Dondurma Ne Sıklıkta Yenmeli?

BenmasMavi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
4.941
3
0
İstanbul

Dondurma döneminde acaba kilo alır mıyım, diyetimi bozar mı, içeriğindeki katkı maddeleri sağlığa zararlı mı soruları akıllara geliyor. Memorial Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sağlıklı ve dengeli bir beslenme programında haftada 1-2 kez dondurma tüketimi öneren Seçil Kenar, özellikle kalsiyum veya enerji açığı olan çocuklarda dondurma tüketimini önerdiklerini söyledi.

Düzenli periyodlarda tüketin

Dyt Seçil Kenar, “Dondurmanın yapımında süt ve süt ürünlerinin yanı sıra şeker, glikoz şurubu gibi tatlılık verici maddeler, bitkisel yağ ve/veya süt yağı, çeşidine göre çikolata, kakao, meyve, fındık/fıstık, karamel gibi besinler, sahlep, kıvam verici, doğal ve doğala özdeş aromalar bulunmaktadır. Yüksek miktarda süt içermesinden dolayı besin değerleri açısından zengindir. Dondurmada protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra A, B, C, D ve E grubu vitaminlerle birlikte kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller de bulunuyor. Kilonuzu etkilemesi, günlük tüketilen kalori miktarı ve harcanan enerji miktarı ile ilişkilidir. Dondurmanın kalori değeri diğer baklava, pasta gibi hamurlu tatlılara oranla çok daha düşüktür. Eğer sağlıklı ve dengeli besleniyorsanız ve egzersizinizi yapıyorsanız dondurma tükenmenizde hiçbir sorun yoktur” dedi.

Dondurma alırken...
•Pastörize sütten yapılmış olmasına

•Üretim esnasında gıda maddeleri tüzüğüne uygun olan katkı ve renk vericilerin kullanılmış olmasına

•Uygun paketleme ve etiketlemenin yapılmış olmasına

•Üretim sonrası dağıtımının soğuk zincire uygun yapılmasına dikkat edin.

ben Tr de adama bunları sorarsam muhtemelen kovar sempatiksalakcinni kısaca "marka alın" desek bayanssulusmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…