• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Döllenme başarısızlığı

aylin70

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
1
Biz 3 yıldan fazla süredir bebek için uğraşıyoruz. Diğer tüm tetkik ve uygulamaları denedikten sonra tüp bebek denemesi yaptık. İlk 2 denemede yumurtaların hiçbiri döllenmedi. Amh düşüklüğü var (0,91). Yaşım 32 . Toplamda 5-6 yumurta toplanıyor ve ortalama 3 tanesi dölleme işlemine alınıyor. Şimdi de 3. Deneme sürecindeyiz. Benzer durumu yaşayıp çocuk sahibi olabilen var mı? Olduysanız kaçıncı denemenizde oldu? Bazı kaynaklarda 3. Denemeden sonra şansın çok değişmeyeceği yazıyor. Bazıları da 7-8. Denemesinde başarılı olduklarımı yazmış. Ben de sizlere sormak istedim .

Benim ki bu 3 olacak insallah bukez olur allahim hepimize nasip etsin

Ben bu sayfada 12. Denemesinde hamile kalan birini gördüm tanıdım

7 denemede gelen kızımı uyutmaya çalışırken yazıyorum .. tüp bebekte en önemli şey pes etmemek ve doğru doktor ve kliniği bulmak … hakkınızda hayırlısı olsun
Bakın bu arkadaşta 7. Denemede bulmuş umudunuzu yitirmeyin

Aslında her şeyin bir vakti zamanı olduğunun bilincindeyim. Kaliteli bir yumurta ve sperm bir araya getirildiğinde bile embriyo oluşmuyorsa henüz zamanı değil demek ki diyorum. Hep bu şekilde teselli ettim kendimi. Ama 3 yıl uzun bir süre , bir noktadan sonra artık sanki her denememiz bu şekilde sonuçlanacakmış gibi bir his oluştu. Şu an bu tedavi sürecinin olumlu olması ihtimalinden ziyade , bundan sonraki başvurabileceğimiz kurum arayışına girdim resmen. Demek ki umudumu tamamen kaybettim diyorum. Sonra buraya yazmak aklıma geldi , birilerinin süreçlerinin olumlu sonuçlandığını duymak iyi gelebilir diye düşündüm

Yaş 38 amh 0.7 dördüncü denemede oldu. Dördüncü denemede 2 opu oldum. 10 yumurtadan 2 tane 5. gün embriyosu transfer oldu. Pozitif sonuç aldım.

Aslında bahsedilen şeylerin hepsi tamamen bir süreç yaşın çok genç asla umutsuzluğa kapılma Amh Daha düşük olup da dört ya da beş yumurtası olup hepsi döllenen insanlar da olabiliyor burada sonuca değil sürece odaklan çünkü bir yumurtanın kaliteli hale gelebilmesi için dikkat ettiğin şeylerin hepsinin üzerinden üç ay geçmesi gerekiyor yani sen sadece bir ay dikkat ettiğinde yumurta kalitelileşmiyor ve bunun bir de psikolojik tarafı var aşırı derecede kendini strese ve sıkıntıya sokuyorsan bu yumurtalıklarına da etki ediyor yaşın genç kendini bir süre inzivaya al kendine bir zaman belirle o üç ay içerisinde önemli olan vitaminleri mutlaka kullan quenzım q D vitamini omega folik aşıt sonra mutlaka bağışıklığını destekleyici şeyler kullan polen tozu ve ciddi anlamda gluten‘i bırak paketli gıdalar asla tüketme sigara alkol hayatından tamamen çıkart varsa üç ay bırak bir vücudun resetlensin temizlensin bunun içerisinde sporu kat sevdiğin bir spor dalı bul onu yap güzel sosyalleş beynini de bir temizle sonrasında emin ol bu yumurtalıklarına çok olumlu bir şekilde yansıyacak çünkü vücut bir bütün bir bütün tamamen temizlenirse rahat olursa bu rahmine de yansıyor çünkü iş sadece yumurta da bitmiyor bunun Mito Condesi var bölünmesi var

Back
X