Donald Trump'tan "Müslümanlar ABD'ye alınmasın" çağrısı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Donald Trump'tan "Müslümanlar ABD'ye alınmasın" çağrısı

08/12/2015 01:17
A+ A-
ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından Trump, göçmen ya da turist olarak gelen Müslümanların Amerika'ya alınmaması çağrısı yaptı
http://www.radikal.com.tr/dunya/donald-trumptan-muslumanlar-abdye-alinmasin-cagrisi-1488221/#

RADİKAL - ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından Donald Trump, Müslümanların ülkeye alınmamasını istedi.

Trump'ın seçim kampanyası ofisinden yapılan açıklamaya göre, tanınmış iş adamı, kamuoyu araştırmalarında "Müslümanların önemli bir kısmının Amerikalılara karşı nefret beslediğinin" görüldüğünü iddia etti.

Trump, "Amerikalı temsilciler neler olup bittiğini çözene kadar Müslümanlar için kapıların tamamen kapatılması" çağrısında bulundu.

Anketlerde Cumhuriyetçi adaylar arasında önde görünen Donald Trump, "Biz bu sorunu ve getirdiği tehlikeli tehdidi belirleyip anlayana kadar ülkemiz sadece cihada inanan ve insan hayatına saygı duymayan kişilerin korkunç saldırılarının kurbanı olmamalı" ifadesini kullandı.

Trump'ın kampanya müdürü Corey Lewandowski ise başkan adayının önerdiği yasağın ABD'ye göçmen ya da turist olarak girmek isteyen herkes için geçerli olduğunu söyledi.

'BÖYLE HASTALIKLI DÖNEMLERDE DESTEK GÖRÜYOR'

ABD'deki Müslümanları temsil eden en büyük kuruluş Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, Trump'ın sözlerine tepki gösterdi. Konseyin iletişim direktörü İbrahim Hooper, "Donald Trump Müslüman karşıtı bağnazlığını artırırken insan bir sonraki sözünün ne olacağını merak ediyor" dedi. Hooper, "Aklı başında bir dönemde olsak kampanyası biterdi. Ama böyle bir hastalıklı dönemde kampanyası destek görebiliyor" diye konuştu.

BEYAZ SARAY'DAN TEPKİ

Beyaz Saray ise Trump'un açıklamasını "Amerikan değerlerine tümüyle aykırı" olarak niteledi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, CNN kanalına verdiği mülakatta, Trump'ın sözleri için, "Amerikalılar olarak sahip olduğumuz değerlere tamamen aykırı. Yasamız din özgürlüğüne saygıyı içermektedir" ifadesini kullandı.

Rhodes, Trump'ın sözlerinin ABD'nin ulusal güvenliğine de zarar verici olduğunu, IŞİD militanlarının ABD'yi İslam ile savaştaymış gibi göstermeye çalıştığını kaydetti.

Cumhuriyetçi Parti'nin bir başka başkan aday adayı eski Florida Valisi Jeb Bush ise Trump'a sosyal medyadan tepki gösterdi.
Bush, Twitter'daki mesajında, "Donald Trump'ın akli dengesi yerinde değil. Politika önerileri ciddi değil" yorumunu yaptı.
AA

http://www.radikal.com.tr/dunya/donald-trumptan-muslumanlar-abdye-alinmasin-cagrisi-1488221/

şimdi seyrediyorum, başka seçeneğimiz yok diyor, salon alkış kıyamet yıkılıyor

haklılar mı haklılar müslümanlardan başka herkes cehenneme gidecek dinin dünyaya uyarlaması nasıl olur
o zaman ne işimiz var oturalım topraklarımızda onlar gelip bize yalvarsınlar

orta doğu okadar karışık ki.. Sürekli ölümler, bombalar..
Paristeki patlama.. Bunun sebebini müslümanlığa yoruyorlar..
IŞID değilmiydi, cihat uğruna binlerce insanı boğazından kesen

ee. bu yaratılan görüntü insanları bu hale getirdi.
korkuyorlar müslümanlardan.
engellierin hastahanesini basıp işid adına engelli amerikalıları öldürdükten sonra bende amerikalı olsam derdim bunu. neden hayatımı pamuk ipliğine bağlayayım. birgün o katledilen bende olabilirim çünkü.evet gelmesinler derdim.
kime güveneceğim. hangisi işid, hangisi terörist ben ,nerden anlayacağım.en güzeli bu gelmesiner ülkeme demek. bence bunu dedi diye kızmıyorum adama

Son düzenleme:
Abd tamamen dış siyaset ile gemisini yürüten bir ülke.
tamam müslümanları almasın ama buradaki iyi okullardan mezun zeki gençlerimizi de almasın

"Müslümanlık için savaştığını" iddia eden terör örgütlerine mali destek vermemiştir kesin hiç
vermiyosa bak ne olayım

bu adam seneye belki amerika başkanı olacak, o konumdaki birinden bence oldukça abartılı sözler, zaten bu kafayla olamaz, kimbilir amerikada da kaç müslüman var, zaten amerikanın ruhuna da ters

bu adamın başkan olacagını sanmıyorum

Bence multecilere yeni bir gezegen bulalim hepsini bindirip firlatalim
O dereceye gelecek artik suriyelileri bahane edip o kadar cok arttiklar ki artik suriyeli cok az kaldi bunarada benim bulundugum muhitte adim basi dolu olan multeciler simdi 3 4 kisi kaldilar nereye gittiler bir fikrim yok
Allah sonumuzu hayir etsin.
Sende bi susss be adamm
Musluman kadar taş dussun basina

The Apprentice da " you're fired " demesi geldi aklıma. Kovmaya aliskin adam ne de olsa.

"Baskan benim Ameriga benim canim muslumanlari govmak istiyor."

Yalniz o yarismayi izlerken 18 yasindaydim üstünden 10 sene geçmiş adam hic degismemis. Paranin gözü çıksın.

meksikalılara da aynı şeyi yapmış adam ırkçılıkla oy toplamayı düşünüyor eee dünyada ırkçılıkta tırmanışta olduğuna göre, adam sürekli ayrıştırıcı takip ettiğim kadarıyla, he bi de kadınlara da düşman

mütaahitlerden siyasetçi olmuyor örneğinin bir temsilcisi daha

Amerika'daki cumhuriyetçilerin kafa yapısı bu zaten,ırkçı ve bağnaz oluyorlar genelde.Cumhuriyetçilerin üstüste 2 seçimden fazla kaybetmişliği yok bu zamana kadar,dolayısıyla bu seçimde de büyük ihtimalle cumhuriyetçi bir aday başkan olacak,Trump veya bir başkası...O yüzden bu tarz ırkçı politikları önümüzdeki yıllarda daha çok göreceğiz Amerika'da

Trump Başkan olamaz, söylemleri çok ırkçı, alkışlayanlara bakmayın, siyasetçileri herkes alkışlarda ne kadarı oy verir

Cumhuriyetçilerden Trump'ın Jeb Bush varken şansı olduğunu düşünmüyorum, halkın Bush'lara ayrı bir sempatisi var.
Önce baba Bush, sonra abi Bush şimdi de kardeş Bush.

Jeb Bush alır gibi, alırsa Ortadoğu'da savaşa hazır olun, Bush'ların dönemlerinde Ortadoğu'da hep savaş çıktı.

Bu tarafları alev topuna çevirirler yine

aynen öyle.
Bush tam bir savaş canavarı .
keşke Clınton gelse .Seviyorum o mavi gözlü aşk adamını.
oval ofiste oyalanır dururdu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…