Donauwellen (Alman Pastası) Tuna Dalgaları * Fotolu

mandalings

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
1.014
1
41
Biraz zaman isteyen bir pasta ama deneyin herkes sizden tarifi isteyecektir...

Visneleri süzmeye birakin. Hamuru icin yumusamis margarini veya tereyagini sekerle, vanilya sekeri ile ve tuzla karistirin. Yumurtalari tek tek ilave edip her yumurtayi 1/2dk. kadar cirpin.
Unu kabartma tozu ile karistirip eleyin. Bunu yumurtali karisima iki kerede ilave edip cirpin. Yaglanmis firin tepsisine hamurun 2/3 yayin. Kalan hamurun icine kakaoyu ve sütü katip önceki hamurun üstüne yayin.
Iyice süzülmüs visneleri hamurun üstüne arayla dizin.
Tepsiyi turbo firinda 160°C`de 40 dk. pisirin. Normal firinlarda önceden isitilmis 180°C oluyor.Hamurunuz pistikten sonra sogumaya birakin.

Hamuru icin:

1 kavanoz visne kompostosu (suyu süzdürülmüs olarak yaklasik 350g ediyor)
250 g yumusak margarin veya tereyag
1 1/2 su bardagi toz seker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
5 yumurta
3 tepeleme su bardagi un
3 silme tatli kasigi kabartma tozu
1 tepeleme corba kasigi kakao (20g)
1 corba kasigi süt

kremasi icin:

1 paket vanilyali pudding
3/4 su bardagi seker
2 su bardagi süt
250g yumusamis tereyag

glazürü icin:

200g bitter cikolata
2 corba kasigi siviyag

Kremasi icin puddingi 100g sekerle ve sütle pakette yazan tarife göre hazirlayin. Puddingi sogumaya birakin ve ara sira karistirin. Dikkat etmeniz gerekiyor burda cünkü sogutmayin sadece sogumaya birakin.
Yumusamis tereyagini sogutulmus puddinge azar azar ilave edin. Pudding ile tereyag oda isisinda olmasi gerediyor yoksa yag ile pudding tam olarak karismiyor.
Hazirladiginiz bu karisimi sogumus olan kekin üstüne yayin ve 1 saat sogutun. Glazürü icin bitter cikolatayi benmari usülü siviyag ile eritin puddingli katin üzerine döseyin. Catalla dalga seklinde kivrimlar yapin ve en az 3 saat sogutun.

evet katılıyorum arkadaşa gerçekten çok güzel oluyo bu pasta eşimin halası yapıyoo hepimiz tarifini istemiştikdelikafadulden teşekkürler tarifi paylaştığın için

Evlendiğimden beri annemin arkadaşları evime gelmek istiyodu bu p.tasi onları davet edicem ve mutlaka bu pastayı yapıcam ama ben vişne sevmem onun yerine muz koysam nasııl olur acaba sunum için tşk bu arada kızlar öpüyorum sizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…