Dolandirilmaktan korkuyoruz. Acil yardim lütfen!!

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.752
1.793
333
Merhaba hanimlar,

Buradan bilgi alabilirim umuduyla size yaziyorum. Turkiyeden bir daire satin almak uzereyiz. Sözde daire 132 metrekare 3+1, 5 yasinda TOKI. Satici olan sahis öngördügü fiyattan baya indi ve tapuyu pazartesi devredebilecwgini iddia ediyor. Bizim kafamizi karistiransa; bildigim kadariyla Toki lerde 10 yillik bi borclanma süresi var. 5 yasindaki bir evin borcu bitmis olabilir mi? Ve eger hala borcluysa nerden bilgi alabiliriz?

Ben bu islerden cok anlamadigim icin tapuyi devrederken borcunda cikacagi kanisindayim, hatta borc varken tapuyuda devretmek söz konusu olamaz diye düsünüyorum. Yaniliyor muyum?

Lütfen konum tasinmasin, su an icin gercekten benim icin dert.

Borcu bitmeden tapu vermiyorlar .Toki bazi zamanlarda kampanya yapiyor ,kalan borc miktari pesin odenirse %20 indirim gibi.Belki alacagiiniz evin sahibide borcu bitirmistir.

Neden toki?cok mu ucuz diger evlere oranla?yeri neresi?hangi sehir?baska ev baktiniz mi?tokiler konusunda dikkatli olun derim ben bursada yasiyorum bildigim kadariyla toki evleri asla saglam degil birsuru sorun yasiyor icinde yasayanlar bu nedenle ucuza satiyor olabilirler,endiselerinizi yazmissiniz bu dediklerimi de goz onunde bulundurmanizi tavsiye ederim

TOKİ borcu erken bitirilip tapusu alınabiliyor. Bunun için ziraat bankası kampanya düzenliyor. Ama TOKİ çok tadilat istiyor cidden kötü malzemeyle yapılıyor. Ama site içi olması artı bi avantaj.

Birde evler ne zaman bitmis ? ne zaman teslim almislar ?borc odemeye ne zaman baslamislar ? Bunlarida arastirmaanizi tavsiye ederim.

Cevaplariniz icin hepinize tesekkur ediyorum. Baya evhamlanmistim.

Evin icini gezip begendik. Ev sahibi bakim yapmis. Orda bi sorun yok, sadece borc konusunda tereddutumuz vardi.

Ev suan 5 yasinda. Tapuda bir sorun yok diye iddia ediyor satan kisi. Ne zaman borcu bittigini belirtmedi.

Tokiden ev aldıktan üç yıl sonra kalan borcuyla devredebilir. Tokiden almayın bence

Tapuyu alin belediyeye goturup arastirin nereden ne sekilde ev alirsaniz alin, muhakkak tapunun fotokopisini isteyin ve belediyeden arastirin. Ben emlakcidan istedim mesela veremem dedi, ben de o zaman alamam dedim, ev de zaten ipotekliydi ve net kac tl ipotekli gozumle gormem lazimdi.
Dikkat edin valla ev az paraya alinmiyor ve herkes uc kagitci...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…