• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dondurulmuş Besinler Zararlı mı?

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Son yıllarda çok fazla tüketilmeye başlanan dondurulmuş gıdalar hakkında kısa bilgiler bulabileceğiniz bir yazı hazırladım sizlere.

Özellikle çocuklar için çok sakıncalı olduğunu düşündüğüm dondurulmuş gıdaları tüketmek zorundamıyız ayrıca eskiden olduğu gibi dondurmadan sebzeleri ve meyveleri mevsiminde ve zamanında tüketmeyi neden denemiyoruz.Yurt dışında çok daha yaygın olan dondurulmuş gıda tüketimi malesef son yıllarda ülkemizde de çok fazla kullanılmaya başlandı.Ben özellikle dikkat ediyorum elimden geliyorsa kendim hazırlayıp yapmayı tercih ediyorum açıkçası dondurulmuş gıdaların kullanılması taraftarı değilim.En yakın arkadaşlarım patates kızartmasını bile hazır patates ile yapıyorlar 2 patates soymak bu kadar zor mu geliyor insanlara açıkçası anlam veremiyorum.

Sağlık yönünden uzmanlarında tavsiyelerine uymak gerektiğini düşünüyorum ve mümkün olduğunca dondurulmuş gıdalardan uzak durmalıyız diyorum.Siz siz olun mecbur kalmadıkça bu tür gıdaları kullanmaktan kaçının elinizden geliğince kendiniz hazırlamaya çalışın yemeklerinizi.Çocuk sağlığında çok daha fazla zararı olduğunu düşünürsek bu dondurulmuş gıdaların en azından çocuklarımıza hazır dondurulmuş yiyecekler yedirmekten kaçınalım.

alıntı forumdas

Bu ilginç. Birçok değerli diyetisyen aksini söylüyor. Sebzeler özellikle dalından koptuktan 1 saat içinde donduruluyorlar. Yani pazardan aldıklarımız bile onlara göre bayat kalıyor. Elbetteki ilk seçenek olamaz. Ama en azından kötü bir seçenek değil. Zamanı kısıtlı insanlar için iyi olduğunu düşünüyorum.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Dondurulmuş hazır gıdalar; bezelye, patates zararlı diye biliyorum ama evde kışlık için hazırladığımız sebzelerin zararı olmaz herhalde.

Kendiniz hazırlasanız bile közlenmiş patlıcanı çok uzun süre buzlukta tutmayın derler ama bunu doğrulayacak nedenini belirten güvenilir bir kaynak görmedim henüz. Ben de emin olamıyorum patlıcan için sonuç olarak.

Donmuş Patates ve Bezelye neden zararlıymış? Merak ettim şimdi.

ben genelde evde hazırlamaya çalışırım ama bazen hazır da alıyorum, bana kalırsa dondurma işlemi konserveden daha sağlıklı

Back