Premature Bebekler domuz gribi asisi olan ya da bebegine yaptiran var mi??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ayazefe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2009
14
0
86
45
Ankara
merhaba arkadaşlar,benim oğlum şu anda 7.5.aylık.36 haftalık 2.100 gr.olarak doğmuştu.şimdi herhangi bir sağlık sorunumuz yok, kilo ve boyumuz da iyi ancak şu aşı meselesi kafamı karıştırıyor.doktoru olmasında herhangi bir sakınca yok diyor, ama ben hala cesaret edemedim.ben ve babası olduk aşımızı, biraz da olsa onu koruruz belki diye.ama esas çözüm bu değil tabi...fikirlerinizi almak istedim, bu kadarlık bebeğine aşıyı yaptıran ya da çevresinde yaptırıldığını duyan var mı??? ya da herhangi başka bir önlem alan paylaşırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

ben 28 haftalık 1200 gr doğan ve şu anda 8 aylık olan kızıma 1 ay önce aşıyı yaptırdım. çok şükür hiç bir sorunda yaşamadık

ben yaptırmadım cesaret edemeyenlerdenim ama yaptırmış olan bebek sahibini çok görüyor suyuyorum
Allah evlatlarımızı korusun

bizede cagri gelmisti mektup gelin yaptiralim diye ben cesaret edemedim cunku bebegim hasta nasil bir etki gosterecegini bilemezdim

teşekkür ederim arkadaşlar.bende yaptırmaktan yanayım aslında, böyle evden çıkmayarak, kimseye çocugu göstermeyerek nereye kadar gidebiliriz ki? şubat ayında bir salgın dalgası daha bekleniyormuş, ondan önce yaptırsanız iyi olur dedi sağlık ocağındaki doktor bize. bakalım babamızı ikna edersek yaptırıcaz inşallah aşıyı, çünkü aşıdan sonraki olası yan etkiler allah korusun hastalığa yakalanırsa olabileceklerin yanında çok çok daha hafif kalıyomuş. tüm bebeklerimizin sağlıkla büyümesi dileğiyle...

ben de ise baslamadan once olmak istedim esim zaten olmustu saglık ocagındaki dr bebegin 6 aydan kucuk sut veriyosun bebeginizin doktoruna danısın dedi bakalım doktorumuz ne diyecek tv de doktorların cıktıgı tanıtımlarda bebeginiz 6 aydan kucukse siz asılanın diyor asılanmak istiyorum ama nasıl olacak

ben geçen çarşamba oldum aşımı...kızlarımada yaptıracaktım 31 aralıkta 1 yaş aşıları var hemşire bağışıklık kazanamaz dedi ve 1 ay sonra yapalım dedi...
inşallah 1 şubatta da kıalarıma yaptıracağım...
risk git gide artıyor...

bir saat once oldum ası umarım minik kızıma gecmeden atlatırız bu kısı

Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum ama sanırım hiçbirimizin "bu konuyla ilgili doğru olan budur" diyebileceğimiz bir fikrimiz yok. Bilimadamları bile bu konuda net bir bilgi paylaşamıyorken bizlerin aklının karışık olması gayet normal. Ben bu aşıyı yaptırmadım. Yaptırmayı da düşünmüyorum. Belki yanlış yapıyorum. Kimisi aşının çok zararlı olduğunu söylüyor kimisi hastalığın çok daha zararlı olduğunu söylüyor. Aşı hakkında bu kadar çok spekülasyon varken kim içi çok rahat olarak aşı yaptırabilir ki? Şu an aşı yaptırmayanlar acaba yaptırsam daha mı iyi diye düşünüyor. Aşı yaptıranlar ise inşallah yan etkileri bebeğimi fazla etkilemez diye düşünüyor.
Belki de bir komplo teorisidir ama bana bu konuda bana gelen en son yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. Aşı konusu yoruma çok açık yaptıran da yaptırmayan da rahat değil bence. Ben yaptırmıyorum ama içim hiç rahat değil.
------------------------------------

