bu konuda ben de araştırma içindeyim , çift embriyoda ikiz olma , tek tutma ve negatifi görme ihtimalleri eşit gibi.. psikolojik olarak anne olma şansını arttırdığını düşünüyorum , çok kararsızımHanımlar öncelikle zorlu bu süreç de herkese Rabbim kolaylıklar versin
Ben yaklaşık 2 sene önce 5. Gün taze çift embriyo transferi ile hamile kaldım biri tuttu çok şükür evladım var
2li dondurulmuş toplam 4 embriyo daha var tekrar tedaviye başladık doktorum ilaçsız doğal siklüsda yapmayı planlıyor inşallah
Sorum şu yaşım 39 tek tek koydurmak mı yoksa çift mi koydurmak mantıklı
Olumsuz olma durumunda tek tek denemek daha mı iyi olur acaba
Şimdiden teşekkür ederim
Bende aynı durumdayim.bu konuda ben de araştırma içindeyim , çift embriyoda ikiz olma , tek tutma ve negatifi görme ihtimalleri eşit gibi.. psikolojik olarak anne olma şansını arttırdığını düşünüyorum , çok kararsızım
ben henüz doktorumla görüşemedim bu konuyu , onun bakış açısını bilemiyorumBende aynı durumdayim.
2 kez tek transfer oldu, tutmadı.
Bunda çift koyalım diyor Dr.
Benim de sabrım azaldı artık, tutsun istiyorum.
38 yaşındayım. Çift tutma ihtimali de korkutuyor.
Hem riskli bir gebelik süreci olacak, erken doğum, bebeklerde gelişim geriliği vs...
Hanımlar başta doktor tek transfer taraftarı idi transfer günü embriyolog ile görüştük 2 Li donanların biri daha düşük kalite çözüp dondursak travma olur dedi çok emin olmamak ile birlikte 3bb 4ab yada 4bb 3 ab gibiydi sanırımHanımlar öncelikle zorlu bu süreç de herkese Rabbim kolaylıklar versin
Ben yaklaşık 2 sene önce 5. Gün taze çift embriyo transferi ile hamile kaldım biri tuttu çok şükür evladım var
2li dondurulmuş toplam 4 embriyo daha var tekrar tedaviye başladık doktorum ilaçsız doğal siklüsda yapmayı planlıyor inşallah
Sorum şu yaşım 39 tek tek koydurmak mı yoksa çift mi koydurmak mantıklı
Olumsuz olma durumunda tek tek denemek daha mı iyi olur acaba
Şimdiden teşekkür ederim
öncelikle umarım sağlıkla devam eder sürecinizHanımlar başta doktor tek transfer taraftarı idi transfer günü embriyolog ile görüştük 2 Li donanların biri daha düşük kalite çözüp dondursak travma olur dedi çok emin olmamak ile birlikte 3bb 4ab yada 4bb 3 ab gibiydi sanırım
O anda ikisini de transfere karar verdik
Evdeki test negatif çıktı kan tahlili Bugün idi ama biraz karışık duygular içerisindeyim pazar tahlil vermeyi düşünüyorum
Hepimiz için en hayırlısı en kolay şekilde olsun inşallah
iki embriyo transfer edilirse ben de psikolojik olarak daha rahat olurum , biri tutar diye umudum olur.. ama embriyolar pgtli ve 5aa , o nedenle dr çift transfere sıcak bakmayabilirMerhaba, genelde iki embriyodan biri tutuyor, bende de öyle oldu ama iki embriyo psikolojik olarak daha iyi gelmişti bana. Sabrınız varsa tek tek de deneyebilirsiniz ama ben bir daha gebe kalmak istesem yine iki embriyo transferi isterdim.
O zaman şansınız daha yüksek, ilk denemenizse tek embriyo da denenebilir aslında. Ben ilk denememde tek tercih etmiştim tutmayınca iki olsun dedik.iki embriyo transfer edilirse ben de psikolojik olarak daha rahat olurum , biri tutar diye umudum olur.. ama embriyolar pgtli ve 5aa , o nedenle dr çift transfere sıcak bakmayabilir
38 yaşındayım benim tercihim sorulur ise çift derim gibi :) :)
benim de ikinci denemem , ilkinde pgtli 5aa tek embriyo transfer edildi sonuç negatifO zaman şansınız daha yüksek, ilk denemenizse tek embriyo da denenebilir aslında. Ben ilk denememde tek tercih etmiştim tutmayınca iki olsun dedik.
Çok haklısınız, gerçekten yaşamayan bilemez bu süreci. O zaman iki istemek bence de mantıklı, hakkınızda hayırlısı olsunbenim de ikinci denemem , ilkinde pgtli 5aa tek embriyo transfer edildi sonuç negatifsiz de yaşamışsınız anlıyosunuzdur , negatifi görmek çok büyük hayal kırıklığı.. tekrar yaşamaktan çok korkuyorum ondan çift transfer istiyorum , bakalım umarım doktorum da sıcak bakar
merhaba şuan ben sizin durumunuzdayım pgtli embriyom negatif oldu size nasıl bir yol izlendi sonrasında bilgi verir misiniz?benim de ikinci denemem , ilkinde pgtli 5aa tek embriyo transfer edildi sonuç negatifsiz de yaşamışsınız anlıyosunuzdur , negatifi görmek çok büyük hayal kırıklığı.. tekrar yaşamaktan çok korkuyorum ondan çift transfer istiyorum , bakalım umarım doktorum da sıcak bakar