- 10 Ekim 2015
- 28.222
- 82.839
- 598
Selammmmm yine benn
Pınar Labne ile bir çorba yapmamıştım dedim onuda yapayım
Malzemeler:
Yapılışı:
Domateslerimizi 4 e bölüp fırına atıyoruz biraz közlensin(Kopya közlenmemiş ise onuda domates ile birlikte közleyelim).
Közlenmiş domateslerin kabuklarını soyalım.
Bir tencereye tereyağ ve çok az sıvıyağ ekleyelim. Yağ eriyince 1 yemek kaşığı unu ekleyip karıştıralım 1 dakika kadar. Üzerine salcayida ekleyip biraz karıştıralım.
Közlenmiş biber ve domatesi ekleyip biraz kaynamış su ekleyelim çorbamız kıvam alsın. Sonra brenderdan geçirelim ve biraz daha sıcak su ekleyip pişirmeye devam edelim.
Yemeğimiz kıvamını alınca 1 yk labne ve kremayı bir kapta güzelce karıştırıp çorbamıza dökelim.
Bir taşım kaynayınca altını kapatalim. Domates çorbamız hazır. Afiyet olsun
Pınar Labne ile bir çorba yapmamıştım dedim onuda yapayım
Malzemeler:
- 4 salkım domates
- 1 közlenmiş kapya biber (benim geçen seneden dondurulmuş vardı)
- 1 yk un
- 1 tk domates salçası
- 1 yk tereyağ
- Sıvıyağ
- Tuz
- 1 yk pınar labne
- ⅓ Krema
Yapılışı:
Domateslerimizi 4 e bölüp fırına atıyoruz biraz közlensin(Kopya közlenmemiş ise onuda domates ile birlikte közleyelim).
Közlenmiş domateslerin kabuklarını soyalım.
Bir tencereye tereyağ ve çok az sıvıyağ ekleyelim. Yağ eriyince 1 yemek kaşığı unu ekleyip karıştıralım 1 dakika kadar. Üzerine salcayida ekleyip biraz karıştıralım.
Közlenmiş biber ve domatesi ekleyip biraz kaynamış su ekleyelim çorbamız kıvam alsın. Sonra brenderdan geçirelim ve biraz daha sıcak su ekleyip pişirmeye devam edelim.
Yemeğimiz kıvamını alınca 1 yk labne ve kremayı bir kapta güzelce karıştırıp çorbamıza dökelim.
Bir taşım kaynayınca altını kapatalim. Domates çorbamız hazır. Afiyet olsun