Dolandırıcılık yöntemi olabilir mi ?

yenide

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2013
1.170
61
Merhaba arkadaşlar, bir arkadaşımın e-posta adresine ingilizce ve google çevirisiyle Türkçe eki olan bir mesaj geliyor. Özetle diyor ki dear Aydın, J.Aydın adlı merhum kişinin 10.5 milyon doları bankada kaldı. Akrabalarına ulaşmaya çalışıyorum. Lütfen ..... e-posta adresine yanıt gönderin. Ülke vs yok. Avukat Richard (soyadını unuttum )
Aklıma burası geldi . Böyle bir durumla karşılaşan vardır belki diye.
Teşekkür ederim. Sorunuz olursa hemen yanıtlayamayabilirim. Kusura bakmayın

Sakın açmayın dicem ama açmıssınız virus programı.Girilen yabancı sitelerden bulaşıyor.

Evet dolandırıcılık. Kardeşime de aynı mesaj gelmişti. Amcasının adı john soyadı bizim soyadı. Çok gülmüştük. Sonra ya gerçekse deyip hayaller hayaller

benim iş adresime her gün geliyor böyle e postalar :) istisnasız her gün :)

bu postlara ıtıbar etmeyın
dolandırıcılıkta olabılır vıruste

evet dolandiricilik...
benim telefonuma bile böyle mesajlar geliyor, viber uygulamasina felan. numarayi internetten arastirdim numarada taa çinden geliyor tövbeestagfurullah.

bu e postalardan benim işyeri mailime her gün geliyor. eğer doğru olsaydı çoktan köşeyi dönmüştüm

Yaaa... cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Biz iş için mail kullanmıyoruz. Dolayısıyla yoğun değil mail akışı. İlk kez karşılaştı arkadaşım bu durumla.

dolndırıcılar tabi böyle böyle geçiniyorlar enayiler olmasa aç kalırlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…