Dondurucuya Balık Koymak?

gadjo dilo

ben aslında yoğum
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2012
10.357
9.245
198
Palamut ucuzlamış Benim tercihim çipura olur ama büyük balıkların hepsini severim. Balıkçıya sık gidip balık almam pek mümkün olmuyor. Diyorum ki bolca alsam ben palamut çipura falan, dondurucuya atsam akşamları çıkarıp fırına atmak iki dakikalık iş. Hem de benim için vazgeçilmez bir tat. Yani haftada en az 2 gün balık yesek süper olur. Peki balık dondurucuda dayanır mı? Ne kadar dayanır? Fikri olan bilgisi olan yazabilirse sevinirim. Benim için 1-2 ay gitmesi yeterli.

Yorumlarınızı bekliyorum.

balığın içini temizledikten sonra buzluğa atmanı öneririm yoksa buzluk fena kokuyor - gerçi balıkçıya temizletirsin sanırım-

4-6ay arası diye biliyorum ben..

biz hiç balıkçıya gitmiyoruz eşim tutuyor benim oltayla.. mırmır,çinekop,palamut,karagöz,zargana vb..(sadece hamsi için balıkçıya uğrarız)

Ohh 4-6 aysa süper, benim koyacağım sürede hiç birşeycik olmaz o halde. Sevindim buna. Sizinki o balıkları tuttuktan sonra hamsiye ne gerek var Teşekkür ederim :)

yoo :) hamsinin tadı bi başka güzzeeelll

özellikle hamsili pilavı denemenizi tavsiye ediyorum
birde ben kalamarı filan yiyemiyorum yaa görüntüsü aklıma geliyor ve yutamıyorum hatta çiğneyemiyorum bile.. evde 2tane var gecen tutmus eşim arkadsıyla ama ben nasıl yiyecem onu bilmiyoruummyani görüntüsü tuhaf olanları yiyemiyorum..yengeç,midye,istakoz gibi..

ama yemekte istiyorum ve yeme tekniği istiyorum görüntüyü düşünmeden nasıl yemeliyim acaba?

Tam adamına sordun, ben de yiyemem öyle şeyler. Midye bile yiyemem

:)) yaa düşünmesi bile midemi bulandırdı - ailede tek yiyemeyen benim bu arada millet happuru huppuru götürüyo ben böle agzımı tutarak bakakalıyorum -

Bir kere önümüze temiz gelmesi lazım. Çiğ hallerini görünce benim midem bulanıyor. Kokusu da olmasın. Tertemiz güzel sunumla gelsin. Beeelki azıcık ucundan bakarım. Gerçi ben salata yemeye bile lise bitince başladım. Nar ekşisi sirke soğan falan yiyemezdim. Ama şimdi salata en büyük tutkum. Nar ekşisi sirke soğan zeytinyağı falan yiyemezdim. Mantar enginar turp brokoli kereviz falan da yiyemem. Huyluyuz napalım. Belki zamanla...

Arkadaşlar eski bir deniz adamı yeni bir balıkçının kızı olaraktan sizlere tavsiyem ; balığı hiç ayıklamadan hatta çeşme suyu bile değidirmeden direk poşetleyip atın buzluğa. Çıkardığınızda da suyun içerisine biraz tuz atın ve yumuşamasını bekleyin. Ama çok fazla yumuşamaması lazım tadı bozuluyor o zaman çünkü. Ve de hafif donukken küçük balık ta büyük balıklar da çok rahat ayıklanıyor ( Tecrübe ile sabit ) Kanını vs. rahatça etine bulaştırmadan atıyorsunuz. Ve buzu tam çözülmeden kızartabilirsiniz ya da fırın, ızgara nasıl yapmak isterseniz yapabilirsiniz. Yeriniz varsa bol bol palamut almanızı öneririm, hem uygun hem de bayağı lezzetlendi artık.

Afiyet olsun şimdiden.

Teşekkür ederim cevap için :) Bugün palamut aldım 6 tane. Bu şekilde yapmak hoşuma giderse daha stoklayacağım. Temizlettim, fileto kestirdim. Buzluğa 2 kişilik porsiyon porsiyon koydum. Fırında yapmayı düşünüyorum. Fırına koymadan tuzlu suda bekletmemi önerir misin? Hiç eritmeli miyim yoksa direk mi koymalıyım fırına hiç çözülmeden?

derugur'un dediği gibi taze balığı hiç ayıklamadan ve yıkamadan direk dondurucuya konup saklanması gerektiğini duymuştum.

Bende tam bir balıksever olarak balıkları stokladım.
Dondurma kutuları yoğurt kutuları olur ya onlara güzelce diziyorum ve ayıklamadan, hiç su değdirmeden direk deniz suyuyla saklıyorum.
Böylece tadı kaçmıyor. Şu an dolabımda 2,5 kilo istavrit ve 1,5 kilo çinakop var.
Sabah evden çıkarken dolabın altına indirdim akşama yapacağım.

Palamutlar ucuzladığında almıştım bayağı. Temizleyip her palamutu 4 fileto şeklinde kesmişlerdi. Bol bol var buzlukta, ben de tava yoğurdu kabına koymuştum yağlı kağıtlarla. Kişi başına ikişer filetoyu çözmeden fırına atıyorum. Pişmesine yakın da yağlı limon gezdiriyorum. Yanına bol yeşilli salata ve patates kızartması, bira ile süper gidiyor. Yok git balık al derdi yok. Dondurucu işini çok sevdim. Tadı gitmedi henüz. :)) Ben balığı fırında da olsa ekmeksiz yiyemezdim ama dondurulmuşu fırında yapınca nedense ekmek ihtiyacı hissetmiyorum. Ahh canım çekti. Bugün yemek var da yarın yine yapmak lazım.

Balıkçı kızı olarak yanıt vereyim tatlım :) DOndurucuya palamut ve
çinekopu atarım genelde yazdan 1 yılda kalsa hiçbirşey olmaz yalnız
palamutu fazla bekletmemenizi tavsiye ederim tadı biraz değişiyo

Balıkçı kızı olarak yanıt vereyim tatlım :) DOndurucuya palamut ve
çinekopu atarım genelde yazdan 1 yılda kalsa hiçbirşey olmaz yalnız
palamutu fazla bekletmemenizi tavsiye ederim tadı biraz değişiyo

aynen palamut almıştık ve son yediklerimiz pek içimize sinmemişti. :) ama bir ay palamut için ideal bence. benimki 2 ay civarında bitmişti sanırım. ayda bir, iki ayda bir balık almak da çok zor bir şey değil. ben sevdim dondurucuya atma olayını. ikişer fileto at fırına yanında patates ve salata ohhh :) çok keyifliydi valla. pratik de. her balık mevsiminde yapacağım. artık ne ucuzlarsa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…