Mutfak Dekorasyonu Döküm tencere nasıl olur?

ayzeze

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.252
342
Kızlar tekrar merhaba. Ben tencere seti almayı düşünüyorum ama aklıma takılan bir şey var. Döküm tencere dedikleri şey nasıl olur? Ben mesela teflon tencere alıcam onun da dökümü oluyor mu? Bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Bir de şu var. Sizler kaçar tane tencere aldınız? yada kaç çelik kaç teflon aldınız?Ben cam kapatlı tencereleri sevmiyorum belli bir süreden sonra kapakları kirleniyor ve çıkmıyor. elimle ovsam da sanki yağ yapışmış gibi olur sürekli siz bunu nasıl hallediyosunuz???

Kızlar tekrar merhaba. Ben tencere seti almayı düşünüyorum ama aklıma takılan bir şey var. Döküm tencere dedikleri şey nasıl olur? Ben mesela teflon tencere alıcam onun da dökümü oluyor mu? Bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Bir de şu var. Sizler kaçar tane tencere aldınız? yada kaç çelik kaç teflon aldınız?Ben cam kapatlı tencereleri sevmiyorum belli bir süreden sonra kapakları kirleniyor ve çıkmıyor. elimle ovsam da sanki yağ yapışmış gibi olur sürekli siz bunu nasıl hallediyosunuz???

Sanırım çeyizin için alacaksın tencere takımını.
Normalde 1 çelik tencere takımın (4 adet tenceresi olur), 1 de teflon tencere takımın (onda 3 tencere olur) olsa yeterli olur.
Döküm tencere takımı diye birşey var mı bilmiyorum, fakat döküm tencereler genelde et yemekleri için tercih edilir.
Nohutta güzel olur onda... Döküm tencerenin espirisi güveç görevini görmesindendir.

Eski sobaları bilirsin değil mi? Ağır olurlar hani. Döküm sobadır onlar.
Aynı malzemeden yapılır döküm tencereler, fakat günümüzde alternatif çok.
Herhangi bir mağazaya giderek döküm tencereleri inceleyebilirsin.
1 adet orta boy döküm tenceren olsa (eğer yemek yapmayı çok seviyorsan ve etleri lezzetli yaparım diyorsan) alabilirsin.
Fakat çeyiz hazırlığındaysan, gereksiz kalabalık yapma derim.
Gerekli olanları almanda fayda var, ilerde ihtiyaç duyarsan alırsın zaten... :KK34:

Cam kapaklı tencerelere gelince, benim tencerelerim cam kapaklı.
Ben özellikle öyle tercih ettim, annemin tencerelerinde de cam kapaklılardan vardı.
Herhangi bir sorun yaşamadık yağ tutma veya fazla kirlenme konusunda.
Sonuçta bir kaç ovma ile, bulaşık makinasına atabilme imkanı ile herhangi bir kir kalmıyor üzerinde.
Sanırım o düzenli temizleme ile alakalı, fakat ben daha yeni evliyim o yüzden bilemeyeceğim.
Belki uzun süreli kullanımda dediğin gibi yağlar yapışıp kalıyordur... :KK31:

çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Bir arkadaşım daha bir yıllık evli ve teflonlarının çizildiği ve bu nedenle de bir daha alırsam döküm alırırm demişti. Ama adediğin gibi dökümler ağır olacak sanırırm. Dediğin gibi yeni evlenecek ve çalışan bir bayan olarak çok da dökğüme ihtiyacım olmayacak.. Ben gene de bir araştırırım. Çok teşekkür ederim tekrara verdiğin bilgiler için . Saana bir de şunu sorayım o zaman düdüklü tencereyi nasıl aldın sen. Ben bir de ona karar veremedim de:)

çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Bir arkadaşım daha bir yıllık evli ve teflonlarının çizildiği ve bu nedenle de bir daha alırsam döküm alırırm demişti. Ama adediğin gibi dökümler ağır olacak sanırırm. Dediğin gibi yeni evlenecek ve çalışan bir bayan olarak çok da dökğüme ihtiyacım olmayacak.. Ben gene de bir araştırırım. Çok teşekkür ederim tekrara verdiğin bilgiler için . Saana bir de şunu sorayım o zaman düdüklü tencereyi nasıl aldın sen. Ben bir de ona karar veremedim de:)

