ilk denemenizse tek embriyo da denenebilir aslında. Ben ilk denememde tek tercih etmiştim tutmayınca iki olsun dedik.

O zaman şansınız daha yüksek, ilk denemenizse tek embriyo da denenebilir aslında. Ben ilk denememde tek tercih etmiştim tutmayınca iki olsun dedik.
benim de ikinci denemem , ilkinde pgtli 5aa tek embriyo transfer edildi sonuç negatif siz de yaşamışsınız anlıyosunuzdur , negatifi görmek çok büyük hayal kırıklığı.. tekrar yaşamaktan çok korkuyorum ondan çift transfer istiyorum , bakalım umarım doktorum da sıcak bakar

Çok haklısınız, gerçekten yaşamayan bilemez bu süreci. O zaman iki istemek bence de mantıklı, hakkınızda hayırlısı olsun

merhaba şuan ben sizin durumunuzdayım pgtli embriyom negatif oldu size nasıl bir yol izlendi sonrasında bilgi verir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…