- Finlandiya eski Sağlık Bakanı Dr. Rauni Kilde’den domuz gribi hakkında çor cesur açıklama.Domuz gribi aşısının bir aldatmaca olduğunu itirafa eden Dr. Kilde, “Bu aşı ile mümkün olduğunca dünya nüfusunun çoğu öldürülmek isteniyor” dedi.Bu düşüncenin eski ABD Başkanlarından Henry Kissinger’e ait olduğunu söyleyen Dr. Kilde, 14-15 Mayıs 2009 tarihinde yapılan Bilderberg toplantısında bu kararın alındığını belirtti.Dr. Kilde, bir televizyona yaptığı açıklamasında, “ABD, hiçbir maddi kayıp yaşamadan hatta milyarlarca dolar kazanarak dünya nüfusunu üçte iki oranında azaltmayı hedeflemektedir” diye konuştu.Dünya Sağlık Örgütü’ne domuz gribinin ölümcül bir salgın olduğu yönünde beyanda bulunması için baskı yaptıklarını belirten Rauni Kilde, “Böylece aşıyı tercihli değil zorunlu yapmak istiyorlardı. Özellikle hamile kadınların ve çocukların ilk önce aşı ile zorunlu tutulması gelecek nesilleri hedeflediğini göstermektedir” açıklamasında bulundu.Finlandiya hükümetinin sınıflandırmayı kabul etmediğini ve hastalığın derecesini normal hastalık olarak gösterdiğini ifade eden Kilde sözlerini şöyle sürdürdü; “Hiç kimse aşının bir yıl, beş yıl ya da 20 yıl sonra ne gibi etkilerinin olacağını bilmiyor: Mutlak kısırlık mı? Kanser mi? Ya da ölümcül herhangi bir hastalık mı?” Dr. Rauni Kilde, “Amerikan yönetimi ileride bundan dolayı doğacak herhangi bir sıkıntıdan dolayı ilaç şirketlerine bir sorumluluk yüklenmemesi için şimdiden önlemini aldı ve onları tüm sorumluluklardan muaf tuttu. Bu bile işin ciddiyetini göstermeye yeter” dedi.

bende yaptırmayanlardanım oğluma forum vermişler okuldan hayırı işaretledim kendimde eşimde olmadık allahım korusun asımız olsada olmasa ölüm ondan gelecekse yapılacak bişey yok ama ölenlerin cogu kronik rahatsızlıgı olanlar allahım lorun bizleri ve evlatlarımızıı

normal aşıların bile bebeğe zararı varmış karı yaokmuş internette aşı yazılarını bi okuyun derimdomuz gribi aşısı bence bi safsata yaptırmadım ..yaptırmıcamda

bu adamda zaten kişilik bozukluğu var istersen bunları yazmadan yani kimseyi etkilemeden bence araştırmak gerekiyr bende bana gelen yazıları buraya yazarım bu çok kolay biz aşımızı olduk kimseyi de ikna etmek gibi bir niyetim yok fakat beni rahatsız eden hiçbir dedile kanıta dayanmadan insanları etkilemek çok yanlış bu yüzdendirki belkide bir sürü insan sadece sizin bu yazınızı okuyupta vazgeçmiş olabilir ve hastalığa yakalanıp allah korusun ölmüş olabilir yapmayın arkadaşlar fikirlerinizi paylaşın ama doğruluk derecesini bilmeden kanıtımız olmadan bişiyler paylaşmayalım bu yazıyı paylaşan arkadaş lafım sadece sana değil lütfen kusurum varsa affola

ben aşıyı olmadım ama ablam ve ıkı cocuğu oldu cunku alerjık astımları var allah onları ve butun aşı olanları ve butun aşı olmayan bızlerı korusun.....

Ben aşı yaptırmadım,yaptırmayı da düşünmüyorumm.
Dr.umuza güveniyorum..
Normal griple-Domuz gripi aynı tek fark normal grip'e göre daha bulaşıcı olması..

Bu aşıyı yaptırmadığım için içim rahat değildi. Ama artık iyiki yaptırmamışım diyorum. Domuz gribinin gerçekte bu kadar büyütülmemesi gerektiği artık uluslararası olarak da birçok çevre tarafından dillendiriliyor. Geçen sene kuş gribi salgınının bu sene domuz gribi salgınının bu kadar büyütülmesinin bizim devletimize verdiği zarar da cabası. Dünya kadar aşıyı alıp stokladılar. Bunların paraları bizim cebimizden çıktı. Şimdi başbakan ben sizi aşı olmayın diye uyarmıştım diyor. Sağlık Bakanı bu Başbakana bağlı değil mi? Sağlık Bakanı bu kadar aşı alırken Başbakan uyuyormuydu acaba? Kullanılmayan aşıların faturasının hesabını kim ödüyor? Beceriksiz yönetimler sayesinde bu aşıların üreticileri zengin olurken bizim devletimiz fakirleşiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…