Sorun değil canım, bildiğim bilgileri paylaşmayı severim.
Teflon tencerelerin en çok cizilme sebeplerinden biri metal servis kaşıkları ile kullanılmasıdır.
Teflon için özel malzemelerden yapılmış (tahta, tupper, ısıya dayanıklı plastik, silikon vb.) kaşıklar kullanılırsa sorun olmaz.
Ayrıca, hiç bir teflon bulaşık makinasında yıkanmaz, ne tencere, ne tava, ne de kek kalıpları.
Bir diğer unsur da alınan teflon tencerenin markası olabilir. Ucuz etin yahnisi oluyor herşey.
Benden tavsiye Tefal'in kampanyalarını takip et ve teflon tencerelerini (1 çorba tenceresi, 1 pilav tenceresi, 1 kapaklı tava yeterli olur sanırım, veya sen de araştırıp başka yerlerden bakabilirsin ne alabilirsin diye) kampanyasından alman. 1 Alana 1 bedava kampanyası yapıyor arada mesela, o şekilde alabilirsin. Hem daha avantajlı olur, hem de kaliteli olmasından dolayı uzun yıllar kullanabilirsin...
Aklında bulunsun.

Döküm tencere güzel birşeydir, ama çeyizine koymana gerçekten gerek yok.
İlerde biraz daha mutfağında ustalaşınca (kendim için de aynı şeyi düşünüyorum) alırsın.
Döküm tencere çizilmez, fakat teflon tencereye nazaran kullanımı daha zordur, aynı şekilde bulaşık makinasına girmiyor sanırım.
Son dönemlerde çıkartılanları bilmiyorum, ayrıca çok ağır olmasından dolayı ve kırılgan birşey olmasından dolayı dikkat isteyen bir tencere.
Döküm tencereler çabuk kırılabilir eğer dikkat edilmezse :KK34:

Ben özellikle gidip bir düdüklü tencere almadım. Tefal'în bu anlamda bir çok ürünü mevcut, fakat ben onlardan almadım.
Çelik tencerelerimi Hisar'dan aldım, çelikte güvendiğim bir marka olduğu için.
Takım kampanyasından aldığımdan dolayı düdüklü tencere içindeydi, daha kullanmadım onu.
Kısmetse bir arada kullanacağım... O yüzden kullanım kolaylığı veya kalitesi hakkında pek yorum yapamayacağım.
Fakat düdüklü tencere alırken çok büyük alma, pişmesi zor olan yemekleri pişirmek içindir düdüklü tencere.
Kuru bakliyatlar ve et için kullanılabilecek birşey.
Eğer kuzu kelle paça gibi birşey yapmayacaksan 6 LT senin işini görür kanımca... :KK34:

döküm tencereyi bilmiyorum ama canım bende yeni evli olarak bilgi vereyim
tencere alacaksan teflon alma çiziliyor alacaksan tava eğer seramiklerden al çok kullanışlı ve şık oluyor

tencere olarakta ben setli tencere aldım yani çeyiz seti yazıyor kutuda Aker marka içerisinde cezvesinden demiliğine düdüklü tenceresine kadar var
hatta buharda pişirme üniteleri bile mevcut bana fazla fazla yetiyor boy boy olduğu için çok kullanışlı
ben onun haricinde bir tek karnıyarık tenceresi denilen tencerelerden aldım onuda pilav için aldım çelikte pek beceremem pilavı
birde kızartma tavam var o kadar

şimdilik iki kişiyiz çok misafirim gelmediği ve mutfakta çok yerim olmadığı için bana yetiyor hatta artıyor bile .Ama benim misafirim çok olur kalabalık olur dersen onun için ebatları büyük iki tane alsan yeterli olur

cam kapak olayına gelince benim kapaklarımda cam renkleri açık yeşil ne bir leke oldu şimdiye kadar ne de bir yağ kalıntısı ben çok memnunum camdan

mozan27 ; bizde hecha nın bu modeli var http://http://www.hecha.com.tr/urun/76-grillpan-square-28cm--vintage-siyah et, tavuk, köfte yaptık çok güzel oldu ama annem temizliğinden çok şikatyetçi :KK1: ağır olduğu için zor yıkanıyor birde biyerde okumuştum ıslak bırakmamak gerekiyormuş paslanabilirmiş

kızlar teflon konusundada taa lisede kimya dersinde hocamız teflon tencereleri mümkün mertebe kullanmamamızı söylemişti :KK53: buyüzden bizim evde 2 boy pilav tenceresinden başka teflon tencere yok

Son düzenleme:
Ben Lava marka aldım, çok ağır değil ve şık görünüyor. etliler için bence gerekli. hepsiburada.comda indirim vardı o şekilde aldım. 24 cmlik basık modelden aldım :KK66:

döküm tencere güveç misali bir adet orta boy da alınabilir.
ama daha önemlisi benim için döküm tava..

