• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Doktorunuz vitamin için ne verdi size?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Sanem0907

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2017
1.604
737
123
34
Hamis anneler öncelikle merhaba. Ilk hamileligim ve o yüzden çok heyecanliyim ve tecrübeli degilim. Doktora gittim vitamin icin bana regeniss omega 3 vitamin verdi. Icinde omega daha yüksek ama demir folik asit cok düşük miktarda var icinde. Ayrica vitamin almalimiyim sizce. Bana hamilelik boyunca bunu kullan dedi. Kimileri baska vitamin kullaniyor ozellikle folik asit sadece kullaniyorlar.

Ben ilk gittigmde folik asit verdi kullandim suan da vitamin kullniyom oda folik asit

Ya bende vultivitamin kullaniyorum ama herkes folik asit diye söylüyor anlamadim bana neden doktorum.vermedi

Doktorun verdiği ilaca baktım folat 400 mcg (folik asitten daha iyi), demir gayet fazla. Neden beğenmediniz?

Banada henuz sadece folik asit verildi ekstra vit 12. Haftadan sonra dedi ama arkdsma doktoru 8. Haftada verdi sanirim
Doktordan doktora degisebiliyor

Doktorun verdiği ilaca baktım folat 400 mcg (folik asitten daha iyi), demir gayet fazla. Neden beğenmediniz?
Pek anlamadığım icin sanırım herkes bana diyor folik asit kullan diye ama bana vermediği icin tereddut ettim
Icinde var ama sanki cok az miktarda var yani omega daha fazla

Banada henuz sadece folik asit verildi ekstra vit 12. Haftadan sonra dedi ama arkdsma doktoru 8. Haftada verdi sanirim
Doktordan doktora degisebiliyor
Galiba degisiyor. Onemli olan saglikli olmasi. Bu arada cok fena afedersiniz kabizlik cekiyorum sizde de varmi

Ben de su an sadece folik kullanıyorum o_O üstelik her gittiğimde Değerlerime bakıyor başka bir şeye ihtiyaç olmadığını söyledi.

Galiba degisiyor. Onemli olan saglikli olmasi. Bu arada cok fena afedersiniz kabizlik cekiyorum sizde de varmi

Kabizlik normal ama ikinmak onerilmiyor o yuzden gun icinde zeytinyagi tuketebilirsiniz. Bagirsagi yavaslaticak gidalari tercih etmeyin bol su tuketin. Benim kabizlik yok ama yavasladi biraz

Pek anlamadığım icin sanırım herkes bana diyor folik asit kullan diye ama bana vermediği icin tereddut ettim
Icinde var ama sanki cok az miktarda var yani omega daha fazla
Folik asit 400 mcg, standart tavsiye edilen oran bu. Doktorun size verdiği vitaminde de bu kadar var. Ekstra olarak omega 3, demir, çinko filan da var. Bence doktorunuza güvenin, küçük şeyleri kafanıza takmayın. Ben de buna benzer bir hap kullanmıştım ama demir yüzünden kabızlık yaşadım ve bıraktım. Dışkınız gri-siyah gibi koyu renkse ve farklı kokuyorsa demirdendir. Doktorunuza bunu söyleyip farklı vitamin isteyebilirsiniz.

Folik asit 400 mcg, standart tavsiye edilen oran bu. Doktorun size verdiği vitaminde de bu kadar var. Ekstra olarak omega 3, demir, çinko filan da var. Bence doktorunuza güvenin, küçük şeyleri kafanıza takmayın. Ben de buna benzer bir hap kullanmıştım ama demir yüzünden kabızlık yaşadım ve bıraktım. Dışkınız gri-siyah gibi koyu renkse ve farklı kokuyorsa demirdendir. Doktorunuza bunu söyleyip farklı vitamin isteyebilirsiniz.
Bende kabizlik yasiyorum cok fazla ama kullanmalıyım malesef;))

Maltofer (demir+folic asit)
Ocean plus (omega 3) (balık yedigim günler kullanmayacaktım)
Osteocare (magnezyum kalsiyum d vitamini)

Ya ben de konu açmayı düşünüyordum bana doktorum devit verdi (b12 vs) ferritin verdi demir ilacı sonra magnezyum verdi saşe kullanılıyor ve bi de damla verdi d vitamini için. Tabii kan tahlilimden önce vermişti vitaminleri. Kan değerlerim çıkınca tekrar aradım. Ben de e nabızdan kan değerlerimi kontrol ettim. Çok şükür 14.haftamdayım hepsi çok güzel normal değerlerde . Doktor vitaminlere devam et dedi. Vitaminler bende devit isimli olan kusma ferritin olan kabızlık bulantı yaptı. Kullanmak istemiyorum acaba hamileliğini hiç vitamin kullanmadan geçiren var mı

Back