eskiden hergün saçlarımı toplardım hatta böyle gererek sıkı sıkı toplardım ve hergün avuçla saçım dökülürdü..hatta evdekiler şikayet ederlerdi hergün saçların yüzünden evin yerleri pisleniyor diye...
neyse saçlarımı toplamayı bıraktım ondan sonra dökülme de çok ciddi oranda kesildi...artık saçımı yıkarken bile en fazla 6- 7 tel saç dökülüyor...
ancak toplamak yüzünden aşırı gerilmekten saçımın ufak bir bölgesi döküldü ve bozuk para büyüklüğünde açıklık var oradaki saçlar yavaş uzuyor ve o boşluğu kapatamadım...ve tepe kısmında yani toplarken gerdirdiğim kısımda seyrerklik var..
güneş vurunca saç derim gözüküyor...onun için bana bi önerisi olan varsa lütfen yazabilir mi ?
şampuanıma saç kremime bepantene ampul kattım onlarla saçımı yıkıyorum dökülmeden yana sıkıntım yok ama boşluk kalan kısmım uzayıp da kapanmıyor öyle kalıcak diye korkuyorum.....benzer olay seneler önce lisede de başıma gelmişti ve doktor ketoral şampuan vermişti başka şeyle yıkama demişti..yine ketoral alsam işe yarar mı acaba ? sebebin saçı hergün toplamaktan olduğu aşikar..lisedeyken de saç toplama kuralı vardı malum o zamanki sebebin de o olduğunu düşünüyorum...
ama dökülen saçlar bir süre sonra geri gelmişti o zamanlar...şimdi neden nazlanıyorlar ?
dökülen saçlar gerilmeye bağlı olarak döküldüyse hele bölgeselse bilemicem ama arkadaşlar doğum olsun kansızlık diyet vitamin eksikliği sonucu saçlar dökülmüşse geri gelmesi lazım mantıken..benim kansızlık ve diyet sonucu döküldü sabırsılıkla bekliyorum eski saçlarımı ama herşeyden önemlisi sabır gerekiyor zamanla gelecek biliyorum...
bugün bir karar verdim ve multivitamin hapı içmeye başlamaya karar verdim bakalım...
vitamin de iştah açıp kilo aldırıyor ama napalım artık sporu arttırırım ben de....
hapı yarısından makasla kesip aldım vitamini içindekilerin dozu yarı yarıya düşsün de iştahımı açmasın diye ama yinede iştah açma etkisine engel olamadım...
Arkadaşlar benımde yıllardır yaptırdığım röfleler dipboyalar saçımın nerdeyse 4/2si azalmış durumda dökolmeler sonucu işlemlerden sonra malesefki,yan tarafımda ve tepemde elımle saçımı ıkı yana ayırdıgımda normalden bıraz fazla açıklık var ve bakıyorum bakıyorum yanlardan yenı gelen saç hiç yok ama aralardan var zannedersem tepemde fln elıme batıyo ayrıca gece yatarken saçımın teepe ve arka kısmında küçük saçlarım var sanırsam onlar yastığa batıyo çok rahatsız edici bişey.Yanlarımda hiç yeni saç gelmiyo saçlarımı kendı rengıne boyattım ve bırkaç sene saçlarım sağlıklı uzasın dıye boyatmıcam sizce çıkarmı ki yandan saçlarım.Hiç gelen yok ama zamanlamı çıkarki.Buarada cildiyecim demir hapı kan hapı ve perfectil verdi onları kulllanıyorum çeşitli bakımlar tabı yapıyorumda ama perfectili tavsıye ederım,saçlarım yok denecek kadar az dökülüyo nazar değmesin :)