özellikle ızgara tarzı bir şeyler yapmak istersem diye almayı çok istediğim bir ürün.:KK31:

$413241.jpg

döküm tencere de yapışmaz bir zemine sahip. ben tam teknik tabirleri bilmiyorum ama bazı dökümlerin üzerine teflon da döküyorlarmuş, zaten tam döküm demiyorlar, daha doğrusu "demir döküm" demiyorlar. sanırım en fazla alüminyum döküm satılıyor. bence demir döküm almaya çalış, teflon aklından çıksın. moneta ilk aklıma gelen marka oluyor. sakın shafferin emsanın döküm diye sattığı şeylerden alma. döküm yerine monetanın seramik tencerelerinden de alabilirsin. yani işi başlatan ve o işte adı sanı duyulmuş markaları alman senin açından daha iyi olur. diğerleri taklit, benzetiyor sadece ve çok sağlıksız. çelik olarak bir takım yeterli olur, teflon olarak da (yapışmazdan kastım) sahan tarzı iki farklı boyla, pilav tenceresi alsan yeterli bence. ama moneta çok pahalı, 180 lira demişti burdaki bir adam tek tencereye :KK43: zamanın ve bütçen varsa bence değer. cicili bicili şeylere bir sürü para veriyoruz, sağlıklı şeylerde bu kadar hassas olmuyoruz. bir de boll bol tahta kaşık almaya çalış, silikon mutfak gereçlerinden sağlık istiyorsan özenle sakın. ben iki aylık evliyim, cam kapaklarımda bir sorunum yok çok şükür. kirler çıkıyor makinede veya elimde de olsa. tab uzun vadede belki dediğiniz şeyler olabilir. gerçi bunda benim kullandığım temizlik ürünlerinin de katkısı olabilir, bilemiyorum :44:

DÖKME DEMİR TENCERE-TAVA

Döküme demir tencerede yemeğin daha lezzetli olmasının sebebi öncelikle daha çabuk ısınması ve yüksek ısıyı kusursuz bir şekilde dağıtması. Gıdanın içindeki şeker ve proteinin reaksiyona girmesi için 180 dereceye ihtiyacı varmış. Döküm tencere kapalı bir şekilde ısıyı tutup, bu reaksiyonu gerçekleştiriyor ve gıdayı mühürleyip, suyunun ve besin değerinin içinde kalmasını sağlayabiliyor. Nem ve sululuğunu kaybettirmeyen bir fırın gibi düşünebiliriz. Kemikli et attığınızda ilik çözülüp yemeğin suyuna karıştığında, zaten tat sizi bambaşka seviyelere çıkaracak. Daha da güzel tarafı eskimeyen, yıpranmayan ve formunu kaybetmeyen bir malzeme. Evladiyelik.
Gurur verici dökme tencere markamızıysa genç bir akla borçluyuz. Hecha’nın kurucusu Yağız İzgül’e bir kasap dükkânının sahibi döküm tava gösterir. Beş kiloluk tavayı ta ABD’den getirmiştir. Dökme tavada pişen etin mangaldakinden daha lezzetli olduğunu fark eden Bay Hecha, böylece Türkiye’nin ilk dökme demir mutfak eşyaları imalatçısı olur.

hürriyet alıntı

mozan27 ; bizde hecha nın bu modeli var http://http://www.hecha.com.tr/urun/76-grillpan-square-28cm--vintage-siyah et, tavuk, köfte yaptık çok güzel oldu ama annem temizliğinden çok şikatyetçi :KK1: ağır olduğu için zor yıkanıyor birde biyerde okumuştum ıslak bırakmamak gerekiyormuş paslanabilirmiş

kızlar teflon konusundada taa lisede kimya dersinde hocamız teflon tencereleri mümkün mertebe kullanmamamızı söylemişti :KK53: buyüzden bizim evde 2 boy pilav tenceresinden başka teflon tencere yok

hecha iyi gidiyor mu? ben bi ara araştırmıştım ama çok olumsuz yorum görmüştüm, paslandı gibisinden.

