• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dokulmeseler :(

brunettella

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mart 2013
1.305
371
323
Almanya
Kizlar merhaba,

Tam 3 ay oldu dogum yapali. Asiri sac dokulmem basladi, ellimi basima atiikca 2-5 yakin sac tellerim geliyor. Kendi saclarim zaten cok az seyrek. Bide dogum dokulmesi basladi kel kalicam
Gibi gozukuyor.
Bu durumu yasiyan varsa kac zaman surdu ve birsey yaptinizmi?

Geçecek merak etmeyin. Bu süreçte doğum sonrası vitaminlerinizi eksik etmeyin ki vücudunuz daha kolay toparlansin.

Nekadar suruyor o surec acaba?
Vücudun hamilelik sonrası toparlanma süreci kişiden kişiye değişir, kiminin 6 ayda saç dökülmesi kesilirken kimi 1 yıl dökülmeyle mücadele eder, gebelik ve Doğum vücuttaki tüm protein ve vitaminleri sonuna kadar kullandığımız bir evredir, bol bol vitamin protein alın, kan değerlerinizin eski haline dönmesi lazım, önce vücut kendini toparlayacak tüm dengesi yerine gelecek sonra vücudun alması gereken vitamin protein fazlası saçlarınızı besleyecek.

Biraz sabır, bu arada isterseniz doktora gidip kan değerlerinize baktırın, değerleriniz düşükse kan ilacı takviyesi alırsınız epey bir faydası olur.

canım benim vücudundaki tüm vitamin mineral herşey çocua geçti, şimdi de sütle aldıkların çocupuna gidiyor, buyüzden saçlar dökülüyor dişler daha hızlı çürüyor, ben de aynı şeyler oldu srekli takviyeler alarak daha az kayıpla geçirdim. ama neyazıkki yine de biraz kaybın oluyor

Back