dondurucuya ne konulabılır ??

april2005

Glutensiz tariflere ihtiyacim var !!!
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2015
77
59
41
bu donemde dondurucuya neler konulabılır ve nasıl, tarif ve bılgı verırımısınız bayanlarrr

bu donemde dondurucuya neler konulabılır ve nasıl, tarif ve bılgı verırımısınız bayanlarrr
salçalık kırmızı biberleri doğrayıp, dolmalık biberleri temizleyip, ayıklanmış barbunya, çocuk varsa mısır koyabilirsiniz. yeşil fasulyeyi yemeklik doğrayıp domatesle fasulye hafif sararıncaya kadar pişirip koyabilirsiniz. nohutu haşlayıp buzlukta saklıyorum çorba yaparken kolaylık oluyor

benim de 15 aylık bebeğim var ben de ona sağlıklı yaz sebzeleri saklayabilmek için derin dondurucu aldım. barbunya, taze fasulye, közlenmiş patlıcan, mısır, rendelenmiş domates koydum. (domatesleri daha önce şişelere yapıyordum ama ilk defa dondurucuya koyuyorum nasıl olur bilmem.) bezelye koyacaktım haftaya alayım derken zamanını kaçırmışım koyamadım. herzaman bulamadığımız köy tavuklarını falan bulmuşken birkaç tane alıp bir tanesini haşlayıp etleriyle ve suyuyla parçalar halinde koydum. keçi sütünü pişirip ayrı ayrı şişelere koydum azar azar çıkarıp bebeğe yoğurt veya muhallebi yapıyorum. mısır henüz koymadım, ablam geçen yıl koymuştu yaz dönemindeki kadar lezzetli olmuyor dedi ama bebek için tekrar deneyecğim. boş vaktiniz oluryorsa fırsat buldukça sarma dolma yapıp koyabilirsiniz.

Börülce. Bamya.dolmalık patlıcan ve dolmalık biberi oyup atabilirsiniz. Karniyariklik patlıcan.
Yine patlıcan ve biberi kızartıp domatesle soslayıp atabilirsiniz.
Yine patlıcanı kup küp doğrayıp domatesle kavurabilirsiniz.

Sarımsagı soyup posetlere katabilirsiniz. Sonra ihtiyaç olduğunda alır kullanırsınız. Semizotu olabilir. Biz cacık ta kullanıyoruz sadece. Salata güzel olmuyor.
Annem bu yıl Kabakları kup kup doğradi koydu.yine salataliklari küçük küçük doğrayıp koyduk ilk kez yaptık cacık için.
Rendeleme yapacaktik ama annem çok sulanır dedi bende internette baktım olabilirmis. En iyisi doğrama.
KavAnoza domates yapabilirsiniz. Daha pratik olur dondurucudan.

salatalıgı ılk defa duydum bende deneyeyım.

Ekmek.Burda bakkalda beyaz fırın ekmeği var.Markeetlerden tam buğday ekmeği alıyoruz.Dilimli değilse dilimlettiriyoruz.İhtiyaca göre buzlukdan çıkarıyoruz.

arkadaşlar yazın soğuk kompostolarda kullandığım meyvelerin aynısını kışın sıcak kompostolar için derin dondurucuya atıyorum. Mesela bir buzdolabı poşetine 4 şeftali 5 kayısı 20 vişne ve dilersem kırmızı erik katıp kapatıyorum. Domatesleri kesinlikle çiğ ve bütün olarak dolabımda boş bulduğum her yere dolduruyorum. dolmalık, sivri veya kırmızı biberleri ve fasulyeleri de çiğden dolduruyorum. dolmalık asma yaprağını da birer pişirimlik ayırıp çiğden koyuyorum. kabak ve semizotu ; salata , ali nazik veya hunkar beğendi için közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber. vişnelerden ve kayısıdan taze recel yapmak için tek başlarına poesetliyorum. sadece mısırları haşlıyorum. ayrıca şimdi bulabildiğim koy sütlerini ısıtıp ılıttıktan sonra pet şişelerde mayalayıp hiç açmadan kışa saklıyorum. kışın donmuş olan bu yoğurtların kapağını açıp suyunu süzersem süzme yoğurt olarak veya suyunu süzmeden ayran olarak kullanırım. tereyağı, çökelek ve peynir katarım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…