Hecha gayet iyi gidiyor aldığımızdan beri her hafta kullanıyoruz ama annem güzelce yıkayıp biraz kendi halinde bırakıyor sonrada güzelce kuruluyor :nazar: inşallah böyle devam eder de paslanmaz :KK1:

merhaba arkadaşlar.
lava döküm tencereleriduyan var mıdır?
Eskişehirde üretiliyormuş, kendi sanayicimize destek vermek daha hoşuma gider. hem ithallerden biraz daha ucuz :KK16: güzel şeyler de yazıyor. umarım araştırıp buraya yazanlar olur :44: ben de bakayım biraz daha. evde birkaç teflonum var, onları da kullanasım gelmiyor. gerçi atsam eşim belki kızar ama :KK52:

merhaba arkadaşlar.
lava döküm tencereleriduyan var mıdır?
Eskişehirde üretiliyormuş, kendi sanayicimize destek vermek daha hoşuma gider. hem ithallerden biraz daha ucuz :KK16: güzel şeyler de yazıyor. umarım araştırıp buraya yazanlar olur :44: ben de bakayım biraz daha. evde birkaç teflonum var, onları da kullanasım gelmiyor. gerçi atsam eşim belki kızar ama :KK52:

valla ben hecha kullanıyorum çok memnunum ama lava döküm tencere kullanan arkadaşlarım var döküm tencereyi bulaşık makinesinde yıkadıklarını söylüyorlar. Üzerinde farlı bir kaplama olduğundan ötürü :)) Bence ikiside çok güzel nette çok uyguna hecha döküm tencere tava satın alabilirsin.

ben 1 adet çelık 1 adette teflon takım almıstım halamda bana demirdokumden bır takım almıs yemekler ınanılmaz guzel oluyor ama bır tanesı kabardı ve soyuldu teflon gıbı cızılmo resmen kabuk gıbı soyuldu ve kullanılmaz hale geldı ablamda aldı onunda aynı sekılde oldu buarada benım taç ablamında karacaydı.Sadece özel gunlerde kullanmak ıcın ıdeal ben gunluge kullanıodum canım

Ben Lava marka aldım, çok ağır değil ve şık görünüyor. etliler için bence gerekli. hepsiburada.comda indirim vardı o şekilde aldım. 24 cmlik basık modelden aldım :KK66:

Ben de lava döküm sığ tencere aldım ama çok kararsıIm geri mi versem kullanmadan diyorumm off siz kullandınız mı nasıl rahat mı acaba?

lava gerçekten güzel. ben çok niyetlenmiştim 2 tane tencere almaya. fakat bana çok ağır geldi. bir satıcıya dökümler nasıldır nasıl kullanılır diye sordum. geç ısınır geç soğar dedi. tüp olmuş 75 lira.. eğer ki tüp çok gidecekse almam dedim. adam da geç ısınır dedi. yani çok tüp gider dedi... sizce bu doğru mu? çok mu tüp harcamak gerekiyor ısıtmak için. normal bir tencere gibi ise ondan da 1 tane almak istiyorum. ızgara için alıcam ilerde ama kullananar detaylı açıklarsa memnuniyet derecelerini daha iyi olur. Şef Rafet İnce de lava kullanıyor ve taviye ediyor. ama dediğim gibi tencereyi ısıtmak için ben uzun süre tüp harcayacaksam bi mantığı yok... ama almak isteyenlere lavayı öneririm...

lava gerçekten güzel. ben çok niyetlenmiştim 2 tane tencere almaya. fakat bana çok ağır geldi. bir satıcıya dökümler nasıldır nasıl kullanılır diye sordum. geç ısınır geç soğar dedi. tüp olmuş 75 lira.. eğer ki tüp çok gidecekse almam dedim. adam da geç ısınır dedi. yani çok tüp gider dedi... sizce bu doğru mu? çok mu tüp harcamak gerekiyor ısıtmak için. normal bir tencere gibi ise ondan da 1 tane almak istiyorum. ızgara için alıcam ilerde ama kullananar detaylı açıklarsa memnuniyet derecelerini daha iyi olur. Şef Rafet İnce de lava kullanıyor ve taviye ediyor. ama dediğim gibi tencereyi ısıtmak için ben uzun süre tüp harcayacaksam bi mantığı yok... ama almak isteyenlere lavayı öneririm...

canım ben evimde essenin turuncu bir döküm tavasını kullanıyorum bir tarafı düz diğer tarafı ızgaralar için tırtıklı bir yüzey cok memnunum öyle aşırı zor değil ısınması köfte ve pirzolalar lezzetli oluyor açıkcası

staub diye bir markanın cok güzel döküm tencereleri var tasarımları da çok şık bence ama fiyatları biraz cep yakacak cinsten döküm tencere konusunda ben de kararsızım ancak daha ceyiz hazırlığna yeni başladım diğer asıl önemli olanları tamamladığımda bi düşünücem bu markanın tencerelerini de.

X