Doğal Saç Bakım Kürleri dökülen saçlarım için maske ?_

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

semiha91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2012
474
1
26
Tokat
arkadslar saclarım cok dökülüyor dolgunlastırıcı canlandırıc maske tarifiniz varmı kullandıgınız ?

Selam, benim de saçlarım dönem dönem dökülür. Dökülmeyi durdurmak ve saçlarımı güçlendirmek için yaptığım bi bakım var. 5-6 diş sarımsağı soyup ince rendeden geçirip içine 2 yumurta akı ekleyip yumurtanın jel hali gidenekadar iyice çırptıktan sonra karışımı 20 dk. kadar dinlendiriyorum, sonra temiz olan saç diplerime bu karışımı sürüp 30-60 dk. arası bekletiyorum. Sonra da geliyor işin en zor kısmına yani arındırmaya; saçlarımı ılık suyla sarımsak kalıntıları gidinceyekadar iyice duruladıktan sonra 5-6 defa şampuanlıyorum (şampuanlarken uzun uzun masaj yapmak kokunun çıkmasını kolaylaştırıyor.) çok hafif bi koku kalabilir, saç uçlarıma biraz parfüm sıkıyorum. Bir sonraki yıkamada koku moku da kalmıyor. Ben bu işlemi 2 haftada bir yapıyorum ve çok memnunum. (verdiğim tarif omuz hizasına kadar olan saçlar için.)

çook tesekkür ederim :) peki dökülme duruyormu sacların canlandımı sarımsakta oldugu içi n dökülme dursunda koku cokta önmli degil

Maske değil ama kendi saçlarıma her hafta bepanthen bemiks evigen ampul(B, E vitamini) kırıyorum sonra badem yağıyla bakım yapıyorum. doğum kontrol hapını şampuan içine kıranlarda var, ben denemedim. Saçlarının kabarması için çam terebentini şampuanına karıştırabilirsin işe yarıyor.
Ancak dökülme vücuttaki vitamin eksikliklerinden de kaynaklandığı için öncelikle bi kan tahlili yaptırmanı öneririm, özellikle çinko eksikliği çok saç döküyor, sonuçta bu maskeler ne yazık ki herkes için kesin çözüm olmuyor.

çook tesekkür ederim :) peki dökülme duruyormu sacların canlandımı sarımsakta oldugu içi n dökülme dursunda koku cokta önmli degil
Düzenli olarak uyguladığım için dökülme azaldı ve saç tellerim daha kalın, daha parlak bir hale geldi. Tabi sonuç 3-4 ayda kendini tam gösteriyor. Saç dökülmeni sarımsak durduramazsa doktora gitmen gerekli. Ha bir de Zigavus sarımsaklı şampuan kullanıyorum, kesinlikle sarımsak kokmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…