• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Dökülmeler durmuyorsa kansızlıktan

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

mervekacar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2011
7
0
36
İstanbul
arkdaşlar öncelikle hepinize merhaba.ben önceden çok gör iki bilek kalınlıgında saçları olan 16 yaşında olan biriym.hatrlıyorum 6.sınıfta fln acayp saclarım vardı hala saçlarım parlak falan 0 krık haftada 1 düzleştiriyorum her hfta bakım yağları falan filan . ama insan düşünüor özellikle lisede oldugum için o kadar sacları yıpranmış kızlar var nıye dökülmuyor dıye.benim ellerim özellkle kış aylarında buz gibi,ciddi bir hastalıgım var gıbı sankı mosmor damarlar full görunuyor,surklı uyumak istiyorum paso halsizlik ciltte solgunluk,SAÇ DÖKÜLMESİ,kulak çınlaması uykusuzluk falan..bunların belırtılerının ortak noktası kansızlık..yarın doktora gtcem ilaç falan almak için saçlarım çok güzel saglıklı parlak ama bu belırtıler sizdede varsa mutlaka gidin ve bana soracagınız bişey olursa seve seve yanıtlarım..bence türlü türlü bakımlar uygulamadan önce bir üşünmeyip doktora gidin.çünkü zamanla o saçların dökldüğünü görunce insan psikolojik olarkda etkılenıyor ve dahada dökülüyor..:43:

İnanmıyorum,çok tşkler...Ben de ki belirtilerin aynısı,yarın doktora gidicem zaten.Ben de 17 yaşındayım ortaokulda fln saçlarım acaip kalındı,çengelli tokayla zor tutturuyordum şimdi ufacık lastikli tokayı tutmuyor..9.sınıfta da baya vardı yine 10.sınıfa geldim dökülmeye başladı,şuan hiç yok gibi..Arkada resmen yarık gibi bişey var açsam az görünüyor,toplasam orası görünüo..Sürekli kabartıp gitmeye çalışıorum artık okula...Benim de sizin gibi ellerim mosmor oluyor,hiç ısınmıyor,böle kırmızı kırmızı benekler var sanki elimde.kulaklarımda çınlıyor,sanki bi kulağımı kapatıp sesimi duyar gbi bişi oluyorum.Farklı duyuyorum sesleri..Peki siz doktora gttniz mi nasıl bi yol deniyorlar ve saçları eskisi kadar olmasa da çoğaltacak bi formül yok mu? Psikolojim bozuldu saçlardan ya :43:

benım öğrendiğim kadarıyla vucutdaki kansızlık demir eksikliği giderilince saçlar yerıne gelıyomuş,ama o saçlar gelene kdar uzun güzelim saclar kopuo dökülüp gidiyor..doktora gidicktım pazartesiye kaldı kan tahlılı yaptırcam kansızlık bildigim kadarıyla b12 vitamını eksikliğinden demir eksikliğinden ve folikasit ekskliğinden oluyordu,size tavsıyemde bunları ölçtürün sonucları öğrenın ona göre ilaçları verirler,sacların durumunuda söyleyın size şampuan losyon gıbı şeyler önerebilirler doktora gtmk her zaman faydalıdır..ne kadar erken davranılırsa o kadar iyi olur giden saçlar gelmeyebilir..förmülüde olcagını sanmıyorum ben bitkisel yağlar ve ısırgan otlu şampuan kullanıyorum normk şampuanlardan daha az döküyor ama biliyoruzkı sorun şampuanda değil bizim içimzde

Dediğin gibi ne olursa olsun geri gelmeyecek..Çok tşkler bu arada,yarın doktora gidicem,cildiyeye gidicem saç dökülmesi için muhtemelen kan testi isteyecektir...

Back